Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Teszek még egy próbát, hátha most sikerül felrakni! :scratch:

  Szeptember 4-én Győrben ET-megyebajnokság lesz. Várunk minden – nem csak megyei – füstölgőt.
  Részletek a https://gyoriloveszklub.hu/?yr=2021&month=9&dy=&cid=my-calendar linken, ill. a MSSZ Versenynaptárban.

  2x próbáltam válaszként, egyszer sem jelent meg. Talán így:

  https://kapszli.hu/termekkategoria/eloltolto-fegyverek/eloltolto-revolverek-hu/colt-modellek-hu-hu/

  Kedves Lövésztársak.
  Megvételre keresek jó állapotú, nem sokat használt, Uberti Colt Navy 1851 .36-os revolvert. Ha valakinek van eladó darabja, kérem a dr.lutar.andras@gmail.com-ra írjon.
  Köszönöm!

  Szia!

  A webshopban van.

  üdv.

  Sziasztok!

  2021.05.30- án vasárnap Modellágyús verseny lesz ÁCSON!

  Ez marha jó hír, régen volt ágyús verseny! A baj csak az, hogy az et-versenynaptár szerint aznap lesz a Káldy emlékverseny is.

  Talán nem jutott el minden tüzérhez!
  Ágoston Géza szervezésében június 27.-én 9.00 órától az Ácsi Kinizsi Sc lőterén (végre újra :yahoo: ) modell-ágyús verseny lesz.

  Sziasztok!
  Érdeklődnék, hogy tapasztejet miből és hogyan lehet készíteni, ki mit javasol?

  Szia!
  Sok receptet találsz a neten – gugli a legjobb barátod :yahoo: , de én inkább azt ajánlom, hogy a Szekér-féle tapasztejet vásárold meg. Nem drága és jó!

  Én elég sokat kipróbáltam, de elég macerás a kevergetésük, és amikor használni akarom, újra rázogatni keverni kell, hogy ismét “összeálljon”. Azért egy recept a sok közül: 40% kenőszappan, 40% spiritusz, 20% víz, egy “fröccs” glicerin.

  üdv., Sólyomszem

  Sziasztok! Érdeklődnék, hogy lenne-e valakinek eladó uberti töltője .44-es Cattlemanhoz?

  Ha erre gondolsz, akkor van. Mivel nekem nem kell, hajlandó vagyok megválni tőle.

  na, a képet már megint nem lehet feltölteni  :unsure:

  Sziasztok! Érdeklődnék, hogy lenne-e valakinek eladó uberti töltője .44-es Cattlemanhoz?

  Ha erre gondolsz, akkor van. Mivel nekem nem kell, hajlandó vagyok megválni tőle.

  Mellékletek:

  Csetneki Péter 70753 hsz Jászfelsőszentgyörgy lőtér Keresd Kleno 1 topictársat ő ott tag.A tulajdonos,lövészetvezető elérhetősége ,nekem sajnos nincs már meg,de sokan jártunk oda lőni,minden fegyverrel,ágyúval is… :bye: Hátha még valakinek megvan az elérhetősége rajta kivül is… Sok kedves emlék fűz oda…. Sok sikert!

  Köszönöm szépen, mindenképpen megkeresem! Üdv.

  Nem kell keresned, itt vagyok. El kell szomorítsalak, itt a pusztában is szükséges a lövészet vezető jelenléte a lövészetek alkalmával /még a tagoknak is/. Ezzel együtt szívesen látunk minden új érdeklődőt. /ettől jobb helyet a kalendáriumban sem találsz :-))/ A lőtér vezetőjének az elérhetőségét megtalálod a lőtér honlapján.

  Köszönöm az infot, fogom keresni. Valami nagyon félrement -ismét- a fórumban, egyáltalán nem arról beszélünk, amiről kellene, meg amiről az eredeti posztban szó volt. Egyébként a törvény (ami bizony felülírja a bm rendeletet, amit nem árt ha tudsz, ha egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe) NEM nevesíti a lövészetvezetőt. Ennek az az oka, hogy a jogalkotó szándéka szerint a lövészetvezető lőhessen az általa felügyelt lőtéren úgy, hogy nem szükséges még egy lövészetvezető jelenléte. Ezt kis klub nem is bírná anyagilag. Szó nincs arról, hogy egyedül akarok kommandózni a lőtéren, ezt most is megtehetném, ha nagyon akarnám, tudok nem is egy ilyen helyet, nem is túl messze tőlem. PONT a jogkövető magatartás késztet arra, hogy keresgéljek egy helyet, ahol teljesen jogszerűen körberöhöghetek bárkit, aki izélgetni akarna a muzzleloader miatt. Sajnos nincsenek jó híreim. Pest megye = ZMSE pincelőtér. Slussz. Én meg nem is tudom hirtelen, el merném e sütni ezt a .50 kaliberű ágyút egy zárt pincében… :scratch:

  Én nem azt írtam, hogy a lövészetvezető nem lőhet, hanem azt, hogy lövészeten jelen kell lennie. Azt a rendelet sem írja, hogy nem lőhet. A rendelet – ezt is írtam – valóban nem mehet szembe a törvénnyel. A törvény egész egyszerűen nem nevesíti a lövészetvezetőt – és még sok mindent a lövészettel kapcsolatban -, mivel ez nem feladata. Ez viszont nem alapoza meg azt a kijelentést - Könyves Kálmán után szabadon – hogy lövészetvezetőkről, akik nincsenek több szó ne essék!  A törvényhez ui. kapcsolódnak végrehajtási rendeletek. Na, ezekben van szó a részletekről. És tudjuk, hogy “az ördög a részletekben lakik”! :yahoo:

  Abba pedig, hogy “egy rendőrtiszt elhatározza, hogy bevisz egy Zsanett-helyzetbe” nem mennék bele, erről Bokros dokival érdemes szót váltani.

  Minden esetre, ha ez a bizonyos rendőrtiszt (+ legalább egy másik) ellenőrzési céllal meglátogat egy lőteret, ahol éppen löészet folyik, az álmoskönyv szerint nem tanácsos kijelenteni, hogy itt ugyan nincs lövészetvezető. :negative: 

  Hogy érdemben is hozzászóljak, a jászfelsői lőteret én is csak ajánlani tudom.

  Valami megint nem jó a fórumon. Az alábbi szöveget #50757-re elküldtem “válaszként”, jelzi is, “legfrissebb hozzászólásként, de nem jelenik meg.

  Kedves Csetneki Péter!

  Nem vagyok jogász és vitát sem akarok nyitni, de megköszönném, ha megírnád, hogy melyik az a “vonatkozó három tv”, amelyik szerint nem kell lövészetvezető. Az ui. hogy egy tv. – pl. a 204. évi XXIV. törvény, az un. “Fegyvertörvény” sem – nem tárgyalja “lövészetvezető” fogalmát, feladatát …, még nem jelenti azt, hogy nem is kell. A lövészetvezető a lőterekhez kapcsolódik, erről pedig a 49/2004. (VIII.31.) BM rendelet rendelkezik. Azt ugyan a rendelet sem mondja ki, hogy lövészetvezetőre szükség van – csak meghatározza, hogy ki lehet az – viszont a 3. mellékleben található minta 4. pontja szerint: “Lövészetet csak lövészetvezető jelenlétében szabad végrehajtani”.

  Innentől lehet azon mantrázni, hogy egy BM-rendelet nem írhat felül tv-t – persze nem is teszi, legalábbis ebben a vonatkozásban! -, de a lőtérszebályzatokat a rendőrség hagyja jóvá, és hidd el, hogy ők figyelembe veszik a BM-rendeletet.

  Egyébként tv-től és rendelettől függetlenül minden lőtér szabályzata tartalmazza ezt a “kellemetlen” kitételt. (Én legalábbis még nem találkoztam az ellenkezőjével, bár már elég sokhoz volt szerencsém. :-) ) A lőtéren pedig a helyi szabályzat (is) a mérvadó, és egyetlen lőtérvezető sem fog engedni lövészetvezető nélküli lövészetet – vagy ha mégis, egy eseménynél igen kellemetlen helyzetbe kerül!

  Szóval, jó lövészetet, természetesen lövészetvezető jelenlétében!

  üdv., János

  A Chariot féle elixirhez Angyalszem 50703 hsz hez: Menő egy folyadék jóféle párbajpisztolyaimat/ La page,Charles Moore kovásokat /ápoltam vele közvetlenül a lövészet után,kíhúzva a csöveket csak néhány nap múlva jutottam a tényleges tisztitásig,gond nélkül kíbirta addig,csak ajánlani tudom…..Más tészta Chari azok az íszonyú anyagi kondicíók amiért hozzájutottam…..:):),de tény, hogy szerény tiszteletdíjat csak illik kalkulálni. Kevés káros izgalmat! üdv

  Szia Attila!

  Örülök, hogy ismét “látlak”!  :bye:

  Csak azt nem értem, hogy amikor pár éve eladtad nekem a Charles Moore-t, erről miért nem beszéltél?! Így most Szekérnek kell könyörögnöm, hogy szánjon meg.  :scratch:

  üdv., János

  Sziasztok! Valahol láttam, de nem találom az elöltöltős versenyszámok leírását. Help! Köszi!

  MEFLVSZ verseny- és lőszabályzat

  (Of vagy inkább Uf?) Érdekes, Natty Bumppo kérdezi Natty Bumppot, milyen lőport használ! :good:

  Várjál csak, majd jön még Bőrharisnya is!  uff :yahoo:

  Szia! Én LOVEX lőporhoz tudok hozzájutni , ezért a Lovex újratöltő katalógusát használom. https://explosia.cz/app/uploads/2016/11/reloading_Lovex_EN.pdf

  Még egyszer kösz. Pisztolhoz Vithavourit használok, de puskához én is lovexben gondolkodok.

  üdv., János

  Szia! Bocs, hogy csak most írok, nem voltam gépközelben. lövedék 180 gr fmj sellier and bellot 2909 kódszámmal, lőpor Lovex D073.4 OAL: 75,0 mm

  Részemről köszönöm. Ez komoly segítség, mivel most fogok ilyet tölteni, így még semmi tapasztalatom nem volt.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 94