Újabb előrelépés az elöltöltő fegyveres vadászat érdekében – Stratégiai Partnerségi Megállapodás a Vidékfejlesztési Minisztériummal

vm_meflszMég javában tartanak a kutatási célú elöltöltő fegyveres vadászatok, de a majdani új hagyományos vadászati mód élete nem csak ezen a vonalon zajlik. Szövetségünk 2010-óta fűzte szorosabbra kapcsolatát a Vidékfejlesztési Minisztériummal, mikor is a Vadászat és Halászati Főosztály felkérésére elkészítettünk egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt. Azóta sok víz lefolyt a vén Dunán. Elöltöltő fegyveres szövetségünk a Nemzetközi Vadvédelmi Tanács (CIC) tagja lett, ezzel a világon elsőként képviselhetjük az elöltöltő fegyveres vadászat ügyét a nagy múltú szervezetben. Szintén fontos lépés volt a hagyományos vadászati módok képviselői, a VKE, az OMVK és az OMVV által aláírt együttműködési szerződés, mely közös fórumot adott az egy tőről fakadó történelmi vadászati tevékenységek képviselőinek.

Ma ismét egy nagy lépéssel haladtunk előre. A mai napon dr. Fazekas Sándor miniszter úr a Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében, valamint Németh Balázs a magyar Elöltöltő-Fegyveres Lövészek Szövetsége képviseletében Stratégiai Partnerségi Megállapodást írt alá. A Pólik Sándor főtitkár által előkészített megállapodás nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy szövetségünk az eddiginél nagyobb mértékben kapcsolódhasson be a jogalkotási folyamatokba, véleményünknek hatékonyabb módon hangot adva képviselhessük az elöltöltő-fegyveres vadászat és lövészet ügyét.