Uberti és Pedersoli újdonságok az IWA-n

Nürnbergben idén is megrendezték az IWA-t, a Nemzetközi vadász- és sportfegyver szakkiállítást és vásárt. A történelmi fegyverek gyártóinak stadján tett látogatásaink során az alábbi újdonságokat fedeztük fel:

Uberti

Az Ubert a Winchester 1894 kengyelkulcsos ismétlőpuskájának replikájával rukkolt elő. A fegyver eredetije használatos volt az indiánok elleni harcokban csakúgy, mint a világháborúk során. Az általunk megvizsgált példány betétedzett tokkal készült .30-30 Winchester kaliberben, de az ígéretek szerint .38-55 Winchester űrméretben is elérhető lesz. A 26 hüvelyk hosszúságú cső oktagonális profillal készült, mindkét irányban állítható, céllövészetre és vadászatra is használható buckhorn irányzékkal, valamint oldalirányban állítható célgömbbel felszerelt. A sütés sem okoz csalódást, nem nyúlós vagy reszelős, üvegszerűen „törik”, ahogy annek lennie kell. Az ágyazat elkészítéséhez diófát használtak.

Az Uberti Schofield Model 3 type II Revolver nem csupán ráncfelvarrás eredménye, eredeti fegyvert másol, az Uberti előző Scofield revolvereitől nem csak a markolat némileg eltérő kialakításában különbözik. aA videóban egy szolid vésettel ellátott .45 Colt kaliberű példány szerepel, de kapható lesz .44 Russian, .38 Special és .44-40 töltényekkel működő változat is.

A szerelt lőszeres rövid lőfegyverek kedvelőinek bizonyára felcsillan a szeme a Colt Pocket .38 ACP (Automatic Colt Pistol) kaliberű Uberti replikája láttán. A fegyver eredetijét 1871/72-ben gyártották.

Pedersoli

Régóta várunk egy alsókakasos Pedersoli csappantyús pisztolyra, ami végre megérkezett. A .36-os kaliberű Pedersoli Cook Underhammer pisztoly, száz százalékban az eredeti Cook alsókakasos replikája. A recézett diófa markolaton nagyon biztonságos és kényelmes fogás esik, állítható az elsütőerő. A cső 8 hüvelyk hosszúságú, a huzagolás gyors, 18 hüvelyknyi távolságon tesz meg egy teljes fordulatot. A pisztolytól jó eredményeket várnak a nemzetközi versenyeken is.