Tisztújító közgyűlés és világkiállítás

Kedves Lövész- és Vadásztársak!

Hiszek abban, hogy a változás nem rossz dolog, főleg akkor nem, ha folyamatosan változó világunk forgatagában értékeket őrzünk. 1998-ban kerültem kapcsolatba először az elöltöltő fegyverekkel, és 2000-től váltam elöltöltő fegyveres lövésszé. Szinte ettől a pillanattól részt vettem a szövetség munkájában először tisztség nélkül, majd elnökségi tagként. 2005-től vezettem a szervezetet elnökként, ami valljuk be, gombócból is sok. Nem könnyű, de igen szép másfél évtized volt ez, mely során ahhoz az úthoz igyekeztem mindig igazodni, melyet Káldi Gábor és Cziglényi Alpár jelölt ki. Nemzetközi szövetségi tagság, magyarok által nyert nemzetközi érmek, jogszabálykönnyítések, elöltöltő fegyveres vadászat bevezetése, elöltöltő fegyveres EB és VB Magyarországon voltak a mérföldkövei ennek az időszaknak.

Szerencsés csapat vagyunk, hiszen soraink között megannyi olyan lövész és vadásztárs van, aki ezt meg tudja csinálni. Sohasem voltunk „one man show”, mindent csapatban értünk el. Most azt az örömhírt kell közöljem, hogy nagyszerű új elnöksége lesz a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetségének. 2021. október 10-én az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás során tartotta szövetségünk tisztújító közgyűlését, melyen a tagság a következő elnökséget választotta meg:

Elnök: ifj. Törőcsik Pál, főtitkár: Venczel Szilárd

Elnökségi tagok: Kapócs István, Meszesi Lajos, Nagy György, Németh Balázs és Pólik Sándor

Felügyelő bizottság: Hencz Kornél, Nickl László és Szabó Árpád

A közgyűlés megvitatta az Alapszabály módosítására tett javaslatokat is:

  1. Az elnökség létszámát emeljék hétre (elnök, főtitkár, 5 fő elnökségi tag). A Közgyűlés 18 szavazattal egyhangú döntéssel megszavazta.
  2. Az elnököt és a főtitkárt ne az elnökség válassza a tagjai közül, hanem a Közgyűlés közvetlen választással. A Közgyűlés 18 szavazattal egyhangú döntéssel megszavazta.
  3. Közgyűlés és elnökségi ülések a jövőben online formában is megtarthatók legyenek. A Közgyűlés 18 szavazattal egyhangúlag elfogadta.

Pólik Sándor, leköszönő főtitkárunk tájékoztatta a közgyűlést a szövetség anyagi helyzetéről, mely beszámolót a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Németh Balázs, leköszönő elnök pedig beszámolt a várható jogszabályváltozásokról, mely lehetővé teszi majd, hogy sportlövészek a vadászokhoz hasonló módon, engedéllyel tarthassanak majd feketelőport és csappantyút.

Október 24-én lezárult az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, melyen szövetségünk képviselte a hagyományos vadászati módoknak szentelt pavilonban az elöltöltő fegyveres kultúrkört. Azt hiszem ilyen reklámot sportágunk, vadászati módunk még nem kapott, és nem is vagyok biztos benne, hogy valaha lesz erre még esélyünk. A kiállítást közel 620.000 ember látta. A pavilonunkban folyamatos volt a tömeg, lőterünkön közel 10500 látogató próbálhatta ki az elöltöltő fegyvereket szobai céllövő töltettel. Megjelent szövetségünk gondozásában új tankönyvünk is, mely a korábbi árán érhető el.

Csapatunk nagyszerűen helyt állt a 20 napos rendezvényen. Biczó Erzsi, Gál László, Horváth István, Kalugyer Csaba, Kecskés Róbert, Lőkös István, Mészáros Gyula, Meszesi Lalika, Nagy György, Ország Kornél, Ország Roland, Pólik Sándor, Szabó Árpád, Tóth Ági, Tóth Mihály, id. Törőcsik Pál, ifj. Törőcsik Pál, Venczel Szilárd munkájára méltán lehetünk mindannyian büszkék.

Gratulálok minden munkában részt vevő lövész és vadásztársamnak, gratulálok a leköszönő és új elnökség tagjainak! Jó közétek tartozni!

Németh Balázs

MEFLSZ

leköszönő elnök

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás F pavilonjának kurátora