Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az osztrák Lorenz puska Komáromban gyártott hattöltényes lőszercsomagjaihoz
Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az osztrák Lorenz puska Komáromban gyártott hattöltényes lőszercsomagjaihoz

3,600 Ft

Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az osztrák Lorenz puska Komáromban gyártott hattöltényes lőszercsomagjaihoz

Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az osztrák Lorenz puska Komáromban gyártott hattöltényes lőszercsomagjaihoz

Cikkszám: CCL21
Raktáron

3 készleten

3,600 Ft

Részletes leírás

Ezt a bélyegzőt a hat töltényt és nyolc csappantyút tartalmazó Lorenz tölténycsomagok jelölésére készítettük. A “6 St. sch. Inf.- u. Jäg.-Kaps.-G.P. m. Exp.-Sp.-G.” rövidítés jelentése “6 Stück scharfe Infanterie- und Jäger Kapselschloss Gewehr Patrone mit Expansion Spitz Geschoss”, vagyis „hat darab éles gyalogsági és vadász perkussziós puska töltény, kúpos, expanziós lövedékkel” A gyártás helye Komárom, Magyarország volt.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a termék kizárólag a gumi bélyegzőlapból áll, a kiküldött csomag nem tartalmaz az alábbi használati útmutatón túl más kiegészítőt, tartozékot!

A tölténycsomag elkészítésének módja

A szükséges eszközök: olló, fehér madzag, piszkosfehér kézműves papír, összehajtogatható kartondoboz, .54 kaliberű fahenger a töltények elkészítéséhez, tintapárna, bélyegzőtinta

  1. Vágja ki a papírlapokat.
Csomagolóanyag mérete Tölténycsomag mérete
Hossza (mm) Szélessége (mm) Hossza (mm) Szélessége (mm) Magassága (mm)
.69 Musket Minié 254 200 64 86 27
. 58 Musket and rifle Minié 230 165 66 74 29
.69 Round ball 230 165 66 79 34
.69 Buck n’ ball 230 165 79 79 34
.54 Sharps 255 173 66 64 60

Elméletben a .69 kaliberű muskéta expanziós lövedékeknek, az .58-as kaliberű puska és huzagolt muskéta töltényeknek standard színű csomagolásuk volt, míg a kisebb hátrarúgású, csökkentett lőportöltettel és könnyebb lövedéket lövő kadét-puska töltényeké piros színű volt. A .69 kaliberű gömblövedékes töltények csomagolása zöld színű kellett legyen, míg a buckshot töltény csomagok újból piros csomagolással kellett, hogy rendelkezzenek, Ezeket a színkódokat a gyakorlatban ritkán alkalmazták a konfliktus során, így a különféle tölténycsomagok megkülönböztetésében a kulcs-információt a csomagok címkéi és ábrái biztosították.

2. Készítse el a hajtogató dobozt két léc-darabnak egy 25×20 cm-es palló darabra szögelésével. A lécdarabok hossza 6,6 cm, a közöttük lévő távolság a lövedék átmérőjének ötszöröse, magasságuk a lövedék átmérőjének kétszerese.

3. Rögzítse a gumibélyegzőt egy simára csiszolt felületű, megfelelő méretű fadarabra. A rögzítéshez célszerű kétoldalas ragasztószalagot használni.

4. Vigyen fel tintát a bélyegzőre a megfelelő színű tintával átitatott bélyegzőpárnáról (fekete, vagy vörös). Győződjön meg róla, hogy a bélyegző teljes felülete tintával fedett. Helyezze a papírlapot egy félkemény (mint tíz papírlap) felszínre és finoman nyomja a bélyegzőt a papírra. A legjobb eredmény különféle tintákkal, nyomóerővel és papírfajtával való kísérletezéssel érhető el.

5. Helyezze a csomagolópapírt a hajtogatódoboz közepére, a rövidebb élekkel a doboz két oldala felé.

6. Két rétegben helyezzen 3-3 töltényt a doboz oldalaival párhuzamosan a csomagolópapírra úgy, hogy az egymás utáni lövedékek felváltva mutassanak az egyik, vagy a másik irányba.

7. Tekerjen egy trapéz alakú töltény-papírt az .54-es kaliberű fa formázóra, roppantsa össze és kötözze el az egyik végét, helyezzen bele 12, vagy 13 darab (késői változat) csappantyút, és hajtsa vissza a nyitott végét. Helyezze a csappantyúcsomagot a tölténycsomag nyitott felébe.

8. Hajtsa egybe a két rövid oldalát a papírnak, majd hajtogassa be a széleket, mint ha ajándékcsomagot zárna. Ne készítsen tökéletes éleket, de a csomag legyen szoros.

9. Kötözze össze a csomagot először hosszában, majd a madzagot megtekerve keresztben is, és rögzítse csomóval.

10. Okozzon sok örömet a tölténycsomag elkészítése az eredetinek megfelelő eljárással és a Capandball Arsenal címkebélyegzővel!

 

Kapszli Pont hírlevél feliratkozás

Partnereink