Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az Eley Brothers Whitworth és más kiskaliberű, messzehordó puskák lőszercsomagjaihoz
Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az Eley Brothers Whitworth és más kiskaliberű, messzehordó puskák lőszercsomagjaihoz

6,200 Ft

Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az Eley Brothers Whitworth és más kiskaliberű, messzehordó puskák lőszercsomagjaihoz

Gumi Arsenal lőszergyári nyomólap (bélyegző) az Eley Brothers Whitworth és más kiskaliberű, messzehordó puskák lőszercsomagjaihoz

Cikkszám: CCL20
Raktáron

9 készleten

6,200 Ft

Részletes leírás

Az Eley Brothers lőszergyárat Charles és Willian Eley alapította Londonban, 1820-ban. A gyár első sikeres terméke a „drótozott töltény” (dróttal összekötött nagy sörétszemekből készült lövedékkel) volt, melynek szabadalmát 1828-ben szerezték meg a fivérek. A csappantyúk 1837-ben kerültek be a cég portfóliójába. A vállalat együttműködött a Colt-tal a nitrált bélbe töltött lőportöltetű töltények szabadalmaztatásában és 1860 elején jobbító változtatásokat végeztek a gyúpeckes töltényeken is. Az amerikai polgárháború során a konföderációs katonai erőknek blokádtöréssel szállítottak hatalmas mennyiségű hadianyagot, köztük töltényeket az osztrák és az Enfield puskákhoz, kiskaliberű, messzehordó puskák lőszereit, kétszeresen hermetizált csappantyúkat és „buck and ball” töltényeket.

Ezeken túl a konföderációsok számára a Withworth és Kerr puskákhoz szállítottak a Withworth-szabadalom “cső” töltényeket, de ugyanilyen konstrukcióval az Enfield töltényeket is készítették.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a termék kizárólag a gumi bélyegzőlapból áll, a kiküldött csomag nem tartalmaz az alábbi használati útmutatón túl más kiegészítőt, tartozékot.

A tölténycsomag elkészítésének módja

A szükséges eszközök: olló, fehér madzag, piszkosfehér kézműves papír, összehajtogatható kartondoboz, .45 kaliberű fahenger a töltények elkészítéséhez, tintapárna, bélyegzőtinta

  1. Vágja ki a papírlapokat.

 

Wrapper size Bundle size
Length (inch) Width (inch) Length (inch) Width (inch) Depth (inch)
.69 Musket Minié 10 8 2,5 3,4 1,45
. 58 Musket and rifle Minié 9 6,5 2,6 2,9 1,15
.69 Round ball 9 6,5 2,6 3,1 1,35
.69 Buck n’ ball 9 6,5 3,1 3,1 1,35
.54 Sharps 10 6,8 2,6 2,5 1,1

Elméletben a .69 kaliberű muskéta expanziós lövedékeknek, az .58-as kaliberű puska és huzagolt muskéta töltényeknek standard színű csomagolásuk volt, míg a kisebb hátrarúgású, csökkentett lőportöltettel és könnyebb lövedéket lövő kadét-puska töltényeké piros színű volt. A .69 kaliberű gömblövedékes töltények csomagolása zöld színű kellett legyen, míg a buckshot töltény csomagok újból piros csomagolással kellett, hogy rendelkezzenek, Ezeket a színkódokat a gyakorlatban ritkán alkalmazták a konfliktus során, így a különféle tölténycsomagok megkülönböztetésében a kulcs-információt a csomagok címkéi és ábrái biztosították.

2. Készítse el a hajtogató dobozt két léc-darabnak egy 25×20 cm-es palló darabra szögelésével. A lécdarabok hossza 6,6 cm, a közöttük lévő távolság a lövedék átmérőjének ötszöröse, magasságuk a lövedék átmérőjének kétszerese.

 

3. Rögzítse a gumibélyegzőt egy simára csiszolt felületű, megfelelő méretű fadarabra. A rögzítéshez célszerű kétoldalas ragasztószalagot használni.

4. Vigyen fel tintát a bélyegzőre a megfelelő színű tintával átitatott bélyegzőpárnáról (fekete, vagy vörös). Győződjön meg róla, hogy a bélyegző teljes felülete tintával fedett. Helyezze a papírlapot egy félkemény (mint tíz papírlap) felszínre és finoman nyomja a bélyegzőt a papírra. A legjobb eredmény különféle tintákkal, nyomóerővel és papírfajtával való kísérletezéssel érhető el.

5. Helyezze a csomagolópapírt a hajtogatódoboz közepére, a rövidebb élekkel a doboz két oldala felé.

6. Két rétegben helyezzen 5-5 töltényt a doboz oldalaival párhuzamosan a csomagolópapírra úgy, hogy az egymás utáni lövedékek felváltva mutassanak az egyik, vagy a másik irányba.

7. Tekerjen egy trapéz alakú töltény-papírt az .45-ös kaliberű fa formázóra, roppantsa össze és kötözze el az egyik végét, helyezzen bele 12, vagy 13 darab (késői változat) csappantyút, és hajtsa vissza a nyitott végét. Helyezze a csappantyúcsomagot a tölténycsomag nyitott felébe.

8. Hajtsa egybe a két rövid oldalát a papírnak, majd hajtogassa be a széleket, mint ha ajándékcsomagot zárna. Ne készítsen tökéletes éleket, de a csomag legyen szoros.

9. Kötözze össze a csomagot először hosszában, majd a madzagot megtekerve keresztben is, és rögzítse csomóval.

10. Okozzon sok örömet a tölténycsomag elkészítése az eredetinek megfelelő eljárással és a Capandball Arsenal címkebélyegzővel!

 

Kapszli Pont hírlevél feliratkozás

Partnereink