Segítsük együtt a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Főiskola menekült mentő munkáját!

Kedves Lövész- és Vadásztársak!

Konkrét kéréssel fordulunk most hozzátok. Sokan ismeritek Matúz István, kárpátaljai kitűnő vadásztársunkat. István a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Főiskola munkatársa és aktívan részt vesz a menekültek ellátásában. A főiskola kollégiuma 71 menekültet fogadott be eddig, de a faluban eddig több mint 1100, az orosz agresszió elől menekülő ukrán és magyar menekült gyűlt össze. Az ő ellátásuk szervezéséért vállal felelősséget a főiskola, melynek segítésére kérlek titeket most. Nincsenek könnyű helyzetben, így minden segítség valódi érték, biztosan jó helyre kerül.

Kétféleképpen tudjátok támogatni munkájukat. Magyarországi alapítványuknak tudtok közvetlenül támogatást utalni. Bankadatok:

Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány

4400 Nyíregyháza, Mező utca 20.

kmfka2022@gmail.com

ERSTE BANK HUNGARY ZRT.  11600006-00000000-97955522

Ha utaltál, kérlek az utalásról szóló igazolást küldd el a kmfka2022@gmail.com emailcímre.

A másik lehetőség, ha a gyógyszert, tartós élelmiszert, tisztálkodószereket küldötök a főiskola alapítványának nyíregyházi címére. Ha ebben tudtok segíteni, akkor kérlek a dobozra jól láthatóan írjátok fel annak célállomását (Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány (II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Főiskola), 4400 Nyíregyháza, Mező utca 20.), valamint a doboz tartalmát: gyógyszer, élelmiszer, tisztálkodószerek stb… A gyógyszer és tisztálkodószerek különösen fontosak, mivel a menekültek között terjed a Covid, valamint a hasmenéses, megfázásos betegségek. Gyógyszerek tekintetében különösen fontos a hasmenés tüneteinek enyhítésére, lázcsillapításra, influenza tüneteinek kezelésére, fertőtlenítésre használatos szerek csoportja, valamint kötszer.

Kedves elöltöltő és nem elöltöltő fegyveres Barátaim! Tudom, hogy senkinek nem könnyű az élet manapság, de hiszek benne, hogy közösségünk ereje most is megmutatja erejét. Kérlek támogassuk együtt a beregszászi menekülteket, és az őket szolgáló, védő hősöket.

Kérlek, hogy oszd meg ezt az üzenetet, hogy minél több segíteni vágyóhoz eljusson!

Köszönettel:

Németh Balázs

elnökségi tag,

a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége elnökségének képviseletében

A kép forrása: https://24.hu/belfold/2022/02/25/ukrajna-menekultek-segitseg-adomany-jotekonysag-szeretetszolgalat/