Remington New Model Army – egy kicsit másképp

Az 1858 Remington modellek Uberti által gyártott replikái töretlen népszerűségnek örvendenek. Kaphatóak a klasszikus, autentikus felületkezelésű, valamint a tetszetősebb betétedzett és az inox változatok egyaránt. A forma ugyanakkor nem változik, az Uberti nem enged meg magának olyan átalakításokat a praktikum érdekében, mint ami az alábbi fegyveren látható:

A keret felső részét lemunkálták annak érdekében, hogy rögzíthető legyen rajta egy viszonylag nagy méretű nézőke, talán azért, hogy lovon ügetve-vágtázva megkönnyítse a célzást. A markolat alsó részén egy, a rohamszíj rögzítésére szolgáló karikát figyelhetünk meg.

Úgy tűnik, a szálkereszt valamilyen természetes rost (selyem vagy lószőr) felhasználásával készült, a nézőke tetetjére fúrt lyuk pedig talán több fényt volt hivatva beengedni.

Cocked

A fegyver a jelenleg hozzáférhető adatok alapján egy Graham Gilmor nevű, Maryland-ből származó déli katonáé volt. A baltimorei Gilmor család összesen nyolc fivért és unokatestvért küldött a Konföderációs hadseregbe.

Maryland határállam volt: egyaránt küldött katonákat az északi és a déli erőkhöz is. A konföderációval szimpatizálók főleg Baltimoreban és a keleti partvidéken voltak a legtöbben, de az állam nyugati feléből is több százan csatlakoztak hozzájuk.

Sajnos a hiányos nyilvántartások okán soha nem fogjuk pontosan tudni, hogy hány marylandi harcolt a Konföderáció oldalán, de körülbelül 5000 fő alkotott két gyalogsági ezredet, négy tüzérségi üteget és két lovassági szakaszt, melyek Maryland-iként voltak nyilvántartva, és ezen állam polgárainak ezrei csatlakoztak a déli erőkhöz más államokban is.

Forrás: Once upon a time