Pedersoli és Uberti újdonságok az idei IWA kiállításon (video)

iwa 2017001Ez évben a Pedersoli 4 fegyverrel bővítette termékpalettáját, melyek már ez év második felében elérhetőek lesznek:

Pedersoli 1854 M Lorenz csappantyús gyalogsági puska

A Lorenz minden kétséget kizárólag a legjobban sikerült elöltöltő, csappantyús hadipuska Történetéről oldalunkon is több cikket olvashattak már. A Pedersoli cég bízva a céllövészek, és az amerikai, valamint európai hagyományőrzők jelentette vásárlóerőben ez évben végre piacra dobja replikáját. A fegyver az eredetinek megfelelő 13,9 mm-es űrméretű csővel rendelkezik, a huzagolás pedig 2000 mm-en fordul egyet, épp mint az eredeti esetében. Az IWA-n megtekintett prototípus még szinte meleg volt, sőt még a gyár saját bevallása szerint módosít majd pár apróságot a fegyveren (pl. a célgömböt). A fegyver mindentől függetlenül már most közelít a tökéleteshez. Nagyon pontos másolat. A gyár a kompressziós lövedék öntőformát is elkészíti hozzá, így várhatóan teljes szett megvásárlására lesz lehetőségünk. A fegyver ára az 1857 Württembergischen puska környékén lesz várható.

Pedersoli Howdah pisztoly

A magyar piacon sajnos nem igazán eladható fegyver, pedig nagyszerű otthonvédelmi eszköz lehetne a cég 1910-es évekből származó Ithaca dupla csövű pisztoly másolata. A kaliber 45LC/410 sörétes, vagyis minden célra megfelelő lőszer választható hozzá. A szerkezet klasszikus dupla sörétespuskákat idéz, vagyis a két csövet két külön billentyű süti el.

Pedersoli Scout sörétes puska

Az elérhető árú Traditional Hawken puska család új taggal – egy 12-es űrméretű, egycsövű sörétes puskával bővül. A fegyver mentes minden sallangtól, de már így első kézbevételre is egy igen kényelmes puskát ígér. Hazánkban elsősorban vadász szemszögből izgalmas. Kényelmes, könnyű puska lesz. A fegyver lakatja kovásra cserélhető lesz, így a vadászat még egy fokkal izgalmasabbá tehető.

Pedersoli Duelling Target csappantyús pisztoly

Szerencsés, hogy a cég nem feledkezik meg azokról a lövészekről, akik épp csak belekóstolnak a feketelőporos lövészetbe. Az új csappantyús pisztoly erősen a Hege Siber vonalvezetését követi. Több kaliberben készül majd, üregelő tüskés huzagolással, vagyis biztos lehet benne a lövész, hogy minőséget vásárol. A pisztoly francia gyorsítóval szerelik. Ára 500 euró alatt marad.

Uberti 1894 Lever Action Rifle 30-30 Win

Új alsókulcsos szisztémával bővül az Uberti kínálata. Az 1894 Winchester puskának m is számos változata elérhető (eredeti Winchester gyártmányok, ennek japán változatai, Marlin puskák, stb…), mindezek közös jellemzője azonban, hogy a szerkezet már nem őrzi azt a történelmi miliőt, melyet születésekor birtokolt a nagy 30-30-as. Az Uberti most visszatér a kezdetekhez: mellőz minden korszerű módosítást, és a legelső változatot kezdi el készíteni több változatban. A kiállított prototípus 20”-es kerek csővel, betétedzett kovácsot-forgácsolt tokkal, egyenes olajozott dió ágyazással készült. Ára várhatóan 1100-1200 euró körül mozog majd.