Nosler és Sierra lövedékek készletünkön!

Az RCBS termékei mellett megkezdtük a Nosler és a Sierra lövedékekforgalmazását is, hogy az újratöltő társadalom minél szélesebb igényét ki tudjuk elégíteni.


Üzletünk Norma, Nosler és Sierra vadász- és sportlövő lövedékeket forgalmaz, széles választékkal, nagy raktárkészlettel és rövid utánrendelési ciklusokkal. A megszokottól eltérően a lövedékeket jóval sűrűbben, a magyar újratöltési gyakorlatot és a legszélesebb felhasználási körülményeket figyelembe véve rendeljük és kedvező áron kínáljuk.

A Sierra lövedékek teljes árlistáját itt, a Nosler termékek árlistáját pedig itt érheti el.


sierra_banner

A Sierra lövedékek a egyik legjobb ár-érték arányú termékek a piacon. Üzletünkben bármely felhasználási körülményre van ajánlatunk, legyen szó céllövészetről vagy vadászatról.

A Sierra MatchKing lövedékei jelentik a márka csúcsát, ha céllövészetről van szó és a cél kizárólag a pontosság. Ezek jellemzően csónak formájú fenékkialakítással és üreges heggyel rendelkeznek, a kiváló ballisztikai tényező érdekében.

Vadászati felhasználásra a GameKing, Varminter és a Pro-Hunter modelleket ajánljuk. A Varminter lövedékeket a rendkívül gyors expanzió jellemzi, vékony köpennyel és HP, JHP vagy ún. Spitzer ólomheggyel rendelkeznek. E lövedékek apró testű prémes kártevő elejtésére vannak tervezve. Ilyen esetekben nem gond, ha a lövedék akár több részre is szakad a becsapódás után, hiszen a vadásznak a húsra nincs szüksége.

A GameKing és a Pro-Hunter lövedékek a széleskörű vadászati felhasználásra készültek. Legfőbb különbség a két típus között a fenékrész kialakítása: a GameKing termékek csónak formájúak, míg a Pro-Hunterek lapos fenékkialakítással  készülnek.


Nem tudja, milyen lövedékre van szüksége? Nézze meg “Válasszunk lövedéket” című cikkünket, mely jó kiindulási alapot jelenthet!


 Nosler-30-Banner

A Nosler lövedékek egyet jelentenek a kompromisszum nélküli minőséggel és teljesítménnyel. Polcainkon kimondottan széles választékot találnak Ballistic Tip és a Partition lövedékekből, de az AccuBond, Varmageddon és Ballistic Silvertip típusokból is tartunk készleten, kimondottan a vadászok igényeire szabva. Természetesen a Nosler sportlövészeti célú lövedékei is megrendelhetőek.

Az AccuBond termékek legfőbb erénye a nagy átütési mélység és a kiegyensúlyozott gombásodás, miközben a lövedék maga is egyben marad. Polimer ballisztikai csúccsal, csónak formájú fenékkialakítással és kémiailag kötött köpennyel rendelkeznek.

AccuBond+Bullet+Mushrooms

 

A BallisticTip lövedékek kialakításánál a vádaszathoz szükséges gombásodás, jó energia leadási és átütési képesség mellett a tökéletes pontosságra is ügyeltek. A BallisticTip nagy távolságokon, 1800-3200 fps között érzi igazán jól magát. Szintén polimer csúccsal és csónak profilú fenékkialakítással rendelkezik.

Ballistic+Tip+Hunting+Bullet+Mushroom+Effects

 

Partition+Bullets+Banner

A Nosler Partition egyet jelent a legmagasabb szinten űzött vadászattal. Az osztott magvas termékek alfája és omegája John Nosler 1946-ban elkészített lövedéke. A Partition lövedékekről már többször értekeztünk, így a fent linkelt cikkben is részletesen írtunk róla:

“John Nosler (1913-2010) elkötelezett vadászember volt, aki az akkori lövedékgyártás két alapvető problémájával szembesült. A hadi eredetű teljes köpenyes lövedékek vadászati használata esetén megfelelő volt az átütési mélység, de elégtelen volt a gombásodás, a korabeli soft point vadász lövedékek esetében pedig bár jó volt a gombásodás, a lövedékek gyakran hullottak elemeikre amennyiben a lövés csontot talált. A hadi lövedékek köpenye általában a lövedék fenéknél volt nyitott, míg teljesen fedte a csúcsot, a vadász lövedékeké viszont éppen fordítva: fedte a lövedék fenekét, és szabadon hagyta az ólommagot a csúcsnál.

Nosler ötvözni akarta a jó mélységi hatást, a jó gombásodást és a nagy tömegmegtartás képességét egy lövedékben. Célja az volt, hogy lövedéke széles sebességhatárok között is jól gombásodjon, ezért két magot helyezett el a köpenyen belül két külön kamrában. A fenékrész egy hadi lövedéknek megfelelően olyan köpennyel rendelkezett, mely alul nyitott volt, a mag csúcsa viszont köpennyel volt körülvéve. A csúcs felőli mag viszont éppen olyan volt, mint amilyen egy soft point vadász lövedék: a köpeny csak a csúcsot hagyta szabadon. Ezzel 1946-ban megszületett a Nosler Partition lövedék.”

Mushroom-Partition-for-web


Nem tudja, milyen lövedékre van szüksége? Nézze meg “Válasszunk lövedéket” című cikkünket, mely jó kiindulási alapot jelenthet!