MLAIC Világbajnokság, Granada 4-5. nap

Kp022

Alhambra: Két hatfontos és egy 12 fontos várvédő vaságyú a háttérben

Hölgyeim, Uraim!

 

Üdvözlet nektek napos Granadából… no ez már itt sántít, mert tegnap egy olyan jégeső kapott el minket, amilyet ritkán látni. Kisebb diónyi jegek záporoztak az autóra, olyan volt, mintha géppuskával szórnák meg a tetőt mintegy félórán keresztül. Miközben Granada ódon utcácskái folyóvá változtak, csatornából felzubogó buzgárokkal. Menő volt. :)

002

Öreg Remington nem vén Remington.

 

Egyébiránt lőttünk is. A 4. nap nekem nem is kezdődött rosszul. Eredeti revolverrel (Colt versenyszám) 93 körrel lőttem egy új országos és egyéni csúcsot. Mindez 9. helyre volt elegendő, ami nem sok, de 94-gyel már ezüst érmet lehetett volna nyerni. :) Azért büszke vagyok az 1863-ban készült Remington revolveremre! Tar Misinek sajnos feladta a harcot az eredeti  Rogers & Spencer revolvere. Jól kezdett, de aztán a fegyver egyszerűen nem akarta elsütni a csapikat. Ami után helyrerakta, onnantól pedig már megette a fene az eredményt. Hiába, ez technikai sport: a fegyver megfelelő állapota is a lövész felelőssége.

Utána Vetterlit lőttünk. Nekem 97 lett a vége, ami magamhoz képest kicsit rossz, összesítésben pedig 11. helyet jelentett. Lehet mondani, hogy persze közel 100 versenyzőből ez is szép, de azért ez nem így van, ennél többet kellett volna lőni. Itt 99-nél kezdődött a dobogó. Misik sajnos itt betliztek, 90-nél jobb eredményt egyikük sem lőtt, így csapatban sem remekeltünk.

004

Tóth Misi Kuchenreuter előtt

Tegnap csappantyús pisztoly és kovás puska 100 m számokat lőttünk. A legjobb pisztolyos 92 körrel Józsi volt a 3 magyar lövész közül, de ez nem sokra elegendő. 99 körrel nyerték ezt a számot. Alapvetően pisztollyal ám-blokk messze vagyunk a világtól. Főleg úgy, hogy a legjobb pisztolyosunk nem jött idén a VB-re.

A Whitworth számban Tóth Misi képviselt minket, és meglepően jól lőtt, pedig még csak idén kezdte az ismerkedést ezzel a számmal. 90 kört lőtt .40-es Gibbs puskájával, ami elsőre nem rossz. Hagyó Pista viszont hatalmasat lőtt, 97 körrel 6. lett!

A 100 kovás puskát egyedül lőttem. Ezt amolyan bónusz számként lőtte, hamár itt van a kovás puska egyébként is. Meglepően jól sikerült. 88 lett a vége, vagyis ismét egy új országos és egyéni csúcs. Itt a dobogó 92-93 környékén kezdődik, ami messze nem elérhetetlen, bár még nem tartunk ott. Ebben a számban – főleg csapat vonalon – látok lehetőséget a jövőben, mert meg van hozzá a fegyverállomány és ismerjük is a kovásokat idehaza.   Ezzel a VB számokat lezártuk. A mai napon Misi még lő egy 300 m nem VB számot, holnap pedig utazunk haza.

Összesítésben jó érzésekkel válunk meg Granadától. Fontos, értékes számban nyertünk bronzérmet. Jövőre azon kell dolgozni, hogy nagyobb csapat jöjjön, és minden számban a legjobb lövészeinkből alkothassunk csapatot!

Üdv

Balázs

Érdekesség: angol lövész trapper blokkból tölt, s mellette a modern kori megfelelője az ősi ötletnek

Lövészet

Alhambra