Lövésztalálkozó Derecskén október 8-án

derecske_plakatTisztelt Lövésztársak!

Nosztalgia lövésztalálkozót szervezünk 2016. október 8.-án Derecskére, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kezdés 10 óra.

50 m, puska, korong;

50 m, puska, karton;

50 m, revolver, palack;

25 m, revolver, korong;

25 m, revolver, karton.

A csapatok sorsolással alakulnak a helyszínen. A csapatok lővonalról lőnek nem lőállásból, azaz puskatöltés ruházati kiegészítőkből (patrontáska, tarisznya, öv, zseb, stb.).

Ebédszünet.

Ebéd után egyéni revolver párbaj fémcélokkal. A szokástól eltérően nem egyenes kieséses rendszerben, hanem körmérkőzés formájában, azaz mindenki párbajozik mindenkivel. A helyezéseket a megszerzett győzelmek száma adja. Döntetlen nincs, azonos eredmény esetén eldöntő párbajt kell vívni.

A részvételhez lövész sportegyesületi tagság és elöltöltő fegyveres vizsga megléte szükséges. Továbbá szükséges még 1 db. ET revolver és 1 db. ET hadipuska. A revolvernél modern irányzékkal szerelt modell használata nem megengedett. A hadipuska lehet „nem hadipuska” is, azaz nyílt irányzékú civil vadászpuska replika. Nem lehet viszont „inlány” vagy „spécipuska” (pl. Bristlen, Swiss, stb.). A puskás számok lőhetőek revolverrel is, de mentközben a revolverek újratöltése nem lehetséges, azaz 1 szám = 1 dob. A lövésztalálkozón látás- és hallásvédő használata kötelező!

Nevezési díj nincs. Aki nem Rumcájsz tag némi lőtérhasználati díjjal számoljon (Babits Lacival kell rendezni). Csak ebédszünet lesz biztosítva ebéd nem. Táplálkozás hozott anyagból. Lőpor és csapi a helyszínen biztosított.

A lövésztalálkozó történelmi jellegű ezért kérjük, hogy a résztvevők öltözetükben valamilyen történelmi korszak megidézésével járuljanak hozzá a hangulathoz. Ha nincs ódivatú öltözék az nem tragédia, de azért a susogós naci – tornacipő kombó lehetőleg kerülendő.

Üdv: LQ & vfecasz