Karácsonyi jótékonysági aukció – Segítsünk egy nehéz sorsú családnak!

A Kapszli körül mindig is nagyszerű közösség volt, nagy tisztesség, hogy ilyen fantasztikus embereket szolgálhatunk. Még csodálatosabb, ha a közösség egy tagja minket kér meg arra, hogy segítsünk segíteni. Nem lehet ilyenkor nemet mondani.

Toldy-Schedel Robi elöltöltő fegyveres lövész- és vadászbarátunk keresett meg minket azzal, hogy nagyon szívesen felajánlaná Uberti 1858 Remington New Model Army .44 Charcoal Blue revolverét jótékonysági célokra, csak segítsünk abban, hogy úgy használjuk azt fel, hogy a támogatás jó helyre kerüljön. A fegyver nagyszerű állapotban van, olyannyira, hogy egy éves garanciát is vállalunk rá. Természetesen érvényes MKH kártyája is van. A felajánláshoz csatlakozva mi pedig kiegészítjük a csomagot minden olyan kellékkel, ami a használatához kellhet:

  • Pedersoli .44-es revolver töltő, tisztító készlet
  • Remington lőporflaska
  • Lőporflaska töltő tölcsér
  • Lee .454 RB öntőforma
  • Capandball .44-es revolvertölténykészítő
  • Capandball .44-es papírölténytartó dobozok
  • Brunox fegyverolaj

A csomag teljes értéke 140-150.000 Ft, benne van minden, ami ahhoz kell, hogy valaki elkezdje az elöltöltő fegyveres lövészetet.

És most következik a legfontosabb kérdés. Mi lesz a bevétel sorsa? Szeretnénk mindenkinek segíteni, aki rászorul, de nem tudunk. De egy családnak jobbá tehetjük a Karácsonyát, ezért a teljes bevétellel egy rászoruló családod segítünk.

Kit támogatunk?

Évek óta figyelemmel kísérjük egy nehéz sorsú család életét, akiket már többször igyekeztünk lehetőségeinkhez mérten támogatni. Engedjétek meg, hogy egy igazi pedagógus, Csuvár Erzsébet tanárnő szavait kölcsönözzem, hogy bemutassuk nektek a családot:

„A gyerekeket és nagymamájukat 2014-ben ismertem meg: az utcánkban járt házról házra a nagymama az unokáival és gyűjtögették azt, amit a náluk szerencsésebbek kidobtak. Beszélgetni kezdtünk.  Kiderült, hogy öt unokáját neveli egyedül egy 30 m2-es fürdőszoba nélküli, lepusztult szoba-konyhás lakásban, és hogy közműtartozásuk miatt éppen a villanyukat akarják kikapcsolni, ha pedig ez megtörténik, a gyerekeket állami gondozásba veszik. Akkor nagyon sok segítő embert sikerült megmozgatnom az érdekükben, és az így összegyűjtött 50.000 Ft-os tartozást kiegyenlítettük, a család megmenekült.

Azóta a Máltai Szeretetszolgálatnak köszönhetően fürdőszobás kétszobás lakásban élnek. A körülményeik rendeződtek. Az anyagi nehézségek azonban megmaradtak. A nagymama jövedelme 80.000 Ft (családi pótlék és nevelési segély).  Ennek több mint a fele elmegy lakbérre és rezsire. Támogatók nélkül nem tudnák fenntartani magukat.

A Heti Betevő Egyesület segíti őket azzal, hogy havonta tartós élelmiszert vásárol nekik.  Egy tanárnő rendszeresen tanul a gyerekekkel. Másvalaki a bérletüket állja. Van, aki kirándulni viszi őket, van, aki nyaralni.  Én heti rendszerességgel találkozom velük egy rajzszakkörben, amit én fizetek nekik, ahol együtt festünk, rajzolunk, miközben meghallgatom az éppen aktuális problémáikat. A szakkör után, hetente egyszer, bevásárolok nekik.  Ha kell, fogorvoshoz viszem őket, ha kell szülői értekezletre megyek, vagy épp hivatali ügyintézésben segítek a nagymamának.  Igyekszem ott lenni, ahol a szülőknek kellene lenniük, akik – apa, anya – viszont elhagyták őket, és semmilyen módon nem vesznek részt a nevelésükben.

A gyerekek szeretetreméltóak, okosak, szorgalmasak és tehetségesek. A legkisebb, a 9 éves Vanessza szeret rajzolni és festeni, imádja a ritmikus gimnasztikát, valamint a verstanulást és a társasjátékokat.

A 10 éves Krisztián nagyon tehetségesen fest, de nagyon szeret focizni is, és Vanesszával társasjátékozni. A 13 éves Szerafina is örömmel fest, szeret olvasni, zenét hallgatni, focizni, ritmikus gimnasztikázni. Jó tanulmányi eredménye miatt jelenleg ösztöndíjat kap. Nővérével, a 17 éves Melisszával együtt már ők is segítenek a Heti Betevő Egyesület munkájában: minden hétvégén együtt főznek a betevősökkel, és ételt osztanak a rászorulóknak. Melissza az első a családjában, aki az általános iskola elvégzése után gimnáziumban folytatta a tanulást. Jelenleg egyetemre készül, építész szeretne lenni. A festésen és a rajzoláson kívül érdekli az építészet, szeret olvasni, zenét hallgatni, görkorcsolyázni, és együtt lenni a barátokkal, a családdal.  Jó tanulmányi eredményei miatt jelenleg ő is ösztöndíjat kap.  A legidősebb unoka időközben nagykorú lett.”

Hogyan jut el a bevétel a támogatandó családhoz?

Rendkívül egyszerűen: arra fogunk kérni, hogy ha Te nyered az aukciót, közvetlenül a családnak utald át a teljes összeget. Nekünk csak az utalás igazolása kell majd, hogy a csomagot átadjuk neked. Természetesen, ha az aukcióban nem szertnél részt venni, de támogatnád a családot, arra is van lehetőség. A számlaszám, amelyen a családot támogatni lehet: 117-73023 07428500 (OTP, Csuvár Erzsébet)

Hogyan lehet részt venni az aukción?

Először is regisztrálj a honlapra valós névvel és címmel, és tedd meg ajánlatodat itt a cikk alatti komment szekcióban. A licitlépcső 5000 Ft. A kikiáltási ár 50000 Ft. Aki Dec. 22. 18:00-ig a legnagyobb ajánlatot adja, megnyeri a csomagot. A hivatalos idő, a Kapszli szerverideje. Kérlek, hogy úgy készülj, az utalást még 23-án délelőtt tedd meg.

Köszönjük a segítséget Nektek! Boldog Karácsonyt kíván a Kapszli Csapata!

Üdv:

A Kapszli Csapata