Kacsázás kovás puskával

Sikerült!

Nimród apánk a kegyeibe fogadott, így elejthettem életem első tőkésrécéjét elöltöltő fegyverrel! A meghivómmal (egyben nagyon jó barátommal) délután háromra beszéltük meg a találkozót, a terv a Rába kb. 7 km-es szakaszának megvadászása volt. Indulás pontosan a megbeszélt időpontban, ahogy ez elvárható vadászok között. A beiratkozás, majd pár kilométer zögykölödés után a töltésen félre is állunk, én kiszállok, ő tovább indul.

Még a töltésen megtöltöm Pedersoli Mortimer egycsövű sörétes fegyverem, a töltet 90 grain 3fg Svájci feketelöpor 32g 3.5 mm-es sörét! Barátom kb. négyszáz méterre állt meg tölem, német vizslái türelmesen várták a jelet az indulásra. Intéssel indultunk azonos tempóban a folyó irányába, az ártér első 30-40 méteres rét, majd ugyancsak ekkora fás-bokros szakasz, és a kivételesen világoszöld folyó, ami Győr alatt általában kávé színű! A „Tás” a lábam alól kelt, késlekedés nélkül feszítettem a kakast hátsó állásba, majd gyors célzá,s és a szemem sarkában fellobbant az isteni szikra, majd mély dörej, ami biztosan Nimród apánknak is zene, nem csak nekem. Aa kacsám összecsukott szárnyakkal zuhant vissza a vízre.

Horváth Zsolt barátunk és segítőtársa: Vanda, a német vizsla

Horváth Zsolt barátunk és segítőtársa: Vanda, a német vizsla

Megvan! Öröm és gyász, és még nagyobb öröm, része vagyok az Ősöknek és azon keveseknek, akiknek megadatott ez az élmény! A kacsa fennakadt egy bedőlt fa ágain, Vanda, a vizsla gondolkodás nélkül ugrott a pár fokos folyóba, és hozta barátom lábához a vadat! Gyors fotózás, kis idő, míg kiélveztem a pillanatott és jöhet a következő négyszáz méter! A harmadik lemenésre Robi barátom is sikerrel járt! Ez egy igazán szép délután és vadásznap volt! Köszönöm mindazoknak, akik tettek azért, hogy vadászhassunk előltöltő fegyverekkel!

Vadászüdvözlettel,

Horváth Zsolt, Rábapatona