Ismét többen vagyunk!

Tizenkilencen gyűltek össze a balatonfűzfői lőtéren június másodikán, hogy letegyék az elöltöltő fegyveres vadászathoz és lövészethez előírt alapismereti vizsgát. Legtöbben nem helyből érkeztek: jöttek a fővárosból, Zalából, Somogyból, sőt még Csongrádból és Békés megyéből is akadt vállalkozó.

A Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége és a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai: Gaál Tibor és Kovácsné Ponty Éva közreműködésével lebonyolított számonkérés teljes sikerrel zárult: az összes jelentkező átvehette az elméleti és gyakorlati vizsgabizonyítványt.

A sikers vizsgázók a Vizsgabizottság tagjaival

A sikeres vizsgázók a Vizsgabizottság tagjaival

A jövendő elöltöltő fegyveres vadászok és lövészek felkészüléséhez döntő mértékben hozzájárult az elmúlt napokban Budapesten, a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft. telephelyén megtartott tanfolyam. Németh Balázs – hadtörténeti vonatkozásokra is kitérve – ismertette az elöltöltő fegyverek fejlődéstörténetét, ballisztikáját, de a lövedéköntéssel és a fegyvertisztítás fortélyaival is megismertette a hallgatókat, míg Pólik Sándor jóvoltából e régimódi puskák használatának jogi feltételrendszerével, a biztonságos használathoz és a karbantartáshoz szükséges eszközökkel, valamint a gyakorlati vizsgára vonatkozó praktikus információkkal gazdagodtak az elöltöltő fegyverek szerelmesei. A tanfolyam során kialakult bizalmi viszonyt jól jellemzi, hogy Pólik Sándor saját puskáját bocsátotta a gyakorlati vizsgára jelentkezők részére.

A kurzus próbavizsgával zárult, ahol volt lehetőség a hiányosságok átbeszélésére, korrekciójára.

Örömünkre szolgál, hogy segíthettünk az eredményes vizsgához szükséges ismeretanyag elsajátításában. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk a frissen vizsgázott leendő elöltöltő fegyveres vadászoknak és sportlövészeknek!