Ismét bővült a kedvezményre jogosultak köre – Kapszli-Muskétás Kupa

Kedves Lövésztársak!

Jó hangulatban, jó időben, nagy létszámmal zajlott Április 2-án az országos történelmi lövész versenysorozat második idei állomása, a Kapszli-Muskétás Kupa. A versenyre az ország minden tájáról, sőt Szlovákiából is érkeztek lövészek. 10 sorozatban mérték össze tudásukat 25-50-100 méteres versenyszámokban a lövészek.

A verseny eredményjegyzéke itt található:

musketas eredmények

2023-ra programot hirdetett a Kapszli: minden olyan lövész, aki elindul legalább egy MEFLSZ által szervezett versenyen, minden Uberti és Pedersoli új termékre kedvezményt kap 2023. 12. 31-ig. Örömmel konstatáljuk, hogy az akcióra jogosultak köre folyamatosan bővül! Az akció részleteit itt találjátok.

Külön kiemelnénk egy új lövészt, aki nagyszerű teljesítményével ugrott a tabellák élére. Bérces Béla komoly tapasztalattal rendelkezik a sportlövészet terén, ugyanakkor az elöltöltő fegyveres lövészet teljes mértékben új számára. Egy használt Pedersoli Mortimer csappantyús pisztolyt, és egy használt Pedersoli Tryon Target csappantyús puskát vásárolt üzletünkben pár hónapja.

Mindkét fegyverrel azóta szerzett érmeket országos versenyeken, és idén kilép velük a nemzetközi palettára is. A fotókon látható szórásképet 50m szabadpuska versenyszámban lőtte. Fegyvere .45-ös űrméretű, a cső huzagolása 1:48″. Töltete 35 grain 3Fg Swiss lőpor, 0,25 mm-es Pedersoli tapasz és .445-ös tiszta ólom gömblövedék. Béla egyelőre lövészkabát és lövészcipó nélkül lő, de az eredmény így is elegendő volt arra, hogy a versenyszámban ezüstérmet szerezzen.

Gratulálunk minden résztvevőnek, minden érmesnek!

Üdv

A Kapszli Csapata