Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Urak!

  Segítséget kérnék árképzéshez. Egy lengyel gyártású Nagant M44 puskáról van szó. Kifogástalan újszerű állapotú, mind a fém mind a fa részek. Nem felújított, hanem nem használták, valószínűleg zárolt készletben volt. 1953-as gyártású.
  Vgaby által finomított sütéssel, gyári szuronnyal és puskaszíjjal. Kép mellékelve.

  Kiegészítés: nem tudok képet csatolni egyáltalán, bananisztan kukac gmail pont com címen kérhető.

  Urak!
  Keresnék Lee-Enfield SMLE puskát megvételre. Eredeti állapotú puska érdekel, tehát vágatlan, fúratlan, távcső szerelék nélküli – vagyis eredeti hadi állapotú. :)

  Urak!
  Eladó egy Carl Gustafs 6,5×55 SE kailberű hadipuska. A gyártási év 1903, fa-fém eredeti, nagyon szép állapotú, karcmentes, megkímélt darab. NEM gyűjtői kategória, mert: a cső menetes szuronyrögzítő végét levágták (pár centi), a tusatalpat műanyagra cserélték, és a felhúzókart csapottá alakították (de megmaradt az eredeti gomb) Ettől függetlenül pontos darab, a cső tökéletes, a huzagok mélyek, a zártömb nagyon finoman jár. Békebeli minőség. Előzetes egyeztetés esetén Budapesten vagy környékén kipróbálható.
  Ezeket figyelembe véve az ára 69.900 Ft

  Ofkorsz kizárólag C1 kat. lőfegyver megszerzésre jogosultak részére (sport, vagy vadász)

  Mellékletek:

  Urak!

  Beárazást kérnék az alábbi fegyerekre, amelyektől közelgő közelgő hosszú távú külföldi munkavégzés miatt meg kell válnom (hosszú távú tárolásuk nem megoldható darabszám korlát és logisztikai problémák miatt)

  Képeket hétvégén tudok készíteni, de eladás kizárólag beárazás után esedékes, természetesen kizárólag az arra jogosultak számára!

  Carl Gustafs M96 6,5×55: a cső menetes végét levágták (pár cm), a tusatalpat cserélték, a tokot távcső miatt megfúrták, ezekben hernyócsavarok találhatók. Ezek mellett a fegyver gyönyörű állapotú, dédelgetett, megkímélt darab. Gyártási év 1900, a zárszerkezet finoman jár, a huzagok mélyek.

  Mauser K98 8×57 JS: 1944-es weimari gyártású, “Russian Capture” darab, tehát a fődarabok nem számazonosak, az oroszok a fát és a fém részeket is újra felületkezelték, rozsda-rohadás sehol nincsen rajta, de nyilvánvalóan hadigazdasági nyers termék. A csöve ennek is hibátlan, pontos darab. Opcionálisan egy hibátlan állapotú 1940-es gyártású szurony is eladó hozzá, ez külön árért menne. Wehrmacht beütők a tokon épek.

  Schmidt-Rubin G11 7,5×55: teljes csőhosszú svájci hadipuska. A fém-fa jó állapotú, rozsda sehol, fája nem töredezett, az előágy alsó részébe egy ki tudja mikori baka monogramja van bekarcolva. A csöve tükrös, huzagok mélyek, a pontossága a szokásos svájci elmebeteg pontosság, a tokon valamelyik előző tulaj 3 fúrást ejtett távcső miatt. A gyártás a neten visszakövethető, gyártási szám alapján 1916-ban gyártották.

  Mosin Nagant 31/90 7,62x54R: Gyártási év 1932, tehát háború előtti darab, már éppen az új 31-es módosítás utáni szériából. Messze jobb megmunkálási minőség mindenhol mint a háborús tömegfegyvereknél. Gyönyörű állapotú hexa tokos, fém-fa átlagon felüli, a front viszontagságait elkerülte. Nem eredeti hordszíj és szurony is tartozék hozzá.

  Egyenlőre kérlek akinek van tippje árazza be, hozni-vinni beárazás miatt nem tudom. Képek ha szükséges, hétvégén vagy péntek este. Igen, tudom meg fogom bánni, de tényleg csak a vadászatra használt legfontosabb fegyvereimet tudom megtartani kölcsönadási dokumentációval, vadásztársnál. A hadipuskáknak sajnos menniük kell.

  Erről lemaradtam… :-(
  Pedig pont egy ilyet szeretnék….

  +1
  Én is… :(

  ÉLjen, éljen, az előző kettő hsz-em megette a fórummotor a képek miatt… AKkor most képek nélkül!

  Szóval Urak, eladó 243 db (kettőszáznegyvenhárom darab) Sharps Original .541 kaliberű lövedék, made by Kapszli. Anno a pánik idején sietve eladtam a fegyverem, a lövedékek viszont megmaradtak. Szóval vegyétek-vigyétek, az ára 7500 Ft egyben. Ez a bóti ár közel fele.

  B-) B-) B-)

  Mától kedd estig nem leszek gép közelben, legközelebb szerdán tudok válaszolni a tomboló vásárlói levelekre. Figyelem, értékesítés “First come first served” alapon, aki lemarad kimarad, legyél TE az első!!!
  :mail:

  Akkor most ismét próbálkozom a képpel is.

  .

  Mellékletek:

  Urak!
  Tavaszi fióksöprés során rábukkantam jóóóó sok Sharps Original .541 konikális lövedékre, szám szerint 243 db-ra. SC-éktől vettem anno, aztán röviddel utána a 2 évvel ezelőtti pánik hatására eladtam a puskát, a lövedékekről meg teljesen elfeledkeztem.

  Szóval ha kell valakinek, 7500 pénzért viheti mind a 243 darabot, ez ugye 30,8 Ft/db, vagyis a bóti árnak a fele körül.

  Vegyétek-vigyétek, csak egyben eladó! Mostantól 2 napig nem leszek gépközelben, privát üzenetekre szerdán tudok válaszolni.

  Tudom ám én, a ‘másik’ fórumon pont én voltam az egyik aki elkezdte terjeszteni ezt a gyökérséget. :D

  Urak
  Állítólag a kormany.hu oldalon megjelent egy jogharmonizációs célú salátatörvény, ami többek között egyszerűsített engedélyezési eljáráshoz köti a muzeális fegyvereket és a szerelt loszeres gumilovedekes fegyvereket is. Tehát önvédelmi oldalon lazítás várható, mivel a szerelt loszeres gumisok lofegyverkent voltak eddig kategorizalva, eloltoltos fronton viszont szigorítás lesz ami sokakat érint. Állítólag mindez csak 2015 április 1-tol lép majd hatályba igy lesz némi idő az engedélyezésre.

  :cry:
  Van vkinek konkrétabb infoja erről?


  Urak,

  Egyenlore pusztan elmeleti, tapogatozo kerdes: lehetseges-e M1 Garand-ot ismetlove alakittatni, hogy levizsgaztathato legyen C1-re es igy beirathato legyen vadasz celra is? Ilyen atalakitast melyik fegyvermester tudna vallalni Bpesten, es kb milyen aron, nagysagrendileg? Donor fegyvert hol erdemes itthon vagy kulfoldon keresni? Utobbi esetben a behozatal modja is kerdes lehet.

  Persze vadaszni nem szeretnek vele, egyszeruen csak egy Garandot szeretnek, meg ha picit kiherelt allapotban is. ;)

  Szia Totot! Iszonyatos bűntettnek látnám egy Garand kiherélését… Megöli a fegyver egyetlen igazi értelmét… Sokkal inkább gyere el egy versenyünkre és minősülj, aztán szépen vegyél egy normálisat! SC

  Tok igazad van, csak a realitás most számomra nem ez. Egyrészt erősen benne van a csoben hogy lelepecsak kulfoldre egy idore es igy csak a vadászati célú fegyvereimet tarthatom meg probléma mentesen.
  Másrészt a sportlovosdihez nincs kedvem, klubtagsag+rajtenvedely+eves sportorvosi+tibibacsis papír fegyverenkent, ez nem hianyzik. a vadaszat kellemesen baszogatas mentes, csak ezen belül akarok mozogni. Tavaly megvolt a minositesem és a pszichom de nem vettem fegyvert sport celra a fenti macera elkerulese miatt.
  De ha mondjuk lehetőség lenne már engedéllyel rendelkező vadaszoknak kiegészítő vadasz-sportlovesz celra, akkor azonnal mennek, és meg vagy pár ezren. Plusz a vadászok lokeszsege is javulhatna. :-)

  Urak,
  Egyenlore pusztan elmeleti, tapogatozo kerdes: lehetseges-e M1 Garand-ot ismetlove alakittatni, hogy levizsgaztathato legyen C1-re es igy beirathato legyen vadasz celra is? Ilyen atalakitast melyik fegyvermester tudna vallalni Bpesten, es kb milyen aron, nagysagrendileg? Donor fegyvert hol erdemes itthon vagy kulfoldon keresni? Utobbi esetben a behozatal modja is kerdes lehet.
  Persze vadaszni nem szeretnek vele, egyszeruen csak egy Garandot szeretnek, meg ha picit kiherelt allapotban is. ;)

  Sziasztok!
  Winchester M1895 Russian-al talalkozott mar valaki? Alsokulcsos puska cari megrendelesre, 7,62x54R kaliberben. Lehet ilyet bárhol venni Europaban, ép eszű áron?
  T.

  Urak!
  Keresek olcso, lehetoleg army surplus 8×57 JS loszert.Tudom, toltsek, de most az meg nem opcio egy darabig.

  Urak,
  Pest megyében, vagy Budapesttől nem túl messze keresek megfizethető vadászati lehetőséget, elsősorban vadkár és vaddisznó fronton. Hajtás, fácán/nyúl vadászat nem érdekel. Jelenleg egy nagyon jó kis társaságban vadászom Veszprém megyében, de az km-ben és időben rettentő sok, így közelebbi lehetőséget keresek.

  Ha bárkinek bármi tippje van, írjon privát üzenetet.

  Köszönöm!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 16