Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Ezt most találtam, ismerős volt a doboz :whistle:

  Érdekes de kicsit ön és közveszélyes elgondolás a tűzsűrűség növelésre:

   

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=6Ew9xCtb0aU

  Nem hiszem, hogy műszakilag minden rendben volt vele, de tetszik:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=amrTyGzgOUk

  Nem elöltöltő, de a korban passzol és ha jól vettem ki a tulajdonos szavaiból, akkor ezzel az osztrák csapatokat szerelték fel.

  Légpuska 1780-ból

  Sziasztok!

   

  Ha valaki jár Agárdon, akkor a Lidl-ben van most megint spektív, fém ház, üveg lencse, állítható max. 60*-os nagyítással, ha jól emlékszem. Most 7990-et kóstál, nekem is ilyen van 2-3 éve és nagyon bevált. Nem tudom, hogy másik Lidl-ben lesz esetleg, én most csak Agárdon láttam.

   

  Etheus

  Szia Conquer!

   

  Ha megoldódik, akkor remek, nekem is 2 hetet kellett járnom az esztergályoshoz, de azóta működik a dolog  :-)

  A 1855-öst nem szándékozom eladni, egész összenőttünk  :yes:  .  Jó fegyver, meg egész egyedi.

   

  Üdv: Etheus

  Szia Conquer!

   

  Nekem a 1855-öshöz ügyes esztergályos segített, ha jól emékszem kb. 1500-2000 forint volt/db. Pislogott is, hogy mihez kell :whistle: Nagyon szerintem hadi puskához kis csapira lőkúpot máshogy nem tudsz szerezni, legalábbis nekem anno nem sikerült.

   

  Üdv: Etheus

  Szia Feri!

   

  Köszönöm a remek napot, jó volt végre kicsit füstölögni  :bye:

   

  Üdv: Etheus

  SKALPVADÁSZAT Kedves elöltöltős lövésztársak 2014. október 11.-én Derecskén a tavalyihoz hasonló lövészetet szervezünk. A feladatok különböző alakos köregységes és sziluett lőlapokra fognak zajlani. Kell hozzá egy akármilyen ET huzagolt puska (kivéve diopteres puskák) és egy ET revolver. Levezetésnek pedig lesz egy kis tomahawk-lándzsa dobálás. Nevezési díj: 3000 Ft. Az ügyeseket éremmel jutalmazzuk. Az ellátmány grillezett, pácolt tarja lesz, ami benne van a nevezési díjban. Aki nem akar éhes maradni kérem jelezze részvételi szándékát, hogy megfelelő mennyiségű alapanyagot szerezzek be! SKALPVADÁSZAT Megszületett a végleges programterv, jó mazsolázást! 1. szám Bölényes lőlap, 50 m, 12 lövés, 30 perc, huzagolt puska, lővonalró ruházatról töltve, értékelés: köregységek összege, minden találat és az érintő is számít. 2. szám Lovas indián sziluett lőlap, 50 m, 12 lövés, 30 perc, huzagolt puska, lővonalról ruházatról töltve, értékelés: sziluetten belüli találat 5 pont, a szakítás legalább 50%-a belül kell essen a sziluett körvonalán. 3. szám Indiános lőlap, 25 m, 12 lövés, 15 perc, revolver, lővonalról asztalról töltve, értékelés: köregységek összege, minden találat és az érintő is számít. 4. szám Farkas sziluett lőlap, 25 m, 12 lövés, 15 perc, revolver, lővonalról, értékelés: sziluetten belüli találat 5 pont, a szakítás legalább 50%-a belül kell essen a sziluett körvonalán. Tomahawk, lándzsa célba dobás. 5 dobás, minden találat 5 pont. Várunk szeretettel mindenkit!

   

  Szia,

   

  ha semmi nem jön közbe, hárman mennénk majd, elemózsiát is kérve  :bye:

  -Kattys

  -Young Shatterhand,

  és jómagam.

   

  Üdv: Etheus

  Sziasztok,

   

  bocsánat, ha már volt, de nekem most lesz majd aktuális a dolog. A lőszerelem tároló “dobozt” kell rögzíteni falhoz/padlóhoz? Vagy lehet szabadon álló?

   

  Etheus

   

  Szia,

   

  ellátás lesz esetleg? Lövésszám? Csak, hogy tudjak készülni  :yahoo:

   

  Etheus

  Mindemellet a cigipapíros patron elvileg jó magában is, nem kell plusz nitrátozás, nekem elégett a dobban maradék nélkül. Na, akkor nem tudom mit rontok el.Készítettem 3db töltényt másik fajta ragasztócsíkos cigipapírból RB lövedékkel. Már a végét sem ragasztom /mit a csapi lángja begyújt /, hanem nedvesen lezárom. Egyedül a lövedéket ragasztózom meg, hogy ne essen ki a töltényből. A csapi is a revolverekhez ajánlott extra erőset használom. Az eredmény a képen látható, 3-ból 2 nem égett el rendesen. Ha ebbe belenyomom a következő töltényt, nem hiszem hogy ne okozna gyújtási problémát / dugulást /. A papírtöltény zsírzását megoldottam, egyszerübben mint vártam. A dobba benyomás után simán beletettem a tablettát és újjal rányomtam. Tisztább megoldás mint a kencefice és gyorsabb is. Ha teheted, tegyél fel képet a saját papírtöltényedről. Üdv: Cajga

   

  Szia,

   

  képem most nincs, nem voltam már egy ideje lőtéren sajnos, de pontosan így csinálom én is (ha rávesz a lélek :yes:  ), mint a videóban. Én is gömblövedéket használok. Ennél arra kell figyelni, hogy a kis “kukacot” az alján annyira le kell vágni, amennyire csak lehet, mert az okozhat olyan galibát, mint Neked, ha túl hosszú. A videóban tesz bele vmi kenőanyagot, én nem szoktam. Amikor ezt belenyomod a dobba, a dob levágja a fölösleget a golyó tetejéről.

   

   

  Etheus

  Sziasztok! Egy kérdésem lenne a “gyakorló” N-SSA lövészekhez. A papírhüvelyes töltényt a dobba töltés után kell-e zsírozni? Kisérleteztem, hogy a papírtölténybe tettem a korábban leírt zsírtablettát, de ahol éríntkezett a tablettával, ott nem égett el rendesen cigipapír. Következő próba, a kész töltényt egy pillanatra belemártottam a nitrátos folydékba. Valamivel jobb lett az eredmény, de maradt még egy kis szalag az említett érintkezési ponton. Tehát ezért kérdezném, hogy ennél a lövészetnél kell-e a zsírzás. A pontlövészetnél olvasva az idei nemzetközi szabályt, nem kötelező a dob zsírzása. Várom a javaslatokat. Korábban igértem, hogy a zsírtablettával kapcsolatos tapasztalataimat megosztom veletek. A korábban leírt keveréket elkészítettem,az eszközöket beszereztem-elkészítettem, tablettákat kiszaggattam. Az általam használt R&S revolvernél a lőpor 15gr, a dara térfogatát csökkentenem kellett a tabletta miatt kb. 20-21gr-re, majd erre jött a tabletta ami 6-7mm vastag, és végül a ,454-es RB lövedék. A fegyver szórása nem változott, a csőbe lerakodó égéstermék mennyísége viszont drasztikusan csökkent. A képen a tapasz az első, majd a második kihúzás után készült. Tabletta nélkül korábban megértem a tapaszt letolni a csövön. Zsír lerakódást a dob és cső körül nem volt, viszont a dobot egy vékony film szerű réteg rakodik le. Ez nem zavaró, egy laza törléssel eltávolítható két töltés között. Összefoglalva, nekem bejött ez a tabletta, ezt használtam már az idei OB-n is.:-)) Üdv: Cajga

   

  Szia,

   

  én saját tapasztalat alapján és a biztonság végett javaslom a papírpatron zsírzását, miután belenyomtad a dobba. A papírpatronba magába az általad leírt miatt sem jó tenni, illetve akármennyire is időjárásálló, én inkább külön használom a zsíradékot. Nem az igazi, ha kicsit elkezd olvadgatni  :scratch: Mindemellet a cigipapíros patron elvileg jó magában is, nem kell plusz nitrátozás, nekem elégett a dobban maradék nélkül.

   

  Etheus

  Sziasztok,

   

  bár tudom, hogy ez már volt, de némi elöltöltős sörétes patron, frissen a hűtőből.  :yes: A véglezáró és a patron külső kenése is viasz és faggyú keveréke. Jól bírja a meleget és puhán tartja a koszt a csőben. Emellett teljesen időjárás álló lesz a patron és kidermedés után merevíti a papírt rendesen.

   

  Etheus

  Mellékletek:

  Szevasztok!
  Van e olyan lőtér Budapest környékén ahol ki lehet próbálnom az elöltöltős revolveremet( megfelelő felügyelettel), és nem kell rögtön belépnem tagnak, éves tagdíjat füzetni, vizsgázni , stb.?

   

  Üdv!

   

  Nem tudom, mennyire sürgős (persze gondolom mennyire, én is simogattam eleget az új revolverem  :whistle: ), de ha vége a vizsgaidőszakomnak, akkor Jászfelsőszentgyörgyöt is tudom ajánlani.  Június elején-közepén megyek majd én is ki, szerintem nem egyedül, ha gondolod, tudsz csatlakozni.

   

  Üdv: Etheus

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 47