FeHoVa 2014 – szubjektív beszámoló

Szabó Gabi akcióban

Szabó Gabi akcióban

A FeHoVa kétségtelenül a legnagyobb hazai fegyveres, lövész, vadász, horgász seregszemle. Kritizálhatjuk, dicsérhetjük, de mind eközben be kell látni, hogy szélesebb közönséget megmozgató rendezvény hazánkban nem létezik. Évek óta mi is szerepet vállalunk a kiállításon, egyrészt kereskedőként, kiállítóként, másrészt pedig a hazai történelmi lövész-vadász élet képviselőjeként. Standunkkal mindig két célt szolgálunk. Egyrészt szeretjük bemutatni újdonságainkat, termékeinket, másrészt viszont megragadunk minden alkalmat arra, hogy népszerűsítsük szeretett sportunk, hobbink ügyét, legyen szó akár lövészetről, akár vadászatról, vagy akár lőszertöltésről.

Pólik Sanyi, szövetségünk főtitkára éppen a Fehován vehette át tőlünk élete első elöltöltő fegyverét, egy eredeti Manton dupla sörétest

Pólik Sanyi, szövetségünk főtitkára éppen a FeHoVán vehette át tőlünk élete első elöltöltő fegyverét, egy eredeti Manton dupla sörétest

A FeHoVá-n helyt állni nem könnyű feladat. Egyrészt nagyszerű érzés jókat beszélgetni lövész, vadász, lőszertöltő barátainkkal, még ha a kellő időt nehéz is kiszakítani minden beszélgetésre a nagy hajszában. Másrészt azonban néha sok türelem kell a nem túl képzett civil látogatók kérdéseihez. De hát nem válogathatunk, sőt! Hobbink megismertetése a szélesebb értelemben vett laikus közönséggel talán a legfontosabb és legszebb feladat, hiszen belőlük lehetnek lövészek, vadászok a jövőben. S ezért bármennyire is „nehezek” néha a kérdések, a legfontosabb dolog, hogy pontosan, érthetően, kellő türelemmel legyenek megválaszolva.

Tóth Misi barátom is új elöltöltő puskát vett át: egy Pedersoli Gibbs .40-es hosszútávlövész puska büszke gazdája lett. Kívánunk neki sok sportsikert hozzá!

Tóth Misi barátom is új elöltöltő puskát vett át: egy Pedersoli Gibbs .40-es hosszútávlövész puska büszke gazdája lett. Kívánunk neki sok sportsikert hozzá!

Termékeink, szolgáltatásaink bemutatása mellett természetesen részt vettünk a történelmi lövészsportokat, vadászatot népszerűsítő megmozdulásokban is. Évek óta kap a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek és Vadászok Szövetsége felkérést a kiállítás szervezőitől, hogy a hivatalos katalógusban megjelenő cikkben számoljunk be az elöltöltő fegyveres vadászat helyzetéről, fejleményeiről. Így történt ez idén is, s így minden látogató kezébe vehette a kis ismertető füzetet cikkünkkel.

További lehetőséget kínált számunkra a Gunmagazin nagyszerű stábja is. Pénteken és Vasárnap a főszínpadon számolhattunk be a kutatási célú elöltöltő fegyveres vadászati program sikeréről, fejleményeiről. A harminc perces expósé értő fülekre talált: mindkét időpontban telt nézőtér fogadott. Az előadást élőben közvetítette a Huntingpress stábja, így azok számára is hallgatható, nézhető volt, akik a kiállításon részt nem vettek.

Foglalkoztató központ

Foglalkoztató központ

A FeHoVa nagyszerű alkalmat kínált arra, hogy a vadász szakma is testközelből találkozzon az elöltöltő fegyveres vadászattal. Nagyszerű élmény volt, hogy több állami erdészet, nagynevű, nagy múltú vadásztársaság keresett meg minket biztosítva támogatásukról, érdeklődve arról, hogy hogyan vehetnek részt ők is a programban. A projekt szakma általi elfogadása, támogatása talán a legfontosabb számunkra, így e találkozók igen nagy értéket képviselnek az ügyben.

Minden összevetve így jó hangulatban zártuk a kiállítást. Megerősítette, hogy az az irány, amint képviselni igyekszünk helyes. És ismét: nagyszerű volt találkozni veletek! A legjobb része az egésznek veletek beszélgetni! Köszönjük, hogy meglátogattatok minket!

Németh Balázs