Fort Dorog évzáró lövészet – december 10-én

December 10.-én (szombaton) tartjuk szokásos évzáró lövészetünket. A klasszikus szóráskép verseny mellett a lőtér adottságait kihasználjuk néhány tereplövészeti kihívással és alkalmat adunk a bizonyításra csapatok számára N-SSA alapokon fekvő feladatok teljesítésével.
Szeretettel várunk minden elöltöltő-fegyveres és történelmi lövészt, hagyományőrzőt és lövészbarátot idei utolsó időutazásunkra! Szívesen látunk akkor is, ha még nem vágtál bele ebbe a sportba, de érdekel a dolog és szívesen megismerkednél vele!

Nevezési határidő: 2016. december 6.

Helyszín
Dorog Városi Lövészegyesület (2510 Dorog, Pataksor-alsó 51.)

Program
8:00 – Nevezés, előkészületek
9:00 – Szóráskép verseny
később – Csapatverseny
ezt követően – Ebéd
valamikor délután, mielőtt leszáll a nap – Futócél lövészet, szabadprogram

Szóráskép verseny
Régi klasszikust szeretnénk feleleveníteni ezzel a versennyel. A feladat tetszőleges elöltöltő / muzeális hátultöltő fegyverrel, meghatározott lőtávolságra a legszűkebb szórásképet lőni. A lőtáv pisztolyok és revolverek esetében 25m, puskák esetében 50m. A lövészet során bármilyen kiegészítő használható, feltámasztásból is engedélyezett a lövés. A kiértékelés során a lőlapon lévő szóráskép két legtávolabbi lövése középpontjának távolsága dönt – értelemszerűen a szűkebb szóráskép nyer.
A verseny során 5 lövést lehet leadni, melyből mindegyik értékelt.
A lőidő 8 perc.

Csapatverseny
A lövészet 3-5 fős csapatokban történik. A csapatokat “ostromlókra” és “védőkre” osztjuk. Az ostromló csapat számára a célok síkban és terepszögben felfelé kerülnek elhelyezésre, a védekező csapat számára pedig síkban és terepszögben lefelé.
A versenyben elöltöltő puskák használhatóak. A csapatversenyben résztvevők számára kötelező a korhű egyenruha- illetve civil öltözet, valamint a fegyver töltéséhez szükséges felszerelések viselése. A csapatok elosztásánál figyelembe vesszük a megjelenített korszakot is. A rendezvényen korlátozott számban kölcsönözhetőek korhű felszerelési- és ruházati tárgyak.
Az eredmények értékelése az N-SSA szabályok alapján történik.

Futócél lövészet
Lövészet tetszőleges fegyverrel mozgó célra. Mindenkinek 1 lövéssel vehet részt. A “vágtató disznó” lőlapon a legmagasabb köregységet elérő lövés nyer. Értékelés egyebekben az MLAIC/MEFLVSz szabályok alapján történik.

Szabadprogram
Saját fegyverek tetszés szerinti összekoszolása, amíg a fényviszonyok engedik.

Étkezés: a lőtéren bográcsebéd készül, ára 900 Ft/fő

Nevezési díj: 4000 Ft/fő

Lőpor és csappantyú: A lőtéren beszerezhető a lövészethez szükséges muníció. A részletekről kérdezd Árvai Imrét, a lőtér vezetőjét!

Biztonság és részvételi szabályok: Minden lövésznek MSSz rajtengedéllyel vagy MEFLSZ vizsgával, egyesületi tagsággal, valamint műszaki kártyával bíró fegyverrel kell rendelkeznie. Szemvédelem minden versenyszám esetében kötelező, hallásvédelem ajánlott!

Kérlek jelezd részvételed az alábbi űrlapon!
(Ha nem látod az űrlapot, ide kattintva is kitöltheted.)

860446_688396374527453_890994863_o

Fotó: Varga Tamás (Brownhand)

Köszönöm hogy kitöltötted! Kedvcsinálónak itt van néhány kép a 2013-as versenyről :)