Érdekességek és újdonságok a Pedersolitól III. – Tatham & Egg céllövő kovás pisztoly

S372_tatham_egg

A Pedersoli gyár a 2016-os évben több újdonsággal is szolgál. Ezek közül is kiemelkedik néhány termék, mint például a brit Henry Tatham és a svájci Joseph Egg fegyverkészítők együttműködésének emléket állító Tatham&Egg céllövő kovás pisztoly. A fegyver a páros által a 19. század legelején készített pisztolyok autentikus másolata. Tökéletes választás az MLAIC Cominazzo versenyszámára.

Kialakítása rendkívül hasonlít a Mortimer pisztolyra, ugyanakkor a markolata és a hosszabb hátsó nyúlványa stabilabbá, kényelmesebbé teszi. Kézbe véve és célra tartva szinte úgy érződik, mintha a csuklónk szerves toldása, saját testrészünk lenne. A fegyver további különlegessége a lakatszerkezet, mely a kései megoldásokat idézi. A Mortimerhez hasonlóan a Tatham&Egg főrugója is egy görgővel van kiegészítve, ami elméletileg gyorsabb működést tesz lehetővé.

tatham_mortimer

  Tatham&Egg P.Mortimer (standard kovás)
Űrméret .45 .44
Huzagemelkedés simacső 450 mm (1:18″)
Csőhossz 255 mm 255 mm
Teljes hossz 422 mm 400 mm
Súly 1,1 kg 1 kg

A pisztoly a legkiválóbb barnított, huzagolatlan PMG (Pedersoli Match Grade) versenycsővel, állítható hátsó nézőkével és elsütőbillentyűzettel, valamint diófa ágyazással rendelkezik.

A fegyver a 2016-os IWA kiállításon volt a kezünkben (Balázs cikke az egész kiállításról):

A cikksorozatunk következő részében a cég Whitworth puskáját vesszük górcső alá. Addig azonban böngésszék a Pedersoli új katalógusát, melyben a gyár bemutatja újdonságainak egy szűk metszetét:

PEDERSOLI 2016. KATALÓGUS