Elöltöltő fegyveres vadászat: vizsgák, tankönyv, tanfolyam, Fehova 2017

elolt vad

Bár még nagyon az év eleje van, a Magyar Elöltöltő Fegyveres Lövészek Szövetsége gyors tempóban kezdte a januárt. Egyrészt elkészült az összes jogszabályok által előírt, valamint a hatóság képviselőivel egyeztetett dokumentum, mely a vizsgáztatáshoz kell, másrészt pedig az első vizsgaidőpontok meghatározása is folyamatban van, hogy lehetőleg még ebben a szezonban elindulhassanak a vadászatok.

A vizsgahelyek területileg illetékes rendőrhatóságaival folyamatos kapcsolatban állunk, hogy a szükséges éves együttműködési szerződések gyorsan elkészüljenek. A budapesti, Tolna megyei és Hajdú-Bihar megyei kapitányságokkal már igen előrehaladott a folyamat, így e vizsgahelyek indulnak el első körben, de természetesen a többiről sem feledkezünk meg.

További jó hír, hogy várhatóan az idei Fehova kiállításra (2017. február 9-12.) megjelenik az ígért tankönyv, mely nem egyszerűen az elöltöltő fegyveres vadászathoz szükséges vizsgaanyagot fedi le, hanem mind a vadászat, mind a sportlövészet terén széles információbázist nyújt majd az érdeklődőknek. Az idei Fehova kiállításon egyébként szövetségünk önálló standdal képviselteti majd magát, ahol várhatóan egy vadászfegyver-történeti kiállítást is megtekinthetnek majd az érdeklődők.

Sok megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy lesz e opcionális felkészítő tanfolyam elvégzésére lehetőség. Ünnepélyesen jelzem, hogy igen:  hamarosan meghirdetjük a lőszertöltő tanfolyamainkkal hasonlatos tematikával tervezett első tanfolyamunkat. Előzetes jelntkezés, bővebb információ: info@kapszli.hu

A Kapszli csapata