Uberti Remington emlékkiadás Buffalo Bill tiszteletére

“Charlie és Carrie Trego részére. Ez az öreg Remington revolverem. Sok éven át hordtam magammal az indián háborúk és a bölényvadászatok során. Sosem hagyott cserben.” – WF Cody.
Ezzel a rövid levéllel adta át 1906 karácsonyán William F. “Buffalo Bill” Cody szeretett fegyverét barátjának és üzlettársának Charles Trego-nak és feleségének, Carrie-nek.

CodyRemington
Ez a Buffalo Bill után fennmaradt legjelentősebb fegyver. “Sosem hagyott cserben” – a legnagyobb dícséret, amelyet mesterember szerszámra mondhat. És egy mesterember sem függött annyira kalapácsától vagy fűrészétől, mint a síksági ember az oldalfegyverétől. Nem tudni, hogy ‘Buffalo Bill’ Cody mikor vásárolta ezt a revolvert, de hosszú időn át használta és számított rá, a határvidéken kaluzolva az Államok hadseregét.

CzLl5NWUUAAFh7PKeveseknek jutott nála több alkalom, hogy használja fegyverét. Buffalo Bill volt a legtöbbet foglalkoztatott és legmegbízhatóbb a US Army alkalmazásában lévő civil felderítők és kalauzok közül. Egyik volt parancsnoka – az 5. Lovasezredet vezető Eugene Carr tábornok – azt írta róla, hogy “szemei jobbak voltak bármilyen távcsőnél”, kiváló lövész volt és mindig a megfelelő helyen volt, a megfelelő időben. 1868 és 1872 között legalább 19 ütközetben vett részt, nála alig lehetett tapasztaltabb veteránt találni. 1872-ben megkapta a Becsületrendet, parancsnoka rövid dícséretet követően adta át a kitüntetést: “Mr. Cody a tőle megszokott módon viselkedett.” A kitüntetést a Minneconjou tábor ellen vezetett roham hozta meg neki – valószínűleg itt is kedvenc Remington revolverével kezében szállt harcba.

Az Uberti cég Buffalo Bill halálának 100 éves évfordulóján a legendás westernhős előtt tisztelegve készítette el a Cody Firearms Museum-ban őrzött fegyver emlékkiadását. A revolverből csak 500 darab készül, így gyűjtői értéke is jelentős.

A Kapszli Pont webshopján keresztül rendelhető a fegyver, amelyről néhány fotót is készítettünk.

IMG_0138trim

IMG_0150trim IMG_0148trim IMG_0146trim IMG_0143trim IMG_0139trim