Búcsú a Kapszlitól

Szervusztok

május végén távozom a Kapszli csapatából. Sokat jelent nekem az elmúlt 7 év, de ez az időszak elkerülhetetlenül a végéhez ért. Biztos vagyok benne, hogy Balázs és Sanyi sikerrel fogják tovább vinni a cég kereskedelmi és szolgáltatási tevékenységeit. Kétségtelen az is, hogy a Kapszli továbbra is kulcsszerepet vállal abban a közösségben, amely az elöltöltő fegyveres lövészet és vadászat körül kiépült.
Szerencsés vagyok, hogy rátok találtam és éveken át ebben a közösségben dolgozhattam.
Ide szeretnék tartozni a jövőben is, csak már nem a Kapszli Fegyverboltot képviselve. Hiszen, nem amiatt kértem a munkaviszonyom megszüntetését a Brothers Online Kft-nél, mert megutáltam volna az elöltöltő fegyvereket, a lövészetet vagy a lőszertöltést :) Azt azonban nem bánom, hogy megváltozik szerepem ebben a kis világban.
A több ezer ügyfél közt, akivel kapcsolatba kerültem az évek során, nagyok sok jó embert ismertem meg. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ennek a hobbinak ez adja az igazi értékét: okos, érdeklődő, segítőkész embereket vonz magához ma a feketelőpor. Visszatekintve látható: előbb-utóbb eltűntek azok, akikre ez a jellemzés nem illik. Persze, ennyi emberből nem lehetünk mindenkivel jópajtások… sajnálom, ha valakivel nagyon nem találtam meg a közös hangot.
Itt is szeretnék köszönetet mondani a Kapszli csapat volt- és jelenlegi tagjainak: Felföldi Janinak, Hajdú Bandinak, Pólik Sanyinak, Vida Gabinak, és legfőképpen Németh Balázsnak. Bármilyen nehézség is adódott, hálás vagyok, hogy veletek dolgozhattam. Köszönettel tartozom emellett a PKLV csapatából Hamza Emilnek, Kalamár Ödönnek és Szabián Norbinak.

Eddig a búcsúzás, de írnom kell még róla, mi lesz a gyakorló lövészetekkel – hiszen ez szerencsére sokatokat érint. Szándékaim szerint nem lesz változás az Arzenál Sportegyesület életében: a havi gyakorló lövészeteket folytatni fogjuk. Ha pedig nem sikerülne megegyezni a lőtér új vezetőivel, akkor más helyszínt keresünk. Több, mint három éve megy ez a rendezvénysorozat, nemsokára elérjük az 500. lőállásba állást – meglepődnék, ha a dorogiak nem szeretnének továbbra is vendégül látni egy ilyen bejáratott rendezvényt. Minden ezzel kapcsolatos hírt továbbra is elküldök a Kapszli.hu-nak, emellett az Arzenál oldalán továbbra is kiírom a következő alkalmakat.

üdvözlettel –
Szabó Gábor

Szabó Gabi barátomnak

Emlékszem az egyik első alkalomra, amikor belépett az üzletbe. Egy közeli irodában dolgozott, de ha csak tehette, már jött is hozzánk, hogy történelmi fegyverek között legyen. Jókat beszélgettünk, kávéztunk a Teidében, miközben egyre jobban elvarázsolta a miliő. Első közös munkánk a Füstölgő szerkesztése volt. Megfogott, hogy sohasem robotként gondolkodott: önálló ötletei, tervei voltak a tartalom és forma szerkesztésére. Úgy dolgozott, hogy sohasem kellett felette állni. Ha kellett kérdezett, de mindig javasolt megoldást, nem várta a parancsot.
Egy-két év telt el, míg kikristályosodott bennem, hogy ezzel a kölyökkel érdemes lenne együtt dolgozni. Aztán egy szép napos délután – valószínűleg a szokásos kávé mellett – elfogadta ajánlatomat, és teljes valójában a Kapszli-csapat tagja lett.
Gabi, nagyon hálás vagyok neked az elmúlt évekért! Kívánok neked sok örömöt és szakmai sikert új karrieredben, de legfőképpen kívánok neked boldogságot. Ne menj messzire tőlünk, maradj lövész, vadász, hagyományőrző! Biztos vagyok benne, hogy útjaink még keresztezik majd egymást.
Hogyan is lehet frappánsan befejezni?
Mielőbbi viszontlátásra, Barátom!
Balázs