Brutálisan jó eredmények a nemzeti versenyszámok OB-ján

ON2014nemzeti009Nagyszerű nap volt a tegnapi! A nemzeti versenyszámok mindig is a szívünk csücskei, hiszen ezek mind olyan, mindössze pár éve létező számok, amelyeket a szövetség a lövészek kérésére, javaslatára hozott létre. Ezek a versenyszámok fontosak, hiszen növelik a történelmi lövészet sokféleségét, népszerűségét, és egyben ápolják történelmi hagyományainkat.

Igaz, hogy ezek a számok nagy többsége EB-n, VB-n nem – egyelőre – nem jelenik meg, ugyanakkor cseppet sem jelentenek kisebb kihívást, mint a nemzetközi számok. Itt nincsenek másodvonalbeli versenyszámok. Aki egy Trapper versenyszámban jól teljesít, nem esik kétségbe akkor sem, ha Vetterlit kell lőni.

De nézzük most kik lettek az országos bajnokok 2014-ben

ON2014nemzeti049

Paterson, nyitott keretes csappantyús revolver: Simon László

Rákóczi, huzagolt kovás pisztoly: Nickl László

Lenkey, sima csövű elöltöltő hadi karabély: Nemes Zoltán

Webley, 1896 előtti SA revolver: Pálmai Csaba

Frommer, 1945 előtti hadi öntöltő pisztoly: Tóth Mihály

Klapka, elöltöltő hadi sima csövű pisztoly: Nemes Zoltán

Yellowboy, 1896 előtti pisztoly kaliberű ismétlő puska: Tar Mihály

Mannlicher, 1945 előtti ismétlő puska: Nagy György

Bem/Lamarmora, elöltöltő  csappantyús huzagolt hadipuska: Németh Balázs

Trapper, gömblövedékes, nyílt irányzékos elöltöltő puska: Lőkös István

Berdan, hátultöltő csappantyús puska: Lőkös István

Augustin, elöltöltő simacsövű hadipuska: Bittner Gyula

Sharps, 1896 előtti egylövetű szerelt lőszeres puska: Németh Balázs

Tóth Misi átveszi a Káldi Kupát Simon Lacitól

Tóth Misi átveszi a Káldi Kupát Simon Lacitól

A Káldi Gábor vándorkupa

A nemzeti versenyszámok OB-ja saját vándorkupával is bír, melyet Káldi Gábor tiszteletére a Zalaegerszegi PLE stábja indított útjára 2013-ban. A kupát az a lövész birtokolhatja egy évig, aki a Paterson és Trapper számok együttes eredményei szerint a legtöbb kört érte el. Simon Laci, a 2013-as birtokos a kupát Tóth Mihálynak adhatta át az eredményhirdetéskor.

Új csúcsok, csúcsbeállítások

Az OB-n nagyszerű eredmények születtek, melyek minden tekintetben világszínvonalúak. Két új országos csúcs született: Pálmai Csaba 95 körrel Mészáros Gyula Webley rekordját döntötte meg, Németh Balázs – vagyis én – pedig 98 körre javította Tar Mihály rekordját Bem/Lamarmora O versenyszámban. Két csúcsbeállítás is történt: Lőkös István 97 körrel nyerte a Kuchenreuter versenyszámot, Tar Mihály pedik 97 körrel nyerte a Yellowboy versenyszámot. Nyitrai Józsi sem engedett a ’48-ból: ismét 98 körrel nyerte a Pennsylvania versenyszámot.

 

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az Alba Volán SC stábjának valamint id. és ifj. Nagy Györgynek a verseny megszervezéséért és hibátlan lebonyolításáért!

Ne feledjétek: Szeptemberben nemzetközi számok OB-ja, Októberben pedig 100m-es OB. De előtte még találkozzunk Aug-1-3 között Márianosztrán, ott is két OB számban lehet versenyezni!

Az eredmények listája:

Nemzeti OB 2014 eredmények

 

Ha vannak képeid a versenyről, kérlek oszd meg a képtár linkjét commentként!