Barcelos: az első versenynap, és az első érem

barcelos2015day3062Reggel arra ébredtünk, hogy Józsi panaszkodik. És nem csak nyafogott, merthogy tényleg baromira fájt a válla, olyannyira, hogy nem tudta rendesen megemelni a karját. Ő kezdte a a hadipuskás szereplést, és hát, ahogy jött ki a lőállásból már csóválta a fejét, hogy ez nem úgy ment, ahogy kellett volna. Nem oda repült az a golyó…. Így aztán csak 96 kör lett, amivel sokáig vezette a tabellát, amíg aztán egy német kolléga rá nem vert egy kört. Johann Karlsson, a svéd robot szintén 96-ot lőtt, és végül kiderült, hogy egy kicsit jobb szórással, úgyhogy Józsi végül is a dobogó harmadik fokára álhatott fel, bebiztosítva az első magyar érmet. A csapat eredményünk 5. helyre volt elég, aminek a fő oka az volt, hogy Tar Misi és jómagam igencsak középszerűen lőttünk az original kategóriában.

Még szerencse, hogy van egy fájós vállú Józsink hadipuska számban. Biztosan megint jó helyen volt a csörgő labda, merthogy a lőlapot nem látja igazán jól. :) Szóval Józsi, csak szúrd el így mindig. :)

lamarmora

Az original kategóriát egyébként egy szép kerek 100 körrel nyerte egy holland versenyző, amiért le a kalappal előtte. Ilyet Lamarmorában se replikával, se eredeti puskával nem lőtt senki. Szlovák lövésztársaink is remekeltek. Sramek Tomi 95-tel lett 4.Lamarmora számban, a replika revolver csapatuk pedig ezüstérmes lett.

Egy született hajdú pedig így lövi a 100 m kovás puskát: