A holland EU elnökség az elöltöltő fegyvereket is célba vette

jager

A kedves EU bürokraták közül néhánynak ismét elgurult a gyógyszere. Mit látsz a képen? Azt gondolod, hogy ez egy Napóleon korabeli elöltöltő kovás puskát? Tévedsz! A holland elnökség szerint ez az elöltöltő történelmi fegyver egy kategóriába kell tartozzon a kalasnyikovokkal, és mint olyan fokozott veszéllyel bír a terrorizmus elleni harc barrikádjain.

A holland elnökség persze nem csak az elöltöltő fegyverek replikáit akarja sújtani értelmetlen, ellehetetlenítő szabályozással. Törölnék a D kategóriát is, ami sok országban a könnyített lőfegyvertartás lehetőségét kínálja (nálunk nincs különbség), ahogy a sportlövészeket is erősebben szabályozná. Hogy a dolog mér értelmetlenebb legyen, ismét előkerült a nagy kapacitású tárak kérdése.

Mindezzel persze nem a terroristákat fogják sújtani, hanem azokat a törvénytisztelő, fegyvert, lőfegyvert legálisan tartó EU polgárokat, akikre éppen a nagyobb biztonság megteremtése érdekében számítani lehetne.

Az elöltöltő fegyver replikák szabályozása nem csak értelmetlen, de kivitelezhetetlen is, hiszen maga az elöltöltő fegyver minimális technikai tartalommal bír, nem más mint egy oldalán lezárt vascső. Ha ezt szabályozni szeretnék, akkor bizony jaj a víz- és gázszerelő szakmának is!

A terrorizmus elleni küzdelem szent zászlaja alatt így tennék tönkre az elöltöltő fegyveres lövészetet, vadászatot, a gyűjteményeket, a közgyűjteményeket, múzeumokat és a hagyományőrzést. Mind olyan tevékenységek, melyek kulcs szerepet játszanak, játszottak a közös európai értékek kialakulásában.

A cikk forrása: http://www.face.eu/sites/default/files/documents/english/pr_council_clamps_down_on_hunters.pdf