6.5 mm Creedmoor újratöltő matricák készleten!

A 6.5 mm Creedmoor kaliber méltán szerzett nagy népszerűséget az elmúlt pár év során Magyarországon is.  A töltény megfelelő lövedékkel szerelve kisebb hátrahatás mellett laposabb röppályát biztosít, mint a 308 Win és a szélre is kevésbé érzékeny. A töltényt előszeretettel használják a katonai mesterlövész feladatokon túl nagytávolságú céllövészetre, de vadászpuskákból is megállja helyét, elsősorban mint őzező töltény, de akár süldőre, szarvas tarvadra is használhatjuk.

Egyre többen érdeklődtek nálunk az elmúlt időszakban 6,5 mm Creedmoor kailberű matricák iránt, így legújabb LeePrecision szállítmányunkba belekerült minden, amire szükség lehet ennek a kalibernek a töltéséhez.

Így érkezett 6.5 Creedmoor Ultimate Rifle Die Set https://kapszli.hu/termek/65-creedmoore-ultimate-rifle-die-set/, amely a teljes visszaformázó matricán túl tartalmaz nyakformázó matricát, gyári krimpelőt, hüvelyrögzítőt (hüvelytalp-befogót) is.

A nyakformázó matrica lehetővé teszi a precíziós lövészethez való újratöltésnél, hogy a saját fegyverünkben ellőtt lőszer hüvelyének csak a nyakrészét alakítsuk vissza újratöltés előtt. Ez egyrészről kedvező hatással van a töltényhüvely élettartamára, másrészt a saját fegyverben ellőtt töltényhüvely jobban kitölti a töltényűrt, elősegítve a pontosságot. A gyári peremező (krimpelő) matrica négy szegmensben csípi rá a hüvelyszájat a lövedékre – hasonlóan ahhoz, amit a gyári lőszereken is láthatunk – ezzel biztosítva az egyes töltetek optimális működéséhesz szükséges nagyobb kihúzóerőt.

Ultimate Rifle Die Set

Gondolnuk kell a hüvelyhosz beállítására is, ehhez kétféle szerszám is rendelkezésre áll most:

A 6.5 Creedmoor hüvelyhossz beállító tüske a hüvelyrögzítővel https://kapszli.hu/termek/65-creedmoor-huvelyhossz-beallito-tuske-lee/ melyet a hüvelymegmunkáló készlettel https://kapszli.hu/termek/huvely-megmunkalo-szett/ tudunk használni. A hüvelyek megforgatását egyszerű kézifúróval/csavarbehajtóval, vagy a Zip Trim készülékkel https://kapszli.hu/termek/zip-trim/ végezhetjük.

A 6.5 Creedmoor Quick Trim Die https://kapszli.hu/termek/65-creedmoor-quicktrim-die/ a présre szerelve, a Quick Trim https://kapszli.hu/termek/lee-deluxe-quick-trim/ kézi-maróval teszi lehetővé  a gyors hüvelyhossz trimmelést.

Ha a 6.5 Creedmoor-ra vonatkozó töltési adatokat is szeretne megbízható forrásból, érdemes a Lyman újratöltő könyvre is ránézni, https://kapszli.hu/termek/lyman-ujratolto-kezikonyv-50-kiadas/  amely a korábbi kiadásokhoz képest egy sor új kaliberre vonatkozó adattal bővült – köztük a 6.5 CM-mel is.