2023. december 30. Évzáró trapper lövészet Galgamácsán, avagy újraéled a legendás Coboly Eksön!

Coboly Eksön. Így neveztük, közel két évtizede, amikor elkezdtük ezt a játékot. Aztán lett belőle Wild West Walk az akkori Cowboy Action Shooting szakág kérésére, de ez mit sem változtatott azon, hogy jó játék volt. Bizony jó játék volt, méltó lezárása a versenyévnek. A recept egyszerű: hozz magaddal egy elöltöltő nyílt irányzékos puskát, hozz egy csappantyús revolvert, öltözz be legalább minimálkovbojnak (szövetkabát, kovbojkalap, westernöv – de azért jobb, ha szép autentikus jelmezed van), készülj úgy, hogy nem lesz asztal, tehát táskádból töltöd fegyvered, és sétálj végig változatos – jellemzően reaktív célokkal teletűzdelt – pályát 10 – 150 méter közötti lőtávolságokkal. És persze hozz magaddal tábortűzhöz való sütnivalót is, mert anélkül nincs is értelme.

Nos Hölgyeim és Uraim, örömmel jelzem, hogy idén visszarepülünk a hagyományaink keletkezésének idejébe, és meghirdetjük a 2023. évi évzáró Coboly Eksönt, éppúgy, ahogy ezt régen is tettük:

  • Helyszín: Bányavölgyi lőtér, Galgamácsa
  • Időpont: 2023. december 30. 9:00 – 16:00
  • Díjazás: hozz magaddal egy olyan dolgot, mely köthető a történelmi lövészethez. Kirakjuk mindet egy helyre, és az elért eredmények sorrendjében mind választunk belőlük. És ezen kívül oklevél és egyedi medál az első három ápolttársnak.
  • Részvételi díj: 5000 Ft

Alapfeltételek:

  • Érvényes egyesületi tagság
  • Érvényes műszaki kártyával rendelkező elöltöltő fegyver
  • Jogszerűen tartott lőpor és csappantyú

Kérlek ne gyere még kísérőként sem csiricsáré síkabátban, egyebekben! Igyekezzünk olyan hangulatot teremteni, hogy a zártosztály minden tagja úgy nézzen ki a végén készítendő csoportképen, mint akiket most szalajtottak az Utolsó mohikán forgatásáról.

Jelentkezni lehet a következő linken:

https://forms.gle/wrA9LndJeysNN4U68

És még egy fontos dolog: a cobolyra nem lövünk!