Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Pedersoli Enfield „kétpántos” Pattern 1858 Naval Rifle csappantyús puska
Pedersoli Enfield „kétpántos” Pattern 1858 Naval Rifle csappantyús puska

506,600 Ft

Pedersoli Enfield „kétpántos” Pattern 1858 Naval Rifle csappantyús puska

Pedersoli Enfield „kétpántos” Pattern 1858 Naval Rifle csappantyús puska

Cikkszám: S.220
Nincs raktáron

Elfogyott

506,600 Ft

Részletes leírás

Az amerikai polgárháború fegyvereit reprodukáló termékkör második darabjaként került piacra a kétpántos Pedersoli Enfield. Az .577″-es űrméretű fegyver a 19. század egyik legjobb hadipuskája volt. Mind a krími háborúban, mind az amerikai polgárháborúban nagy számban használták.

A fegyver korszerű lövedéket tüzelt: a francia Minié kapitány által feltalált szoknyás lövedéket. Ez lehetővé tette, hogy a lövedék könnyen, gyorsan tölthető legyen, és mégis illeszkedjen pontosan a huzagokba kilövéskor. A lövedék szoknyáját ugyanis felfújták a lőporgázok, így a puha ólom kúpos lövedék teljesen kitölthette a csövet, kihasználva a lőporgázok teljes energiáját.

Az Enfield puska megtöbbszörözte a brit katona hatékony lőtávolságát, aminek véres bizonyítéka volt a Krím-félszigeten vívott háború az orosz cár ellen, ahol az orosz katonák nem voltak versenyképesek sima csövű muskétáikkal. Nagyobb lőtávolság, könnyebb tölthetőség, pontosabb lövések és nagyobb átütőerő. Ezek jellemezték az Enfieldet.

A kétpántos rövid változat alaptípusa az úgy nevezett “sergeant’s rifle”, vagyis az őrmesterek számára készített puska volt. Huzagolása a korabeli hadipuskákhoz képest igen gyorsnak volt mondható, hiszen 48″-en forult egyet a lövedék. Irányzékai 100 – 900 yard közt voltak állíthatóak s képzett katona kezében akár 300-350 yardon is ember méretű célban marad a szórás.

A Pedersoli változat minden tekintetben hű másolata az eredeti fegyver paramétereinek, és kimagasló pontosságra képes. Két acél csőgyűrűvel, két szíjkengyellel, állítható hátsó irányzékkal, rézből készült szerelékekkel és diófa ágyazással ellátva. Jó választás mind a gyűjtőknek, mind a lövészeknek.

Az általunk ajánlott töltet: 40 gr 3Fg Swiss + .575213PH Minié lövedék .578″-re kaliberezve, puha lövdékzsírral kenve.

Űrméret .577
Huzagemelkedés 1200 mm (1:48”)
Csőhossz 838 mm
Teljes hossz 1245 mm
Súly n/a

Robbantott ábra: Letöltés…

A gyártó által javasolt töltetek: Letöltés…

A termék 18 év felett engedély nélkül vásárolható.

Kapszli Pont hírlevél feliratkozás

Partnereink