Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
36-os kaliberű perkussziós papírtöltény készítő
36-os kaliberű perkussziós papírtöltény készítő

5,640 Ft

36-os kaliberű perkussziós papírtöltény készítő

 • Új termék!

36-os kaliberű perkussziós papírtöltény készítő

Cikkszám: REVCONTOOL-36
Raktáron

6 készleten

5,640 Ft

Részletes leírás

Perkussziós revolver töltény készítő

Álmodott valaha arról, hogy olyan tökéletes revolver töltényeket készít, amelyek a egyszerre illeszkednek a revolver töltőkarjához és a dobfuratokba is? Nos, megoldásunk itt van az ön kezében! Az általunk készített töltény formázó segítségével tökéletes töltényeket fog tudni készíteni. A könnyű töltény készítés érdekében a formázó blokk keményfából, míg a formázó tüske műanyagból készül.
A Kapszli által készített termék tökéletesen egyforma töltények készítését teszi lehetővé. A termék jelenleg 36-os és 44-es kaliberben érhető el, de rövidesen elérhetővé válik Dragoon/Walker valamint 31-es kaliberű töltények készítéséhez is.
A töltény formázók szetben is megvásárolhatók az általunk forgalmazott papír töltény tartó dobozokkal. Kérjük ellenőrizze ajánlatainkat, hogy választhasson 0,44-es, 0,36-os tölténytartó dobozaink közül is!

A perkussziós revolverhez való töltény formázó használata.

A töltények készítése rendkívül egyszerű, semmilyen extra tudásra nem lesz szüksége a tökéletes töltények elkészítéséhez. Az általunk kínált töltény formázó a legtöbb kónikális, de némi kreativitással gömb lövedékkel is használható. Javasoljuk az Eras Gone autentikus lövedék öntő kokilla használatát melyek speciálisan elöltöltő revolverekhez lettek tervezve.

Mire lesz szüksége?

Az ön kaliberéhez illeszkedő formázó használatához szüksége lesz egy minta sablonra (melyet megtalál a termékhez adott használati utasításban), valamint ollóra, papír ragasztóra, és hajcsavaró, vagy cigaretta papírra, de utóbbiak helyett szinte bármilyen vékony papír használható, nitrátos előkezelés nélkül is.

A töltények elkészítése.

 1. Használja a minta sablont, a pontos méretű és formájú papírok kivágásához. Figyeljen arra, hogy a kész töltény papír borítása egyetlen réteg papírból álljon.
 2. Használjon 12 mm-es lyukasztót a papír korongok készítésére.
 3. Viaszozza be a formázó mindkét alkatrészét viaszgyertya segítségével, majd helyezze be a formázó tüskét a formázó blokk nyílásába és forgassa körbe néhányszor, amíg a teljes felület egyenletes viaszolást nem kap. Ez a művelet fogja megakadályozni a papír beragadását a formázó blokk furatába.
 4. Kenjen kis mennyiségű ragasztót a papír túl nyúló szélére. Figyeljen oda és nem használjon túl nagy mennyiséget mert az a töltény beragadását fogja okozni.
 5. Tekerje fel a papírt a tüskére. Nem kell túl szorosan.
 6. Tegyen kis mennyiségű ragasztót a papír alsó, külső élére. Figyeljen, hogy ne jusson ragasztó a tüskére.
 7. Helyezze a papír korongot a tüske végére majd körkörösen nyomja rá a korongot.
 8. Helyezze a tüskét a formázó blokkba és forgassa körbe néhányszor, hogy rögzítse a ragasztós felületeket.
 9. Húzza ki a tüskét úgy, hogy a papír töltény a formában maradjon.
 10. Töltse meg a töltényt fekete lőporral (0,44-es kaliberhez 24 grain, 0,36-os kaliberhez 15 grain)
 11. Kenjen vékony réteg ragasztót a lövedék alsó-külső élére majd nyomja be a töltény belsejébe. Használja a tüskét és óvatosan nyomja ki a kész töltényt a tüske és a formázó blokk alsó furata segítségével.
 12. Forgassuk meg a kész töltényt az ujjaink közt, hogy biztosan rögzítsük a ragasztott felületeket, majd hagyjuk száradni.
 13. Amikor a töltény megszáradt, mártsuk a lövedéket olvadt kenőanyagba (Javasoljuk a Szekér-féle revolver kence használatát)

Tippek:

 • Hogyan akadályozzuk meg, a papír és tüske összeragadását?
  Használjuk a ragasztót pontosan a megfelelő felületekre. Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk túl sok ragasztót. Előzetesen viaszozzuk be alaposan a fa felületeket.
 • Hogyan töltsünk nagyobb kaliberű kónikális vagy gömblövedéket?
  Használjon nagyobb méretű papírt (Lásd a használati utasításban található ábra, szaggatott vonallal jelzett részei.). Ez megnöveli a kész papír töltény méretét nagyobb töltet vagy lövedék számára.

Köszönjük, hogy a termékünket választotta! Kérjük További információkért látogasson el
YouTube csatornánkra

Kapszli Pont hírlevél feliratkozás

Partnereink