Itt a Puskák és csatárok videosorozat két új része!

puskak_es_csatarok_2-3_felirat

A videosorozat második részében egyrészt megsimerhetitek az 1777 M és osztrák 1798 M puskák fejlesztésének történetét, másrészt összehasonlítjuk a két puska tulajdonságait. A két fegyver jellemzőin felül hallhattok a francia forradalmi gyártási elvekről, az óriási hadsereg mögötti gyártási kapacitásról és megtudhatjátok, miért kellett a francia versaillesi palotában fegyvergyárat létesíteni.


puskak_es_csatarok_3-3_felirat

A sorozat záró epizódja arra keresi a választ, hogy egy napóleoni háborúk kora beli simacsövű kovás gyalogsági puska milyen pontosságra volt képes az eredeti szolgálati töltettel. A lőtéri tesztek során kipróbáltuk a 15,9 mm és a 16,5 mm gömblövedékeket az szabályzatokban lefektetett lövedéksebesség elérése mellett, amelyhez 11,6 gramm (!) lőporra volt szükség. Óriási volt a puska visszarúgása, el kell ismerni, nem csoda, hogy féltek tőle a katonák…


A videók megekinthető a fenti képre vagy az alábbi linkekre kattintva:

Puskák és csatárok 1/3. A francia M 1777 puska
Puskák és csatárok 2/3. Az osztrák 1798 M puska vs francia M 1777
Puskák és csatárok 3/3. Lőtéri tesztek eredeti töltetekkel

 

Ne feledje, üzletünkben megtalálja e csodálatos fegyverek kiváló minőségű replikáit minden szükséges felszereléssel és sok korhű kiegészítővel. Bővebb információért keresse fel III. kerületi boltunkat vagy böngésszen online a kínálatunk között!

webshop_kiemelt_hun