Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Szasztok!

http://www.globserver.eu/index.html

 

Eladó, vagy valamire értelmesre cserélhető elöltöltő gumilövedékes puska. Igaz, megjelent egy táras verziója is, de az jóval kisebb teljesítményű mert a tárköteg mellett némi gáznyomás eltávozik. A magyar GlobServer által gyártott teljesen acél fegyver. Nekem kettő lett belőle ezért adom el. Újszerű állapotban, még esztétikai hibája sincs.

Íme néhány leírás:

A GLOB-85 gumilövedékes puska egy magyar fejlesztésű újdonság a piacon. Igényes kivitelezésű, kiváló anyagokból készült puska. Billenőcsöves kialakítású, a csövet billentve tölthető be a 9 m-es patron, amely a gumilövedéket indítja. A 18 milliméteres vagy 17,2 fémporos gumilövedéket a csőbe elölről lehet betölteni a mellékelt töltővessző, illetve a gumilövedékek zsírozása segítségével. Kétlövetű kétcsövű fegyver, ezáltal két lövésre van lehetőség töltés nélkül. A csöveket külön működtethetjük, külön elsütűbillentyűvel.

A fegyver megvásárlásához semmilyen engedély nem szükséges, bárki számára elérhető. Bár viselési engedély nem váltható ki rá a méretei miatt, a fegyver kiválóan használható otthonvédelemre, birtokvédelemre, és/vagy gyakorlásra. tehát magánterületen engedély és korlátozás nélkül, a biztonsági alapszabályokat betartva használható. A kialakításnak köszönhetően egy csőbe több gumilövedék is tárazható, így működése sörétes puskához hasonlíthat, megnehezítve a betörők dolgát. Hatótávolsága 15-18 méter között van.”

“Gumilövedék kilövésére alkalmas elöltöltős muzeális puska.
Billenő cső, bock csőelrendezés

Kaliber: 17,2 mm
Riasztópatron: 9 mm (380 R)
Használható gumilövedék: 17,6 mm keményebb (ajánlott) vagy 18 mm puhább gumilövedék
Teljesen acél szerkezet
Fa előagy és tusa
Torkolati energia 100-200J (riasztópatrontól és lövedéktől függ)
Tömeg: 3300 g
Hossza: 950 mm”
-63000 Ft.

továbbit: szitalaszlo kukac mac pont kom