Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Üdv mindenkinek!

Szerintem se kell túldramatizálni ezt az egészet:

A lőpormércéket én pl különféle üres töltényhüvelyekből csináltam (0, azaz nulla ft) jobb szeretem mint flaskázni, pedig van kettő is. (jó ehhez kell forrasztó páka is, az meg nyilván nem alapfelszereltsége egy háznak/lakásnak, ilyen szempontból szerencsés vagyok, hogy van mindenféle szerszám/kütyü idehaza)

Fiola filléres dolog, kell még

egy lőkúpkulcs (9900 Ft),
egy tekercs teflonszalag (2-300 ft körül van),
egy jégkrémpálcika a zsírt rákenni a kamrákra (129 ft-os Lidl-es is jó) (vagy egy autentikus műanyag fecskendő 20ft-ért),
némi tisztító tapasz ami konyhai törlőkendő megfelelő méretre darabolva (2-300Ft és baromi sok kijön belőle)
egy-két rossz pamut póló/törölköző (nulla Ft)
egy tisztító pálca amit szintén meg lehet csinálni saját kezűleg (25cm 8mm-es rézcső 1,5mm-es falvastagsággal (1000 ft körül), egy M5 menetes szár (max 2-300ft), egy tisztító fej (1290ft), egy csőkoronavédő (590 ft) meg valami nyél a végire (2-300 ft) és kb ennyi.

Nekem a legdrágább dolog egy normális csavarhúzó (vagy bitfej) készlet volt, ami tökéletesen passzol a csavarfejekhez, de ilyen is van jó pár cégnek, direkt ezekhez a csavarokhoz méretezve. (asszem 16 Mátyás király volt postával együtt egy szett)

Tisztításhoz kellhet még egy rossz lábos/fazék amiben vizet forral az ember, szappan, fogkefe/körömkefe meg valami olaj.