Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
  • Tuco
  • 2018-10-15-10:00

Van igazság abban amit írsz viszont túlzásba is viszed egy kicsit! Egy kezdőnek teljesen felesleges az a sok “kacat” amit itt felsoroltál.

  1. Kell a fegyver egy tisztitókészlet(amiből nem kell a baromi drága dp tökéletes a bármelyik fegyverboltban 2ezer Ft-ért kapható is) meg egy lőkúpkulcs, még akár a flaska is megspórolható hiszen ugye ha jól tudom tilos fegyvert flaskából tölteni. Szóval a fiolák meg egy fegyverolaj. A Coltnak baromi stabil a töltőkarja úgyhogy tök jól lehet kézben tölteni sztem.kezdetben felesleges az állvány is. Egy kezdőnek a golyóöntéssel sem kell foglalkoznia hiszen .454-es RB minden lőtéren van ahol lehet BP-vel lőni. Szóval a konklúzió sztem.hogy nekünk tapasztaltabb lövészeknek természetes ez a sok kacat de egy kezdőnek kapásból sztem.hülyeség ezeket megvennie! Majd úgyis összegyűlik nála ha megtetszik neki a dolog!

 

 

 

Tudom nem ide tartozik, de a kezdőkél az “alapcsolmag” meg a “reális ár” az nem szokta fedni egymást…. Mert pl egy réztokos déli (hadizsákmány) Pietta Coltot már lehet 80 körül is venni. De aztán ugye ha az ember nem akar bíbelődni töltényhüvelyekkel meg befőttes üvegekkel, akkor csak megveszi a flaskát (6), a grízhez is (megint 6), töltőcsőr(ök), mert nem szeretek reszelgetni, szóval legyen 15, 21, 28 grain (megint 6), tisztítókészlet mindenféle véggel (megint 6), lustábbaknak illetve kúpos lövedéket coltba töltőknek állvány (15), lőkúpklulcs (3), fiolák (2, mert azért 10-20 darab nem árt, tudom, nekem is van 100), fogó/csipesz/bicska (3), esetleg zsírzó (10), csappantyúzó (10), “neadjisten” 100db 454-es RB, hogy legyen mit ellőni (3), meg egy adag kence (2) és máris 150 az a 80. (és ha még maga akarna önteni ólmot…) Pedig ugye egy leó-jégkrémes pálcika meg egy 9mm-es hüvely is megtenné, ha nincs más… de ugye aki tényleg hobbyból csinálja, azoknál az ilyen sok kacat egy idő után úgyis felgyűlik, max nem használja, de ott van a táska alján… meg aztán nem egy coltja van, hanem 2, meg akkor legyen már egy remi is, és máris nem is számít a sok kacat ára. Szóval nekem ezzel az “alapcsomaggal” van bajom. Mikor lesz “nagyon-jó” az ajánlat, amiért mondjuk Debrecenbe eljön valaki megvenni a réztokos Pietta Coltomat, 150-ért… De egye fene, nem adom a sok kacatot, csak a Coltot meg a “szaktudást”. Szívesen megmutatom mit és hogyan kell. 80? És bocs az off-ért. De hogy on is legyek, Euroarms Rogers and Spencerbe keresek elsütőbillentyű rugót.