Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Természetesen: fegyverből kilőtt lövedék és nem egyvérből (érdekes dolgokat művel az automatikus javítás) :wacko:

  Minden a egyvérből kilőtt lövedék űrméret alatti, ha a tényleges átmérőt nézzük, hiszen másként nem férne ki a csövön. :wacko:
  Ezért az űrméret alatti lövedék a névleges kalibert jelenti, tehát például a .30-as fegyverből kilőtt 0.22-es, de jogszabály szerint nem űrméret alatti a .45-ös elöltöltőből kilőtt .449-es, mert az a .45-ös fegyverhez készült és névlegesen az a kaliber. Viszont a .36-os már nem az. Nyilván a jogszabályalkotó szándéka nem az elöltöltőre vonatkozott, de ezt nem lehet a jogszabályból kihámozni. Viszont a papírtapasz miatt nem lesz a névleges méret kisebb. Valamint a gyári sabot lövedék névleges kaliberét a gyártó megadja, így vitán felül áll, hogy űrméret alatti vagy sem, nem kell méregetni. A jogszabály inkább a szereltlőszeres accelerátoros lövedékre vonatkozik, de ott a gyártó meg is adja mindkét kalibert. Pl.: 222 ac 30-06

  “Sok sikert hozzá az új tulajnak és köszönet a Kapszlinak”

  Köszönöm! Megérkezett, szikraözönt produkál!

  :good:

  Sziasztok! Valakinek van véletlenül elfekvőben Ardesa kovás lakatja, amitől szívesen megválna?

  Szia Wasicuya! Charles Moore pisztoly lakat esetleg? Természetesen kovás és új Pedersoli. Üdv Steve

  Szia Steve!

  Nem ismerem a méretét. Az Ardesa-nál megegyezik a kovás és a csapis.

  És a lakat drágább volna a puskánál, amire felraknám.   :cry:

  Sziasztok!

  Valakinek van véletlenül elfekvőben Ardesa kovás lakatja, amitől szívesen megválna?

  (Of vagy inkább Uf?)

  Érdekes, Natty Bumppo kérdezi Natty Bumppot, milyen lőport használ!

  :good:

  “Kell a fegyver egy tisztitókészlet(amiből nem kell a baromi drága dp tökéletes a bármelyik fegyverboltban 2ezer Ft-ért kapható is”

  Na abból éppen csak a tisztító vesszőt tudtam használni a Remingtonhoz. Addig még el nem tört a menetes része. Egy  barkácsboltban kapható hengeres farúd inkább alkalmasabb. Valamint a 120Ft-os 5db-os törlőkendő tapaszméretre vágva, illetve a külsejéhez egyben, pontosan elég a tisztításhoz, olajozáshoz.

  A kapszli.hu nagyon nem frissül bizonyos dolgokban, ez néha idegesítő.

  Annyit viszont a konkrét esetben elmondanék a védelmében, hogy a lőterek adataira is vonatkozhat az adatvédelmi törvény néhány szabálya, mármint a kapcsolattartók elérhetősége például. Ezért a frissítéshez bizonyosan szükség lenne a beleegyező nyilatkozatra is. Nyilván nincs erre kapacitás, ha az ennél fontosabbakra sincs, mint például a normálisan működő fórum beállítására.

  Hozzáteszem, én sem reklámozom már az egyesületet, és ennek több oka is van.  Ezért nem török pálcát senki felett, aki ugyanígy tesz.

  Üdv: Tamás

  Sziasztok!

  Mi jelenleg a fegyverszekrényre vonatkozó követelmény. Emlékszem amíg volt vadászfegyverem, bő negyedszázad alatt többször változott. Most lehet vennék egy sörétest. Milyen legyen az anyaga (fa, fém)? Zár, stb. Szeretném magam megcsinálni a bútordarabot.

  Üdv: Tamás

  Az egyesületnek freemail-je van. A kukac elé írd, hogy szelvhe!

  A honlapunk: szelvhe.eoldal.hu

  A nyári szünetben lehet hogy egy hét is eltelik még válaszolok, mert a modern technikától távol szoktam lenni amennyit csak lehet.

  Üdv: Tamás

  Mostanában elég ritkán, sajnos.

  Akinek van lehetősége port tartani az egyébként bármikor értekezhet a lőteressel. Elérhetőségét a szolnoki vadászszövetségnél megadják.

  Szeretettel várunk!

  1 lövés???  Hmm…! Nem sok az egy kicsit?  :scratch:   (:

  Szerintem lesz ott többféle vas is amit ki lehet próbálni. Valamint éppen gyakorlati oktatás is lesz kezdő lövésztársunk részére. Tehát csak bátran, a “füstmérgezés” garantált!

  Sziasztok!

  Még nem reszeltem az időzítés végett.

  Végül is ha csak a dob túlfordulása a gond, azt hogyan lehet állítani. Mert lehet, hogy elég lenne, csak annyi, hogy ne forduljon túl.

  Évadnyitó lövészet Szolnokon a Milléri Lőtéren április 30-án 9:00-tól

  Az egyesületi tagokon felül is szívesen látunk lövészeket egy kis kötetlen füstölgésre, beszélgetésre.

  Üdvözlettel: Fehérember

  Köszi a tippet!

  Viszont ezé egybeöntött a kakassal. Valamint gyanítom, hogy .36 revolverhez való az alkatrész, de ez mint utóbb kiderült .32-es. A jótállási papíron meg .36-os szerepel :good:

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 140