Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Az élménylövészetek körül is gyűlnek a viharfelhők, legalábbis ilyesmit hallottam a múlt héten.A lőtereken valóban a klubtagsági igazolvánnyal rendelkezőket kedvelik, mert abban sportorvosi pecsétnek is kell lenni és az pszicho vizsgát is tartalmaz.A mai világban ez egy kicsit érthető is, sajnálatos hogy  ilyen lett a világ.

  Úgy tűnik, minden kezdet nehéz.A június 15-re tervezett versenyt nem tudjuk megtartani Pakson,mert a szervezők közül alap emberek estek ki.Későbbi időpontban lesz verseny és annyiban már most megegyeztünk hogy nem csak pisztolyokkal és revkókkal lövünk, nehogy valakiknek a kedvenc fegyverét otthon kelljen hagyni.A versenykiírás a megszokott módon lesz.

   

  Szétszereled a revolvereket és megnézed a félállás bemetszésének állapotát,belepróbálod az elsütőbillentyűt.Feltehetően válasz is kapsz a kérdésedre.A Remiknek a dobján van ahova le lehet engedni a kakast és már biztonságos is.Azért ne hordjad a bulikba. :bye:

  Pakson szerdán és pénteken lövünk.Telefonon előtte való nap egyeztetni szoktunk.

  A számom:30 496 9427

  Elnézést kell kérjek, mert valóban a korábbi vezetőnk telefonszáma van megadva a paksi klubnál és helyes számot lövészbarátunk írta le az előző hozzászólásban.Már nyugdíjas vagyok, ezért nyugodtan lehet hívni napközben.Éjszaka aludni szoktam.Ha nem venném fel a telefont,akkor valószínű vezetek, de mindenkit visszahívok.A felvetett problémák jórészt jogosak, sok problémával küzd a sportág,de létezünk.Remélem elég ennyi infó.Nem nagyon reklámozom a telefonszámomat és az e-mail címemet,mert szinte minden telefontársaságtól kapok fizetendő számlát, pedig csak egynél van előfizetésem :-)

  Pakson szeretettel várok minden érdeklődőt szerdán és pénteken du.2 órakor.A telefonszámom megtalálható a lőterek felsorolásánál.Szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre.Arról nem tudok nyilatkozni hogy a diszkókban lopják-e a kabátokat.

  Ardesa Kentucky pisztollyal lövök régóta. Megbízható masszív fegyver.

  Tudomásom szerint  a Feinwerkbau No.1 méregdrága pisztolyának a háza spiáter.

  Nem ártalmas olvasni. Például megtudhatjuk milyen célra használták az első lőfegyvereket, milyen célból alakultak az első és későbbi lövész egyletek.A vadászokról csak annyit hogy a múlt héten Tolna megyében volt egy gyilkossági kísérlet,az alföldön pedig gyilkosság öngyilkossággal lezárva.Jobb szerintem nem minősíteni egyik vagy másik fegyverrel foglalkozó közösséget sem.Mióta világ a világ, ilyenek voltak az emberek.Bajkeverők ezután is lesznek.

   

  Magánvéleményem a következő.A puskairányzék szerű szerkezet valószínű elbukna.Ha kampós rögzítésű a cső, akkor a markolati részbe valszeg elfér a Le Page szerű irányzék, persze edzett anyagba nem tudom ki vállalna ilyen bepítést.Nem értem egyébként miért kell állítgatni az irányzékot, ha van jó tölteted.A revolvert sem reszelgetjük ha egyszer eltaláltuk a töltetet és csak a Szekér féle vagy Steve féle zsírokat cserélgetjük. :bye:

  Nem jött össze. :unsure:

   

  Egy próba a kép csatolásra.

  Mellékletek:

  Kedves tüzér és lövésztársak! Szomorú hírem van,mindenkínek aki ismerte báttyám: Bende István 2017 december 19-én 66 éves korában hirtelen elhunyt Nyugodjék békében! Bende Attila

  Részvétem Attila!

  Nagyon kedveltem testvéredet, fiatal volt még ahhoz hogy meghaljon.

  Nickl László

  A Révai lexikonban is található leírás a cukor hozzáadásával készült lőporról.Hozzátenném csak olvassuk az ilyen cikkeket és nem próbálkozunk.

  Gratulálok!Nagyon szép.

  Nem az acélokkal van a baj, hiszen konverziós dobbal, szerelt lőszerrel működnek a revolverek. A probléma az, hogy az elöltöltős dobban nem tudsz a szerelt lőszernek megfelelő töltetet készíteni.Nagyon veszélyes, nem szabad játszani vele.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 60