Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Akkor ez egy kiegészített “műtárgy” !

   

  Köszönöm a segítséget !

  Szia Sólyomszem ! 

  Köszi, akkor várok egy kicsit, hátha felbukkan itt egy MIG-es.

  (nem válaszolok, mert újra beszúrja a képeket..)

   

  Köszönettel: Szityabacsa   ;-)

  Kedves Kapszlisok ! Szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez mi ??? Mi lehet ez ? Ha van tipp, csak bátran. Köszönettel: Szityabácsa

  Szia Szityabácsa! Ha nem akart a gyártó átverni a fenékjelzéssel, akkor ez egy svéd (Vulcans Gyufagyár :yahoo: a háború alatt lőszergyár lett – 1962-ben gyártott lőszer. Ha a méreteket megadtad volna, akkor a kalibert is meg lehetne határozni, így csak tippelni tudok, hogy ez vsz. egy gépágyú lőszer. A magja szerintem nem eredeti, inkább “dísznek” gyártottnak tűnik.

   

   

  Szia Sólyomszem !

  Köszönöm szépen a választ. A mag átmérője 16,5 mm, hossza 46,5 mm. A hüvely átmérője 26,5 mm és a hossza 112,5 mm.

  A mag nekem is gyanús volt, bár azt állították, hogy ez így eredeti. Egy távoli katonatiszt rokonomtól kaptam valamikor a 80 években. Sok költözés után egy papírdoboz alján lapult, ami szerencsétlen módon a kazánba kötött ki. A papírok elégtek, de ez túlélte. Most került a kezembe, kifényesítettem, de hiába próbálom beazonosítani, nem sikerül. Hasonló hüvelyt találtam, de a mag eltér. Ha jól emlékszek , így 30-40 év távlatából, akkor ez egy MIG vadászgép lőszere volt. Lehet, hogy csak mese volt az egész és ez valami teljesen más ?

  :good:

  Kedves Kapszlisok !

   

  Szeretném kérdezni, hogy szerintetek ez mi ???

  Mi lehet ez ?

   

   

  Ha van tipp, csak bátran.

   

  Köszönettel:

  Szityabácsa

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5