Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Aki ma nem volt a Várban, meg is érdemli….gyüttek a labancok!

  Mellékletek:

  Hát igen.

  Mivel látták, hogy nem a lőtér legkomorabb figurái vagyunk, gyanakodtak valami féle beugratásra (ugyan miért? :-)  ) a viszonylag nehéz fegyver már eleve gyanús volt. Tényleg nagyon light töltettel (36 gr) indult mindenki – kapaszkodtak a puskába veszettül – aztán derült az ábrázat és jött a még, még kérés.  100 gr-nél meg szélesvásznú vigyor – azannya kiáltással. Szekér meg “összejött” a Jaeger-rel. Szóval már megérte… :-)

  Nagyon áll a topik!

  Egy kis friss hír – Hagyományos Vadászati Módok – 2017.05.05 – Galgamácsa…

  Mellékletek:

  Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból. A faszi kihozta két vadászpuskáját  Grrrr…. :-(

  Mert a kulturált lövészekhez vagy szokva!  :-)   :-)   :-)

  Megpróbálok hivatkozást bészúrni!

   

  Agabi kollega irodalmazta, nem tudom, volt-e már az oldalon: lövedék

   

  (Na, megnézem sikerült-e)

  Úgy néz ki, igen, a “cím” egyébként úgy lenne jó :Hornady FPB lövedék + Hawken…

  Jav: a fene vigye el, hogy kiírja a formázást a szerkesztő grrrr  :-(

  Szekér!

  Amennyiben az épületes vitát folytatnátok, szerintem át kellene tenni másik topikba (pl. Off) mert így erősen szétizéli a topik témáját. Vélemény?

  (Én voltam a marha, hogy beleszóltam, :-(  És ha valaki a saját bőreén akar tapasztalatot szerezni, hát….)

  “Adót csalni illegális. Elöltöltő lövedékre akármilyen legálisan kapható anyagot rákenni nem..”

  Biztosan olvastad Te a 24/2004 törvényt? :-) Olyan, hogy elöltöltő lövedék törvényileg szerintem nem is létezik! Ha meg a kis “kenés” a lövedéket gyújtó, fényjelzős vagy robbanó lövedékké teszi szerintem messze nem a “fun” kategória! (Ftv 2§ 23. pontját ajánlanám figyelmedbe)

  A törvényt nem tiszteljük – betartjuk! Tisztelni mást tisztelünk, ahogyan az írásban vagyon (Elég “furcsa” a Ftv, nem épp a tisztelere méltó rá a legjobb jelző)

   

  De ne rágjuk ezt a kérdést tovább, ejtsük, mert egyre távolodunk a topik eredeti céljától – itt szerintem ötletet nem igen fogsz kapni – csak tőlem kissé “komorabb” hozzászólást.

  Ohh. Bocsánat, nem gondoltam hogy ekkora purparlét keltek ezzel. Semmiképpen nem szeretnék felidegesíteni senkit. Főleg olyanokat nem, akik lehet hogy a mellettem lévő lőállásba lépnek legközelebb. Mert ugye a lőtéren az idegesség is veszélyes…

  Nem idegesítettél (annyira), csak nem értem, komoly, meglett férfiak, olyan kérdéseket tesznek fel, hogy csak ámulok! Próbáld meg adó kérdésekkel foglalkozó oldalon – vagy ha szereted a kihívást, egyenesen a NAV oldalán – feltenni azt a kérdést, hogy gyerekek, hogyan lehet qrwa sok adót csalni? Nem akarom, de csak úgy….Ugyebár semmi rosszat nem tettél, csak elvi síkon vagy! Ez nem nagyon jut emberek eszébe! (Kicsit durva hasonlat)

  Ugye ezt érted egyből!

  Üdv: F.

  Lőállásba meg idegesen nem megyek…megnyugtat a lőtér :-)

  Kieg. az előzőhöz: Elírtam harctéri idegességemben, helyesen – pár ember nagyon sokat tett…

  Illetve megnéztem a 0.45 ACP tiszta ólom lövedéke 0.454 (!)  /köpenyes 0.452/

  Hát köszi. A tilosban nem vagyok biztos, mivel tilos a nyomjelzős lövedékkel szerelt lőszer, de hol itt a lőszer? Hogy a cső szétég? Erre sem kötnék fogadást, néhány lövéstől biztos nem tövig… Ha meg igen sznubi lesz belőle. :) A torkolattűz OK, de hát oldalról nézve még lehet esztétikus, pl video. Az erőltetésre meg ott a szenna tea. Valami konstruktív vagy tapasztalat???

  Hidd el most még szépen kérjük,hogy fejezd be… máshol szenna teázzál… :yes:

   

  MI VAN????? (Nézek ki bambán az egyébként is furcsa kinézetű fejemből.)

  Nagyon egyetértek a fenti sorokkal! :-(

  Bár S.C. az oldal “gazdája” (remélem benéz, és lesz pár keresetlen szava neki is) azért nem állom meg, hogy ne írjak! Ez (főleg) a történelmi lövészet oldala, és nem a “hogyan csináljunk minél nagyobb fegyveres marhaságot” rovat oldala! Itt nagyon sok ember nagyon sokat tett azért, hogy a jelenlegi – távolról sem tökéletes – szinten álljon az elöltöltős lövészet. Nem kellene feltétlenül elbaxni!!!

  1; nézzük a tövényi szabályozást: (24/2004)

  „A” kategória

  1. Automata tűzfegyverek.

  2. Más tárgynak álcázott tűzfegyver.

  3. Páncéltörő (áthatoló), robbanó, fényjelző vagy gyújtólövedékeket tartalmazó lőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék.

  No. kérem, ha pl. a 0.454 kúpos lövedéket bele lehet ültetni a 0.45 ACP hüvelybe (nem tudom, utána nézek) akkor mi is van a fentiek szerint? Nagyok sok pénzbe és időbe telhet a tisztázása, és reménykedni kell, hogy nem az elhíresült “fegyverszakértők” egyikét fogjuk ki…ellenkezőleg esetletg 2-8 év, mint “A” kategóriában való kalózkodás.

  2. Mi a jó büdös nagy fenének???? Egy lövetű fegyvereknél, vagy akár ismétlő fegyvereknél mi a túró jelentősége van ennek? Elöltöltőnél meg véképp semmi. Gyér fegyveres tudásom szerint, ennek a sorozatlövő (automata) fegyvereknél van jelentősége, hogy még lövés/sorozat körben módosíthatsd az irányzást, le tudd “söpörni” a célt – akár gyér látási viszonyoknál is. Itt még látni se fogod a célt a füsttől!!!!

  Ha meg csak úgy, mert élvezetes, mást tudnék javasolni, pl. pár felnőtt oldalt a Neten – na, azzal kell próbálkozni! :-)

  (Egyébként min. két kollega van, aki nem rossz vegyész, és szerintem sejt is a témáról valamit – de nem értelmi fogyatékosak, hogy ilyennel próbálkozzanak, vagy hülye tanácsokat adjanak.)

  Angyalszem Kollega!

  Nem sértődtem, meg, igazad van részben, túl sokat problémázunk. De ezeknek azért van némi alapjuk, meg kis tapasztalat. Pl. Lőszertöltés is volt sok oldalas határozat aztán lett kártya – tudjuk a különbséget, mennyivel jobb, kezelhetőbb a kártya. Az, meg ha valami egyértelműen szerepel – az meg én dilim- (megint a töltike kártyát hoznám fel) meg nagyon-nagyon jó! Jó, ha nem kell még a Lex Werbőczy-t is előkeresni, hanem minden tiszta és írva van, az nagy előny! Nem lesz egy nagy példányszámú engedély/határozat, tehát kevésbé ismert lesz mint pl. a barna könyv. Azért derék rendőreinknek kismillió szabályt/határozatot/rendeletet kellene fejből vágni – hát, én se pont ezt tudnám, ha nem ez lenne a hobbim, az tuti!

  Balázs szerintem most boldogan nézegeti a saját papírját :-) és nem sértődik meg, vagy esik neki rosszul – no, meg ismer is bennünket! (Hogy mit gondol!!!) Nem hinném, hogy valaki leszólná érdemeit, csak annyit “nyávogunk” hogy hogyan lenne jobb! (Naná, hogy több kellene!) Persze könnyű a partvonal mellől okoskodni, ebben nagyon igazad van…

  Szóval: semmi rosszindulat, csak némi okoskodás – és szintén öröm a papírkának :-)

  Üdv: F.

  Angyalszem kollega, még egyet árulj el légyszi, hol hülyéztem le rendőröket? Ha ilyet írtam, akkor baj van! Mindössze egy másik formai megoldást – amire példa is van, és nem kell hozzá törvénytárat bogarászni -szerencsésebbnek tartottam volna. Ennyi….

  De a továbbiakban kussolok a véleményemmel.

   

  (Jav: baxus, diszlexiás lettem :-( )

  Ez amolyan magyar szokás. Minden ami orosz, az szar. (Ehhez javaslom megnézni a y.t.-n pl. “Gaz-Tiger”videóit. https://www.youtube.com/watch?v=yPGUkgK4mGk&spfreload=10 ) Minden vadász alkoholista milliomos, aki mindenre lő ami mozog. Minden rendőr hülye, mert ezt bizonyítják a rendőrviccek. Olvasom a kollégák bejegyzéseit, megjegyzéseit, minden másodikban bírálják az új igazolványt, mert nincs benne minden és ezért majd a hülye rendőr ezt-meg azt fogja csinálni. Én nem vagyok rendőr, de ismerek párat. Szerintem kár bántani őket, mert már teljesen mások, mint ezelőtt 35 évvel. Ha ellenőríz és nem érti az összefüggést a kormos kezünk és az igazolványba beírtak között, biztosan megkérdi a központost, mielőtt letartóztat. :bye: :good: :yahoo:

   

  Ne hidd, pár éve olvastam (szavahihető kollegától) hogy simán bevitték egyik ügyfelét/vásárlóját (?) mert puffertöltény volt a sörétesében. Úgy kellett kiásni a rácsosból. Azért az nem egy túl bonyolult dolog egy fegyveres embertől! (Azóta az összes puffertöltényem valahol a szekrény alján van!)

  Egyébként én is nagyon jó tapasztalatokkal vagyok mind a BRFK előadóival, mind a helyi (VT) rendőreivel. Csak közlekedni is kell…és ez nem egy ismert téma, pár száz ilyen engedély lesz csak!

  Messze áll a véleményem az egyik fegyveres fórum tagjaitól, de…a rendőrség parancsuralmi/parancsnoki láncú szervezet (fene tudja melyik a jobb fogalmazás) , az a biztos, ami írva van! És ha a főnök írta. Gondolj csak a sárga csíkos izés szívatásra, ami hiába volt simán elérhető számukra (egy kattintásra), meg valahol írva is volt, hogy ami elérhető azt ne kérjék, évekig szívattak vele, mert a főnök nem írta le!!!! Most már le van írva, nem kérik.

  És a rendőrök nem hülyék – haverom is az volt…

  Orosz fegyverek pedig nem sz@rok (kettő is van)

  Embertelen csóró és messze nem alkoholista vagyok …

  A kifogásom annyi volt – hogy mint a lőszertöltői kártyán – nem ártana feltüntetni, hogy lőporral és csappantyúval mászkálhatsz. Ha a 6000 Ft vagy kétszer belefért a határozatba, talán ez is elfért volna. Nekem nem okoz gondot, van lőszertöltőim is. És nem kicsit elismertem a határozat pozitív részeit is – azt is rendőrök írták!

  (És újabban nagyon csinosak is vannak :-)  )

  Na, kérem, nekem is itten vagyon a Határozat (így, nagy betűvel!), hurrá!!!!

  Hát, izé, amit itt is hiányolok, a lőpor és csappantyú vásárlás/szállítás/tartás – szerintem fontosabb, minthogy a 6000 Ft-t leperkáltam-e, igaz, kinek ez kinek az a fontos. Mert az benne vagyon. Vastagon! Csak tényleg, Kovács XIII főtörzs Bivalynagybasznádon is tudja majd, hogy mihez van jogom ezzel a papírral, ne ügyvéd ásson ki majd a rácsos szobából! Egyébként tényleg részletes anyag, le a kalappal, még a fegyvertartási (barna könyv) bevonása esetén való teendőkre is kitér, meg a kérhető esetleges eltérésekre (pl. kutatás) amit S.C. is említett!

  :yahoo:   :yahoo:   :yahoo:

   

  No megkaptam! 2 lap, 4 oldal a BRFK-s határozat. Szépen, részletesen leír mindent. Korrekt cucc. Benne van az is, hogy csak a vadászati hatóság engedélyezhet kivételt a Vtv-ben meghatározott vadszati módok és idények alól. Örülök, hogy ez is benne van a hatrozatban, mert ez megkönnyíti majd a további kutatási vadászatokat. SZóval frankó anyag. Egyből kértem egy hiteles másolatot is, melyet a tartásimba tettem, az eredetit meg lefűzöm itthon.

  Azannya, nem (kb) 4 mondatos? :-)

  Későbbiekben is csak határozat lesz? Valami egységes kártya vagy ilyesmi nem várható?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 94