Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Lee .457 RB öntőformát keresek használtan.

  sz pont balogh kukac gmail pont com

  Sziasztok!

  Valaki tud valamit a használt dolgok közt meghirdetett .440 RB öntőformáról? A weboldal nem elérhető de félretették nekem viszont semmi infóm sincs róla és nem kapok választ sem facebook-on sem ott a cikkben. Alu vagy vas? Hány üreges? Mennyibe kerül? Milyen állapotban van?

  Köszönöm!

  És a képek

  Mellékletek:

  Én is csináltam ilyen kis pogácsákat, ahogy Doki_75 írta. Nyers méhviaszt 3500Ft/kg áron vettem a közeli méhészetből fél kilót. Ezt át kellett szűrni. Lábosba 5cm-ig vizet engedtem, fölé konyharuhás tésztaszűrőbe tettem a viaszt és 100 fokra állított gázsütőbe tettem. A víz tetején gyűlt össze az olvadt viasz. Reggelre kihűlt és a képen látható szép narancssárga korongot kaptam. Nagyon finom méz illata van :)

  A marhafaggyút is nyers faggyúból nyertem ki. 200Ft/kg egy nagyobb hentesnél. Nagy lábosba tettem a húsdarálón ledarált faggyút. Annyi vizet engedtem bele, hogy kb harmadáig érjen az edénynek. Ezután forraltam. A faggyú olajként a tetején úszik ahogy kifő a cafatokból, amik pedig összezsugorodnak. Konyharuhán szűrtem kb 5cm vízre egy másik edénybe. Ez sárgásfehér korong lett.

  A lent írt arányban kevertem a három összetevőt. Sima felületre akartam önteni, hogy egyforma vastagok legyenek a korongok ezért tükörből (ez volt éppen) egy kis kádat készítettem. A kiöntés előtt beállítottam a vízszintet. A magasságot pedig 4 db csavarfejjel (csavaranya éppen nem akadt a kezembe) figyeltem. (Ezeket érdemes kicsit előmelegíteni, mert kidermed mellette a keverék.

  Hagytam másnapra megszilárdulni, majd kiszaggattam 13-as szaggatóval. Az elejét összeszűkítettem egy ollóval, így pont jó méretű korongokat vágott és a csőből is könnyen ki lehetett nyomni egy hosszú reizercsavar fejével.

  A korongok kicsit puhábbak lettek, mint a lenti referencia, aminek a fagyú lehet az oka. A csőszerelőboltban kaphatóban elvileg van tartósítószer és keményebb is. Talán a víztartalma is kevesebb. Ettől függetlenül Doki szerint jól látta el a feladatát. Nem olvadt meg a kocsiban sem pedig “enyhe” kánikula volt  :wacko:

  Hello!

  Érdeklődöm, hogy ehhez hasonló https://kapszli.hu/product/45-real-440-rb-kombo-ontoforma/ kombó öntőforma (RB és Conical együtt) kapható-e vagy lehet-e kérni a beszerezését Uberti 1860-hoz? (RB .454″/.457″ és Conical .454″).

  Üdv.

  Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy a Bázis Sportlövész Egyesület is megkapta a muzeális fegyverek használatához az engedélyt, illetve a lőtér is rendelkezik muzeális fegyverek használatára engedéllyel :yahoo: .  

  Anyósomék Mihályiban laknak. Lehet, hogy szívesen fogok ez után menni hozzájuk hétvégente?  :-)

  Sajnos munka és az újszülött kisgyerkőcöm miatt nem jutottam még ki a fehérvári lőtérre és csak a Coltsimogatás maradt számomra. De ha megyünk rokonlátogatóba talán el tudok szakadni egy két órára.

  Egy telefonszámot kérhetek, ha a csillagok állása kedvező tudjak érdeklődni, hogy azon a hétvégén lesz-e ott valaki előltöltős?

  Egyértelműen a bal oldali. 3 olyan lapja is van, ami a többieknél is megtalálható. Valószínűleg a parti végén lelövik. :yes: “Nobody”: ez a név nem véletlenül a “Dead Man”-ből /1995./ van? Johnny Depp indián cimborája után?

  Ezt a filmet nem ismerem.

  A nevem a Nevem: Senki című Terence Hill, Henry Fonda westernből van  :-)

  Meg van az első  :yahoo:

   

  Rejtvény: melyik játékos csalt?

  Mellékletek:

  Köszönöm a választ! Kicsit számolgattam. A golyók térfogata 0.73 cm3 illetve 0.40 cm3. Lőporból pedig ~1,3 gramm illetve ~0,8 gramm kell lövésenként. A 0.36-ossal nagyjából minden harmadik lövés ingyen van a 0.44-hez képest.

  Tuti, hogy Colt lesz az első, az a megoldás zseniális :)

  Szerencsére a közelben pont van aki foglalkozik western lövészettel. Nyitrai József-et fogom is zargatni nemsokára :)

  Nagyon menők ezek a western revolverek. Így nagyfelbontású képen pedig még szebbek.

  A Coltok egyértelműen a legszebbek :) A szinte levegőben lebegő cső valami félelmetes megoldás. Pár óra olvasásba és videónézegetésbe belekerült mire megértettem, hogy nem esik le onnan.

  A realitás sajnos az, hogy most várjuk a második gyerkőcöt, így belátható időn belül nem lesz valóság számomra. Addig azonban lenne pár kérdésem, hogy melyikkel szemezzek? (melyik legyen az első? :) )

  Úgy látom .36 és .44 kaliber közül lehet választani. Ha esetleg később céllövészetre vagy western versenyre adnám a fejem, akkor ezekhez melyik ajánlott, vagy esetleg melyikhez van versenyszám? Ugyan ilyen szempontokból a csőhossz is kérdés lenne. Melyik mennyivel pontosabb, átlagban mennyibe kerül egy lövés…

   

  Sziasztok!

  Érdeklődöm, hogy Veszprém környékén van-e olyan sportegyesület vagy lőtér ahol elkezdhetem az elöltöltősdit?

  Köszönöm!

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11