Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Köszönöm!

   

  Szia Tamás! (Fehérember / Wasicuya)

   

  Kérlek, hívj fel a nullahat30nyolchatvankettő9736 számon! Fontos!

   

  Köszi:

  Géza

  Uraim, új, illetve még máshol nem publikát novellák kerültek fel a honlapomra, jó szórakozást kívánok hozzájuk!

  Új novellák a honlapomon

  M.G. Rooster

  Uraim, hosszú idő után újra bekukkantottam a honlapra. Nagy meglepetéssel és még nagyobb örömmel láttam, hogy a Füstölgő megint elérhető, és írásaim megint megjelentek. Köszönöm.

  M.G. Rooster

  Szia, a keréksúly teljesen alkalmatlan elöltöltős lövedék öntésére. Ezt bebuktad. NE olvassz hozzá rendes ólmot, mert jó soha nem lesz. Viszont pl. 38-as szerelt lőszerhez még jó lehet, keress valakit, akinek erre van szüksége, valami westernlövészt, vagy IPSC-t, oda még elmehet a kemény ólom. Ha kiöntöd táblába, remek kiütőlemez lehet például tapaszok vágásához, én használok ilyet. Ha már nagyon barázdás a felszíne, újra öntöm, és megint jó tapasz-fojtás vágáshoz, a szerszámot kíméli, és többször újraönthető egy lapos tepsibe.

  HAHÓ! Másnak is ugyan ezek a hibák jelentkeznek, más böngészővel is, meg még egy rakás más is. Csak nem merek őszintén reklamálni, pedig lenne miért…

  Köszi a választ! Alapjában véve egyetértünk. És hogy jobban árnyaljam a képet, azért ismerek tisztességes, becsületes és hozzáértő vadászokat is, akiket tisztelek a tudásukért, szenvedélyükért. Bár többen lennének!

  Én nem vagyok gyakorló vadász, néha elmegyek hajtani, de a kilőtt hüvelyeket fel szoktuk szedni (na nem mindet a vadász nagyurak, gyakran a hajtók). Viszont voltam olyan hajtásban, hogy szólni kellett, mert a mellünkön kopogott a sörét. Ja, és azok is emlékezetes vadászatok voltak, amikor az eligazítás után “Kedves vadásztársak, vigyázzatok egymásra, ma nyúlra nem lövünk, a többit tudjátok!”, körbeadták a pálinkás butykost, ribanc hideg van felkiáltással. És láttam már vadászt úgy berúgva, hogy a töltött puskáját használta botként. Ébredtem arra, hogy a pocsolyarészeg vadászok megjöttek, és nem tudtam, merre ugorjak az ide-oda ingázó puskacső elől, miközben tántorogva kaját keresett (végül nevettem, mert a kutya lábasába zabált bele). Arról nem is beszélve, amikor a túlképzett vadász kilőtte a lőtér ablakát, a fényszórót, stb. Amikor megjön nagy arccal, háromszázra akarom belőni a puskám! Na, mondom, először nézzük meg, hogy hord a puska ötven méteren (csak diplomatikusan, mert fizető vendég). Ötven méteren nem volt a feketében. “Be kell állítani az irányzékot!” mondja, és csak az a kérdés, hogy a három óránál 4-es, a hat óránál 5-ös, vagy a tizenegy óránál 3-as lukhoz állítsuk az irányzékot? Mindig csodáltam azokat a vadászokat, akik megveszik az egy-két millás puskát, kifizetik a hihetetlen tagdíjakat, megveszik a vadászati lehetőségeket, aztán hétfőn megjelennek a lőtéren, “szar a puska, be kell lőni, szombaton elment a disznó” felkiáltással, aztán a fegyvermester ugyan azon a távon három lukat egybeszakít. Csodálom őket a nagy arcukért.

   

  Kedves vadász urak! Nem kellene kissé magatokba mélyedni? Nem kellene több alázattal, több szaktudással, több lőtudással rendelkezni? Nem kellene embernek tekinteni a hajtót, a lőtéri dolgozót, a fegyvermestert, stb? Szerintem nem elég másfél millát költeni egy puskára (vazze, van még három), szuper terepjáróval járni, arany szalonkát viselni a nyakkendőn, és folyamatosan hencegni, “idén még csak tizennégy disznót lőttem (április eleje!)”, “azt hiszem, beiratkozom a harmadik társasághoz is, csak háromszázezer, de tutira megéri!”. Mi a francból élnek ilyen jól? És miért nem tanulnak meg rendesen lőni, vadászni?

   

  Kedves törvényhozók! Nem kellene elgondolkodni azon, hogy a vadász urakat némileg kordába szorítsák? Hogy az erdő ne csak az övék legyen? Hogy ne kelljen attól félni, hogy valami barom selejtes szarvastehénnek néz a turista gúnyámban? Hogy visszaszorítsák a vadászok által elkövetett vadorzást? Hogy az erdő, amit az erdőtörvényben “jóléti erdő”-nek titulálnak, tényleg az enyém is lehessen?

   

  Mindenkitől elnézést kérek, de kissé kiakasztott a hír, és az elmúlt évek tapasztalata. A fentieket természetesen film vagy hangfelvételekkel nem tudom alátámasztani, de bizisten így történtek, és voltak még ennél durvábbak is, pl. amikor a zöld bohóc (nem tisztességes vadászról beszélek) igazoltatni akart, és le akarta fényképezni a személyimet. Szóval lenne mit tenni a vadászat terén.

  :bye: Ez egy e-mailcím. Én is rákattintottam először, de nekem sem dobta fel a levélírást, így aztán kimásoltam, és simán küldtem egy emilt erre a címre.  :mail:

   

  Szóval M.G. Rooster és Déli Napsugár is kérne!  :good:

  Debian, köszönöm. :bye:

  Debian, elárulnád, akár magánban is a titkos lelőhelyet? :bye:

  Köszi

  M.G. Rooster

  Minden kedves Lövésztársnak békés, áldott Szentestét, és eredményekben, lőporfüstben gazdag boldog új évet kívánunk!

  És, hogy még szebbek legyenek az ünnepek, ajándékba Nektek, tőlem egy új, karácsonyi novella a Füstölgőn.

  Hazatérés (novella)

   

  Déli Napsugár & M.G. Rooster

   

   

  No, kéremszépen!

  Egy “érdekes” hír. Érdemes elolvasni a kommenteket is. Nagy az Isten állatkertje, de szörnyen alacsony a kerítés.

  http://www.origo.hu/itthon/20131207-az-orszag-egyik-legprofibb-lotere-ellen-harcol-egy-gyali-csalad.html?sec-top

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12