Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Úgy tűnik egyéni szociális problémám az, hogy van olyan vidéki lövészegylet, ahol a védettségi igazolvány nem elegendő a “hobbi” lövészethez. Talán a Kapszli.hu fórumának olvasói mind aktív versenyzők, akik már a négymilliós engedmények előtt is járhattak lövészklubokba. Bíztam benne, hogy legalább Balázs ellát jótanáccsal, az ő szavára (jogértelmezésére) mindig adtam és elfogadtam. Tudsz segíteni Balázs barátom?

  Találtam valamit, de még mindig nem tudom, hogy sportlétesítménynek minősül(het)-e a lőtér…
  A Kormány 173/2003. (X. 28.) rendelete a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról
  4. §
  E rendelet alkalmazásában
  14. sportlétesítmény: olyan létesítmény, amely sporttevékenység céljára rendszeresített berendezéssel, felszereléssel, a csoportos és egyéni felszerelések tárolására, illetve a sporttevékenységhez kapcsolódó háttértevékenységek céljára szolgáló helyiséggel, továbbá szálláshely céljára szolgáló helyiséggel is rendelkezik, így különösen az edzőtábor, valamint egyes hegyi (síház, barlangász és hegymászó bázis, vadászház) és vízi (csónakház, vízi telep, vitorlástelep, búvárbázis, horgásztanya) létesítmények;

  Tisztelt Kollégák!

  A 2021/68. sz. Magyar közlönyben megjelenteket segítsetek értelmezni:
  “A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról
  1. A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosítása
  5. § (3) Az R1. 12. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:„(4) A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények
  a) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint
  b) a koronavírus ellen védett személy számára látogathatóak.”

  Sportlétesítmény-e egy (pl.feketelőporos) lőtér?
  Amennyiben igen, akkor védettségi igazolvánnyal rendelkezve a lőtér látogatása során lőhetek-e a (a PKLV tanúsítványával rendelkező)fegyveremmel?

  Ápolttársi köszönettel: Go Levin

   

  Az M6-os Paks dél lejárójánál Kölesd irányába a 6233-as úton kb. 800 m után az első bekötő úton balra kell kanyarodni a lőtér felé. Ez az út ismét átvezet az M6 felett, de még a felüljáró előtt, az üvegházakkal szemben van a biritópusztai lőtér. A Kapszli honlapján a lőterek Google térképén Paksnál a kék jelre kattintva még a régi lövészegyesületi elnök neve és elérhetősége ugrik fel. Gunman barátom telefonszáma 30/4969427. Én is idejárok 50 km-es körzetből, jó a feketelőporos csapat, segítőkész, kedves emberek. Már csak ezért sem gondolnám, hogy a képzeletbeli szalonajtót berúgva kellene beköszönni. Abban persze igazság vagyon, hogya  Diána Lövészegyesületnél valóban a http://www.telepaks.net/2011/08/23/hirek-roviden-150/ honlapra leszünk irányítva, de itt a többször beidézett paksi lopási ügy alatt ez olvasható:

  “A XIV. dr. Oláh László Emlék Lőversenyt és Bográcsételfőző-versenyt október elsején tartják a Diana Lövészklub biritói lőtéren. A verseny, mely egyben a paksi szervezet 15. születésnapja is, fővédnöke Dr. Soczó László dandártábornok, Tolna megye rendőrfőkapitánya lesz. Az eseményre három fős csapatok nevezését várják szeptember 15-ig, jelentkezni lehet Juhász István rendőr alezredes, az IPA paksi szervezetének elnökénél a juhaszis@tolna.police.hu e-mail címen.”

  Üdvözlettel: (go) Levin

  Valaki már használta korábban a Levin nicknevet, ha jól emlékszem, ezért választottam a Go Levin-t. Ez egy egyszerű anagramma, amit a családnevemből és a keresztnevem első betűjéből gyúrtam. A Nagy Levin név viselésére méltatlan vagyok :-) , P.Howard nem rólam írt.

  Üdv: (Go) Levin

  Bende Úr!

  A “kiokatás” a néphadseregben szocializálódott határőr hadnagyok nyelvi leleménye, vagy egyszerű lejterjakab-é? Továbbá nem kéretlen, hanem fogadatlan a prókátor, amiről a közmondásunk is szól.
  Fogadatlan prókátornak (eb)szar a fizetése.
  Semmi célzatosság nincs ebben, a közmondást nem azért idéztem, mert pl. arra kívánnék utalni, hogy nagy szarrágónak tartanám Önt. Aki ilyet feltételezne, az eleve rosszindulatú velem szemben. Egyébként az elköszönésemben csak udvariasnak szánt a barátsággal fordulat, ez természetesen nem jelenti, hogy címet kellene cserélnünk.

  Tisztelettel: (Go) Levin

  P.S. A polémiát a magam részéről lezártnak tekintem. A hozzászólása javításából látom, hogy a betű kihagyást is és a rosszul használt jelzős szerkezetet (kéretlen prókátor – kéretlen kommentár) is módosította időközben.

   

  “Miután az elöltöltő fegyver nem tárgya a hatályos fegyvertörvénynek”

  Nos az a helyzet a hatályos tv 3. paragrafus e. pontja alapján a muzeális elöltöltő fegyver,ha sportlövészetre használják

  a leíró részben megnevezve tárgya a tv-nek

  Nem azért mert x ideje fórumozok,mert még oviba járt a delikvens már jogot tanultam,egyszerűen elnéztem,sajnálom

  Ismerek olyat /talán ti is/aki előbb harapná le a nyelvét,vágná le a kezét mint hogy ezt leírja vagy elmondja :good:

  Kedves Boder Tüzér Guard Uram, ex Lőmester Úr!

  Az életkor nem érdem, a jog tanulása valamely főiskolán pedig még zugügyvédséghez is kevés, tehát Bacsó Péter után szabadon: Szerénység Virág! (a szabadverseléshez hasonlatos írásjel, ékezet és szóköz használat okán is :-)

  Barátsággal: (Go) Levin

  Na még egyszer, mert volt itt némi fölösleges karakter :-))

  CATTLEMAN BIRDHEAD BLACK POWDER QD. NEW MODEL WITH EJEC. 3.1/2″CAL..44

  Ubertiéknál 0459 modelszám alatt szerepel

  (go) Levin

  Kedves SC! Az alábbi revolver megrendelhető-e Ubertiéktől?

  0459  CATTLEMAN BIRDHEAD BLACK POWDER QD. NEW MODEL WITH EJEC. 3.1/2″CAL..44  Üdv: (Go) Levin

  Szia Balázs!

  Az info@kapszli.hu email címen olvassa-e valaki az üzeneteket?

  Üdv:  (Go) Levin

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11