Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • Kedves Balázs!

  Szeretnék pár kérdést feltenni neked,ami közvetlenül nem kapcsolódik a mostani  elöltöltős vadászvizsgához,de a kezdő lépcső ez lesz majd nekem.Első fegyver gyanánt ár/érték szempontjából egy 0.45-ös Ardesa Hawken puskát ( a két rögzítő csapos) néztem ki magamnak 1:20-as huzagemelkedéssel.  Ez az olvasott cikkek alapján a hosszú lövedékhez ideális,de a Maxiball és REAL lövedéken kívül nem tudom,hogy a Plains lövedék kapható-e hozzá 45-ös kaliberben.Mely lövedékeket ,vagy lövedék+töltet kombinációkat ajánlanád  nekem a saját tapasztalatod  alapján,ami jó a “hobbi lövészethez is” és később a  belépő szintű vadászathoz is a törvény szabta kereteken belül.

  Tudom,hogy az 50-es kalibert ajánlanád inkább a vadászathoz,de mivel még nem volt saját elöltöltősöm,attól függetlenül,hogy nagy a szerelem,nem biztos,hogy az én műfajom lesz a vele való vadászat,lehet”csak” élménylövészet lesz belőle,ezért nem szeretnék komolyabb,drágább fegyvert venni kezdésnek.

  Válaszodat és türelmedet előre is köszönöm!

   

  Maradok Tisztelettel: Csókás Gábor,Székesfehérvár

  Sziasztok Kedves Fegyvertársak! Szeretnék érdeklődni,hogy korhű,vagy korhűnek látszó ruházat beszerzése hol lehetséges? Elsősorban gallér nélküli állónyakas pamut ingek,anyagában csíkos nadrágok,mellények,kalapok érdekelnének.


   

  www.blanchesplace.com  itt aki tud angolul,az válogathat kedvére
                       

  Sziasztok Kedves Fegyvertársak!

   

  Szeretnék érdeklődni,hogy korhű,vagy korhűnek látszó ruházat beszerzése hol lehetséges?

  Elsősorban gallér nélküli állónyakas pamut ingek,anyagában csíkos nadrágok,mellények,kalapok érdekelnének.

  Mellékletek:

  Kedves János!

  A levelezés teljesen megbolondult,vagy nem ér be az üzenet,vagy duplán,vagy pedig olvashatatlan formába jelenik meg a fórumon.Igazándiból mindegyik számot szeretném elkérni,de azért ez nagy feladat,de ha nem okoz gondot,apránként elküldheted majd.
  De elsőnek a 2008-as év áprilisi 7. számot szeretném elkérni tőled!

  Előre is köszönöm a szívességet,további szép napot kívánok!

  Üdvözlettel:Gábor

  Megpróbálom így,hátha jobb lesz.

  Az emilcímem :gabor.csokas@gmail.com

  Kedves jános,erre a címre szeretném kérni a 2008-as füstölgő 7. számát,ebben láttam a lőporszaru készítését!

  Üdvözlettel: Gábor

  Megpróbálom így,hátha jobb lesz.

  Az emilcímem :gabor.csokas@gmail.com

  A puskaláda pácolásához:

  a belinkelés valamiért nem működik,csak hieroglifák lesznek belőlük!


  Szerintem a paraffin olaj megfelelő lenne  a pácoláshoz,megmarad a fa mintázata,de impregnálja elég jó színvonalon.A lakkozottnak tőnő fa játékokat és gyerekbútorokat is ezzel kezelik,mert a testnedvek és a nyál sem oldja. :good:

  juteszembe.

  Készül ugye az új hawken puskám, a nagy kérdésem, hogy készítek hozzá egy jó fegyver ládát, de lehetőleg 2-3 db puska férjen el benne. A kérdésem: Érdemes a külsejét lakkozni??? Mert totál vízálló lesz tőle, de rommá fog karcolódni az meg randa lesz.


  Erre valami ötlete van valakinek?
  Szerintem a paraffin olaj megfelelő lenne  a pácoláshoz,megmarad a fa mintázata,de impregnálja elég jó színvonalon.A lakkozottnak tőnő fa játékokat és gyerekbútorokat is ezzel kezelik,mert a testnedvek és a nyál sem oldja. :good:

  Kedves János!

  Szívem szerint az összeset elolvasnám,de ekkora  szívességet nincs merszem kérni! A 2008-es áprilisi számban láttam a címek között a lőporszaru készítését,ezt szeretném elsőnek elkérni tőled.  az első üzenet a belinkelés miatt kicsit zavaros lett :-)


  Az emilem : gabor.csokas@gmail.com  előre is köszönöm a segítséget!


  Üdvözlettel : Gábor

  Kedves János!

  Szívem szerint az összeset elolvasnám,de ekkora  szívességet nincs merszem kérni! A 2008-es áprilisi számban láttam a címek között a lőporszaru készítését,ezt szeretném elsőnek elkérni tőled.

  Füstölgő eMagazin 7. szám 2008. április


  A lövészkirályok kora I.


  Ballisztika kezdőknek


  Investarm Great Plains Hawken


  Készíts lőporszarut


  Betyárbecsület (novella)  Előre is nagyon köszönöm az önzetlen segítséget!  Üdvözlettel: Gábor

  Kedves feketelőporosok!

   

  Új vagyok a fórumon,ámbár régóta látogatom a honlapot.Megakadt a szemem,hogy a füstölgő régi számait meg lehet nézni online,de csak sajnos egy két szám elérhető a szerverről.Szeretném megkérdezni,hogy mikor lehet elérni a teljes archívumot,mert pont az a szám nem nyílik,amiben a lőporszaru készítés van tárgyalva és pedig nagy kedvem,meg egy szép szürkemarha tülköm is van a készítéséhez :-)

  Üdvözlettel: Gábor

11 bejegyzés megtekintése - 1-11 / 11