Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • EA Zuave

  …azaz 4 amiről itt eddig kiderült: Piette Remington Pocket, Eu.Arms Zuave DP Remington Pattern Custom Uberti Colt Army 1860 :good: :wacko:

  Uraim és holmarad az egyharmad rész fegyver kovács????A problémát elkell hárítani és újra hívhatjuk biztonsági félállásnak! Üdv!!!!

  Ez OK, de elfelejtettem “mondani” , hogy az én vasaim ezt újként, a bóótbó kihozva csinálják. (-ták). Igaz, hogy mindegyikhez meg is küldték a cserealkatrészeket garanciában. 1300 eurós DP-nél kicsit durva, hogy így jön ki a gyárból.

  Természetesen míg a vas garanciás,semmi reszelés.Az viszont tényleg elszomorító hogy nemkevés pénzért silány az árú.Alig várod hogy a kezedbe vedd és …………..??????!!!!!

  Még az a szerencse hogy a “kereskedő”rugalmasan áll a reklamációhoz.Viszont összességében nagyon bosszantó.

  EA Zuave

  …azaz 4 amiről itt eddig kiderült: Piette Remington Pocket, Eu.Arms Zuave DP Remington Pattern Custom Uberti Colt Army 1860 :good: :wacko:

  Uraim és holmarad az egyharmad rész fegyver kovács????A problémát elkell hárítani és újra hívhatjuk biztonsági félállásnak!

  Üdv!!!!

  Uhhh…….. Van egyUberti inox 357-esből átalakított gumis gázriasztóm, amit gondoltam eladnék, vagy egyeztetéssel elcsereberélnék, de el is ment a kedvem tőle, hogy itt hirdessem. De most komolyan! Adott egy hírdető aki megírta mit keres, adott elérhetőséget és térséget. Megjegyzem ez is ritkaság itt, hogy valaki tud adatokat közölni egy hírdetésben (erről már írtam itt régebben). Erre: vegyél könyvet, fiolát, stb. Persze már így minden előltős bűnön és bánaton túl az ember tudja, a maga módján mindenkinek részben vagy egészben igaza lehet. Persze nem töltünk flaskából a nagykönyv szerint, de a lőtéren is annyi az okoskodó (mint itt :-) ), aki 2 lövés közt ki akarja nyomni magából az összes tudását, hogy azalatt az idő alatt egy tábortűz kialszik, nemhogy a csőben szunnyadó parázs… A lényeg: a hírdető egyvalakitől kért tanácsot, mégpedig attól aki eladja a Coltját neki, erre a végén már a kiló lőporral szembeni alázatosságról és tiszteletről kapja a fejmosást. Nem csodálom, hogy leolvadt nála is az egyes blokk. Alázatosság, ahogy a szóban is benn van, azt jelenti, hogy valaki alárendeli magát, érdemeit, méltóságát, akaratát, sorsát másnak, szinte minden értelmezésében személlyel vagy istennel szembeni alárendeltséggel magyarázzák. A tisztelet szintén másik ember felé történő érzés, ezt nem ragozom. Na de, hogy alázat és tisztelet lőpor felé, az több mint nonszensz (és akkor nagyon udvariasan fogalmaztam). Mégis azt hogy kell? Tantrázom közben, hogy Óóóó méltóságos lőpor, te akit egy nálam magasabb értelem teremtett, fogadd hódolatom, és mélységes tiszteletem, tudom, hogy egy szusszanásoddal elpusztíthatnál és beteljesíthetnéd a sorsomat? Ó igen persze elpusztíthat, ha betöltöd és a cső elé állsz, cigizel miközben méricskéled vagy hasonló tüzes hülyeséget csinálsz mellette, amit egyébként egy kb. ugyanilyen veszélyes 1 kanna benzinnel is megcsinálhatna bárki. De nem csinál, nem cigizik tankolás közben, nem nézi meg öngyújtóval mennyi van a tankban, de nem is pukedlizik és fejezi ki hódolatát a töltőegység vagy a kanna előtt. Persze csinovnyik mentalitású emberek azt hihetik dicsekedett az elért eredményeivel, de szerintem nézzük a jó oldalát: új dolgot, hobbit, célt keres magának, mert elérte amit abban a sportban akart, és teret enged másnak is ott,- nem úgy mint itt, hogy megvan az a pár városi nyugdíjas, tengernyi idővel, távollátó szemmel, mindig nyitva tartó lőtérrel, aki ha akar sem tud a dobogónál rosszabb helyre kerülni már vagy századszorra.

  Hali!

  Mindenben egyezik a véleményünk kivéve az utolsó mondatot.Ha valaki hobbiból űzi ezt a sportot és elérte élete legjobb eredményét nem értem miért kellene levonulnia és az egészet abbahagynia pláne úgy hogy az ország legjobb lövészei közé tartozik mondjuk még hetven évesen is.Ha ez nem motivál senkit na akkor kell abbahagyni.

  Üdv!

  Sziasztok! Úgy látszik kell szólnom egy pár szót magamról, mert nagyon félrementek itt a dolgok. Vadászíjász vagyok, megnyertem egy OB-t pár éve. Elmentem utána a gödöllői EB-re, ahol kiderült, hogy én elértem a csúcsot, ott már nincs feljebb a számomra. Van maroklőfegyverre vizsgám és a lőtéren szóltak, hogy mostanában már az elöltöltős fegyverekhez nem kell engedély, nem kell klubtagság, gyakorlatilag bemegyek, megveszem. (Mert eredetileg a sportlövészet felé indultam volna) Tehát fordulhatok viszonylag olcsón, egyszerűen a hagyományos lövészet felé. Utánaolvasgattam, elég sok helyen, a konklúzió mindig az volt, hogy ezekkel az eszközökkel örülhetek, ha 5 méterről egy nagyobb pajtaajtót eltalálok. (Ne feledd, a vadászíjászat precíziós lövészet, én 50 méterről leszedek neked íjjal egy tenyérnyi célt. Az sem nagy baj, ha mozog.) De az 1860 körüli Coltokat stabil, masszív, egyszerűen tölthető (nem kell állványt vennem egyből, pl. meg ólomöntő készletet) viszonylag pontos (eltalálom a pajtaajtót) és főleg egyszerű szerkezetnek írták le. Az nem baj, ha a százezres fegyvered mellé nem kell egyből még százezret kicsengetned a kellékekre. Szerettem volna egy egyszerű, masszív eszközt, pár lövésnyi induló cuccal. Erre tanács és segítség helyett azt kapom, mint teljesen laikus (amatőrnek is csak érdeklődő) hogy mit vegyek, meg mit ne vegyek. Van rendes maroklőfegyverhez tisztító-olajozó készletem, de gondolom (csak gondolom!) az ólomlövedék miatt a ML-ek huzagolásai hajlamosak szennyeződni, gondolom erre van valami acél vagy rézkefe, ilyesmi. Gondolom, van a dob tisztításhoz speciális kis kefe, vagy ilyesmi, mert a gyújtás ugye a dobban történik, nem a hüvelyben, tehát szennyeződik, lehet, hogy zsírozni/szilikonozni szokták, de ez mind csak hipotézis a részemről, mert nálunk a lőtéren a FÉG Para a “menő”. Nem láttam még egyben készletet, kb úgy, mint az íjam van. (Íj, rajta irányzék, kifutó, stabilizátor, elsütőfül, hangtompító, stopper, hozzá vesszők, hegyek (több féle) collos imbuszkulcs, vesszőkihúzó, tok, bőrszíj a vesszőtestek tisztításához, vesszőkereső kampó, meg ami hirtelen nem jut eszembe, amikor azt mondom, hogy “Az Íjam”.) Kicsit elvettétek a kedvem az egésztől. :( De -Köszi Sparrow- “Keresek egy topictársat aki BP 100 Km-es körzetében segítségemre lenne az 1860 Colt Army-m első kipróbálásában” [/quote

  Hali!

  Ha Tab nincs túl messze neked akkor hívj és megpróbáljuk megoldani a gondolat.

  30/242 3999 Üdv!

  Örömmel jegyzem meg, hogy 23.-án vasárnap hivatalosan is felavatásra került Balatonfüzfőn egy kis 6 lőállásos lőtér amit pár lelkes lövész hozott össze, nem kevés pénzt,energiát és verelytéket beleadva! Gratulálunk nekik nagyon szép és jó lett a végeredmény.Csak úgy mint a szarvasborjú pörkölt amit “Vakembör” Józsi hozott össze az egybegyűlteknek!Bizonyítva hogy nem csak a lőállásban de a bogrács mellett sem hibázik.Köszönjük a meghívást és gratulálunk mégegyszer!!!

  Kedves Fórumozók! Vásárolnék egy jó állapotú Uberti 1851 Colt Navy .36 revolvert, reális áron, melynek a billentyűvédője hátul szögletes. E-mail címem: orsaihenrikkukacgmail.com Üdvözlettel: Henrik :good:

  Billentyuvedo????? :wacko: talan satorvas lesz az…. B-)

  Kedves Fórumozók! Vásárolnék egy jó állapotú Uberti 1851 Colt Navy .36 revolvert, reális áron, melynek a billentyűvédője hátul szögletes. E-mail címem: orsaihenrikkukacgmail.com Üdvözlettel: Henrik :good:

  Billentyuvedo????? :wacko: talan satorvas lesz az…. B-)

  Angolul trigger guard, ami magyarul billentyűvédő. :) Sátorvasnak azért nem mondom, mert sárgarézből van és a sátorréz furcsán hangzik. :)

  hehehe… :-(

  Termékek-Uberti 1862 Colt police .Termék leírás,csak azért hogy magyarul mégis hogy nevezik ezt a darab vasat ami rézből van😂😂😂

  Én sem azért adtam el, mert nem jó,csak szerénységből.Négy kovás puska csak elég lesz és a DP Kentucky legalább ilyen jó.És tulajdonképpen egy kovás muskétára is nagy szükségem lenne.

  “Ápolttárs” -Pompás megfogalmazás!!!😁😁😁

  Hali! Egy kérdésem lenne.Kováspuskánál mekkora lehet a gyújuk maximális mérete mielött inzertet kell cserélni? Előre is köszönöm. Sziasztok.

  Szia Billy! Én 0,1 mm tágulásnál cserélem. üdv SC

  Tehát 1,6mm- nél már kuka az inzert.Köszönöm sokat segítettél.😉

  Hali!

  Egy kérdésem lenne.Kováspuskánál mekkora lehet a gyújuk maximális mérete mielött inzertet kell cserélni?                Előre is köszönöm.                                                     Sziasztok.

   

  Gratula! Egyébként semmi baj a Vezuvittal, egyszer valaki elkezdte szarozni és azóta többen szajkózzák komolyabb tapasztalat nélkül.

  No, azért nem kék leszólni a sok éves tapasztalatokat! A Vesuvit nem jó! Pontosabban egyes dolgokra megfelelő, egyesekre meg nem. Pl. a csőfarban kialakított gyújtócsatornás puskákat (Pl. Tryon) általában a 7.-8. lövésre eltömi. Vagy pl. a Zouave-ok sekély huzagját annyira összemocskolja, hogy 4-5 lövés után már nőni kezd tőle a szórás. De pl revolverekhez teljesen megfelelő. Cowboykodni. A Vesuvit sokszor inkonzisztens, a lövések sebessége jócskán el tud térni egymástól. Nem az a fő baja, hogy koszol, nem az, hogy kb 20%-al gyengébb, mint a swiss, hanem hogy nem egyenletes a teljesítménye. Pisztoly és puska pontlövészetben 94-95 körig is teljesen jó lehet, de aki tud ennél jobbat lőni, annak már hátrány a használata.

  Köszönöm! Eszem ágában sincs leszólni a nagyra becsült és nagy tapasztalatú kollégákat! Tanuló vagyok 6-7 éve és maradok is a jó pap. Minden új tudásért hálás vagyok! Csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy ha ide írok, egy sokak fórumban írt véleményével vitázó megállapítást, akkor miért emailban jönnek az “igazad van,,,,,” és miért nem meri senki itt megírni ha úgy gondolja mint én? ( pl: grízkérdés, mitől NEM erősebb a Remi tokja a Colt dobtengelyes megoldásánál és most a Vezuvit) Szép estét mindenkinek!

  Igazad van angyalszem!!!

  Én sokat löttem ezzel a pardubicei csodával és számomra akkor adott egyenletes teljesítményt amikor szétszitáltam kétféle szemcseméretre.A finomat refkóba a kb 3fg -nek megfelelőt puskába használtam.Csak borzasztóan koszos ezért tértem át a Vanó-ra.Ezt ezerszer könnyebb takarítani A pow-ex amit szintén a Vano gyárt pont olyan koszt hagy mint a vesuvit.Tudom mert próbáltam. Neked is szép estét!

  Üdv Urak! Vadászott, esetleg lőtt már valaki Hornady Great Plains lövedékkel? .54 Hawken puskához keresgélek valami “újítást”, mert néha jó lenne kipróbálni valami mást. (pont úgy vagyok ezzel, mint a néger csajjal…de ezt talán az asszony is tolerálja ;-) ) A 425 gr tömegű érdekelne, kimondottan nagyvad rövid lőtávolságú (max. 50m) vadászatára fedett terepen.

  Szia! A Kapszliban ha nem is ez, de a Lyman Plains kapható, igaz az 450 grain-es. Ennek a paramétereit beírtam két ballisztikai programba is úgy, hogy 90 grain Swiss FFFg hajtóerejét is “behazudtam”. Ez ezt a tömeget felgyorsítja kb. 1400 m/s-ra, ami bőven elég a 2500 Joule-hoz (már ha vadászatról beszélünk ;-) ) . Mindkét program azt hozta ki, hogy a Te puskád 48-as huzagolásához ez a súlyú és méretű lövedék, azzal a sebességgel abszolút megfelelő és pontos lesz. Gyakorlatban nem próbáltam, de a saját 50-esemhez (szintén 1:48 huzagos) is a Lyman Plains-t fogom hamarosan kipróbálni nagyjából a fenti lőpor-mennyiséggel. Az 50-es lövedék az arányait nézve az 50-es csőhöz ugyanaz, mint a Te 54-esedhez a 450 grain-es plains. Ha lesz eredmény, beszámolok. ;-)

  Bocs de az 1400m/s kicsit soknak tünik. Az még füstnélküli pornak is a becsületére válna.

  Tisztelt Lövésztársak! Eladó EA Enfield 2 pántos hadipuskám szép állapotú, csak pár száz lövés lett vele leadva, MKH kártya 2022. 09.25-ig Adok hozzá pár kiegészítőt: puha Geologic puskatokot, eredeti töltővesszővel megegyező hosszúságú réz töltővesszőt (ideális NSSA-hez), 2 töltővéget, 2 nagycsapis és 2 kiscsapis lőkúpot, kaliberezőt (dobozában, nem volt használva) és ajándék 48 db Miniét Puska jelenleg Budapesten “lakik”. Ár: 180 ezer Ft Érdeklődőknek további képeket tudok küldeni

  Kaliberröl és a huzagolásról még ha tudnál írni az jó lenne. Úgy tudom az Euroarms 54 és 58-as kaliberrel is gyártotta az Enfildjeit. Köszi.

  Tisztelt lövésztársak!

  Aki 13.-án Tabon  egy meleg ebédet szeretné elfogyasztani,dobjon egy mailt:Szilijanos68@t-online.hu-ra.Mivel ez egy magán kezdeményezés(reméljük a következő versenyen már bent lesz a nevezésben)így kb 800ft lesz egy adag pincepörkölt.

  Köszi sziasztok!

  Ma olyan történt lőtéren, ami 20 éve sohasem. Ordítva kellett elküldeni egy vadászt a lőállásból.

  Szomorú eset, de ha 20 évente egyszer van ilyen, akkor talán nem is állunk annyira rosszul ilyen téren, mint gondoltam.

  És a minden évben előforduló vadászbaleseteket hova kell bekönyvelni?Mert lőtéren csak figyelnek az ilyen nagy múlttal rendelkező “profikra”viszont terepen……..???

  Hogy hova? Hát nem a lőtéri esetek közé. ;-)

  Ez igaz.ha statisztikát szeretnénk készíteni.Viszont a valóságban teljesen mindegy,hogy valaki hol balfék.És nagyon finoman fogalmaztam.Kicsivel többet kéne lőtérre járniuk,lehet rontanák a statisztikát de többen megúsznának élve  egy vadászatot vagy legalábbis sérülés nélkül.

  Kedves lövészkollégák egy kis plusz segítség a május 13-ra tervezett Balatonbajnoksághoz

  É 46.74256

  K 18.07797

  Ja és ki is lesz táblázva😂😂😂

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27