Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat

Hozzászólások

 • A jogszabály azt mondja, hogy .22LR-nél nagyobb csőtorkolati energiára számított biztonsági terület kell. A jogszabály elnagyolt és műszakilag pongyola. A cikkíró meg még inkább.

  A jogszabály azt mondja, hogy .22LR-nél nagyobb csőtorkolati energiára számított biztonsági terület kell. A jogszabály elnagyolt és műszakilag pongyola. A cikkíró meg még inkább.

  Ennek értelmében, egy Remi 1858 Pockettel, ami .31. cal és töltöm 6 gr. akárhol is lőhetek. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

  2,7mm Kolibri is központi gyújtású. 4J energiát tudott névlegesen. Szóval jogos a kérdésed.

  2,7mm Kolibri is központi gyújtású. 4J energiát tudott névlegesen. Szóval jogos a kérdésed.

  Ha “Jogos” vagy nem jogos, méltányos lenne, ha valaki hozzáértő válaszolna néha. Állítólag ez itt az MEFLVSZ honlapja is, tehát nem csak a “locsifecsi” fórumozás helye. Nem? :whistle: :mail:

  Ezt a kérdést valaki az index fórumon is feltette. Balázs azt válaszolta, ha jól emléxem, hogy “még nincs”. Az alapszabály szerint Kapszli honlap a közzétételi felület.

  Mármint az MEFLSZ alapszabály szerint…

  Köszi! Így is Joe, csak akkor lehetne egy olyan oldal, ahol ez MEFLSZ (még sem MEFVLSZ lett?) dolgok egy helyen lennének. :unsure:

  Kiindulva abból, hogy Balázs utolsó hozzászólása a jászfelsőszentgyörgyi lőtérről szólt, és a lőtérnek itt a listában lévő weboldalán éppen az indiai pikkelysömör kezeléséről lehet olvasni, megismétlem: egy lőtérnek vagy klubnak szívesen csinálok egy honlapot ingyen. Csak a domaint meg a tarhelyet kell fizetni, ami 10-20 ezer egy évre max.

  Mert, a pikkelysömörre lehet puskaport szórni és meggyújtani, gy elmúlik! :yahoo: Hüleséget félre téve: A MEFLVSZ-nek tényleg nincs saját honlapja, vagy csak én nem találom??? :heart:

  Sziasztok Sorstársak! A jövőre megjelenő :-D 2022. jan. 25.-én, Kaliberben van egy mondat, ez igaz? “…minden központi gyújtású lőszeres lőfegyverre engedélyezett lőtéren lehet már elöltöltő fegyverrel is lőni…” Nem csak a .22LR-nél is nagyobbra engedéllyel rendelkezőn? :wacko:

  Tisztelt Sporttársak!
  Sajnos már több kategóriára már nincs időm,ezért úgy döntöttem, hogy nem nézegetem tovább…
  Eladó Pedersoli Remington 44-es kitűnő állapotban lévő revolverem.
  Műszaki érvényes:2030-ig
  Képeket emailben tudok küldeni.

  Szia! Melyik? S349, vagy V349? Küldenél pár fotót és árat: angyalszemilcattivo@icloud.com Köszi szépen!
  T:70/253 nyolvanhárom 39

  Tisztelt Sporttársak!
  Sajnos már több kategóriára már nincs időm,ezért úgy döntöttem, hogy nem nézegetem tovább…
  Eladó Pedersoli Remington 44-es kitűnő állapotban lévő revolverem.
  Műszaki érvényes:2030-ig
  Képeket emailben tudok küldeni.
  T:70/253 nyolvanhárom 39

  Sziasztok Sorstársak! 6″ revkóhoz (Spiller) vásárolnék bőr övtokot. Hadi holster előnyben, olcsóbb főleg. Cserélhetünk is valamire. :yahoo:

  Mellékletek:

  :yahoo:

  Mellékletek:

  Dear Nate!
  Our fitness is shooting, you may have NO likes… but shots … in head.
  :negative:

  :good: :yahoo:

  :yahoo:

  Mellékletek:

  Sziasztok Kartácsok!
  Gondolom, hogy előbb-utóbb kitalálnám, de én szeretem mások fejét is használni, hátha okosabb mint az enyém, ezért kérdezem: Gyártott valaki már olyan szerszámot amivel a “fecskefarkas” irányzékokat lehet állítgatni? Persze, nem arra gondolok, hogy gyártott-e már valaki kalapácsot! :yahoo: :yahoo: :yahoo: Én valami ilyesminek az átalakításában, átalakított változatának mókolásában gondolkodom. https://www.makeupartistcenter.hu/haj-paroka/1898-hekli-leszorito-2db.html De ha valaki már tud jobbat, ossza meg velünk! Kellemes Húsvétolást! ”
  Védőmaszkban jár a nyuszi,
  locsolásért nem jár puszi!
  Itt maradok a szobámban,
  meglocsollak távmunkában!” :scratch: :scratch: :scratch:

  Kedves Kartácsok! Kell valakinek egy lövésmentes Pietta Colt 1851. Reb. nikkel, gravír? Akit érdekel, legyen kedves a szityman kukac gémail pont komon érdeklődni képekért, adatokért árért. Köszi!

  Elkelt! Köszönöm a kapszlinak a lehetőséget! :bye:

  Ez a lényeg: “1945 előtt gyártott lőszer” Azaz csakis ez. Az utángyártott replikák nem.

  Köszi. Gondoltam, csak azt nem tudom, hogyan állapítható meg biztosan, hogy eredeti, vagy nem, úgy külsőre. Különböző vizsgálatokkal nyilván meg lehet mondani, de csak úgy szemre? :wacko: :unsure:

  Próbáltam, de nem sikerült az előzőt javítgatni. :yahoo: :yahoo: :yahoo: :mail: :mail: :mail:

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 502