-
- Young Shatterhand
- 2014-07-04-11:00
Köszönöm :D
Most már kaphatom az ívet a nagy arcom miatt :D :D :D :D
- Szabó Gábor
- 2014-07-04-10:34
- Young Shatterhand
- 2014-07-04-10:20
FB-n elneveztek “young shatterhand” -nek :D Megtetszett, még ha nagyképű is :D
- Kapszli
- 2014-07-04-09:59
Nem hibajelentés, csak kérdés. Felhasználói nevet nem lehet változtatni utólag? Kaptam egy kedves, de jól csengő nevet és “hordanám” :D
Meg tudom neked változtatni. Mi legyen?
- Young Shatterhand
- 2014-07-04-09:00
Nem hibajelentés, csak kérdés.
Felhasználói nevet nem lehet változtatni utólag? Kaptam egy kedves, de jól csengő nevet és “hordanám” :D
- Pferi
- 2014-06-27-01:44
Uraim! Létrehoztunk egy direkt linket, mely egyből a Fórum főmenü alatt kapott helyet, mely azonnal a legfrissebb tokikokhoz vezet. Ha ezen belül a legutolsó hsz dátumára klikkeltek, automatikusan a legújabb aktivitással találkozhattok. Üdv SC
Aha, megvan! Nagyon jó!!
(Elklimpíroztál egy betűt “tokik”)
Üdv: F.
- border guard
- 2014-06-25-06:00
Uraim!
Mint tudjátok nem vagyok az a kimondott” kompjuterzseni”, tehát a szabatos technikai “terminus technikusokat” kényszerűségből kihagyva
néhány dolog ami hasznos volna:
-Mindig az aktuális első oldalra álljon be a motor, ne a teljesen felesleges utolsóra.
-Vissza kéne állítani az un “személyes üzenetek” funkcíót ami hasznos volt a kapcsolatfelvételre,akár szakmai akár üzleti
kapcsolatfelvételnél.A szükségtelen/ illetéktelenek visszaélésre, kéretlen emilre adatbázist szolgáltató/nyílt, emil,telefonszám megadás
elkerülése miatt
-üdv:
Attila
- Szabó Gábor
- 2014-06-24-12:59
Uraim!
Köszönöm mindenkinek az észrevételeket. Tényleg! Ahogy többen írtátok, az oldalnak több egymástól jól elhatárolhatón szerepe van, melyek között megvan az ingyenes tartalom és felületszolgáltatás, valamint a kereskedelmi funkció is. A Kapszli II valóban mélypont volt, a Kapszli I. pedig barátságos, de nem túl biztonságos és nehezen fejleszthető.
Nyilvánvalóan titeket az idegesít legjobban, ami az előzőben jó volt, lásd: fórum használata, ami tulajdonképpen teljesen jogos, és javítani is szándékozunk. Más oldalról el kell mondjam, hogy a Kapszli III messzemenően hatékonyabb, mint bármely eddigi oldalunk! A látogatottság, új érdeklődők bevonása, olvasottság tekintetében sokszorosa az előzőeknek, ami az ügynek mindenképpen jót tesz. A tematizált tartalmak nagyon szépen működnek, azt hiszem azt sem kritizálhatja senki, hogy az új tartalmak is eddig nem látott mennyiségben és minőségben kerülnek fel az oldalra.
A fórum aktivitásának csökkenése természetesen okolható a motor kényelmetlenségével is, de sokkal inkább oka a kommentelési szokások átalakulása. Ez nem csak nálunk figyelhető meg, hanem az összes fegyver témájú fórumban. A közösségi média viszi itt a prímet. Amíg a fórumban van 10 interakció, addig a közösségi médiában 100. Ez a trend, jó vagy nem jó, a felhasználók szokásai átalakulnak. Ettől függetlenül természetesen a fórumot módosítjuk, hogy jobban hasonlítson a régire, tudja a régi funkciókat. Ehhez viszont türelmeteket kérem, mert nem dolgozik a fejlesztő sem ingyen.
Üdv
SC
- Young Shatterhand
- 2014-06-24-10:19
Én meg nagyon nem akartam beleszólni, mert nekem meg ez a munkám, webfejlesztő vagyok, portálokat reszelek lassan 10. éve.
Nagyjából ránézek egy oldalra és meg tudom mondani miért fog működni vagy miért nem.
Ehhez képest ennek a kapszlinak minimálisak a hibái legalábbis rövid távon. (hosszú távon nem fejleszthető fájdalom mentesen, szóval idővel lesz totálisan új kapszli IV. -is. Hosszú távon ki fognak ütközni a tervezi gondok, amivel az a gond, hogy nem volt tervezés)
Szinte látom a kódban, hogy a qwery mögé nem ASC, hanem DESC kéne, (vagy fordítva a DB struktúrától függően) és én kritizálnám a fejlesztőket annyiból, hogy adatvesztéssel adatbázis migráció nincsen. (Ilyenért kirúgnának engem, ha az új motor beüzemelése után nem ugyanaz az adat mint régen volt) Én pl ezért kódolok, és nem használok előre gyártott motort, mert migrációkor fix struktúra adatát kell még fixebb struktúrára átvinni, ami nagyon sokszor kínkeserv, és nem ritkán lesz egy raklap adatod amivel szenvedsz. (lásd régi fórum adatok) nincsen meg a “hogyan lenne a legjobb” szabadságod, és nem ritkán nem is kell migrálni az új kódot a régi DB-hez írod és kész.
aki már migrált oracle-t mssql-re az érti mekkora szívás ez :D
Ez a külső több, és jobb mint a másik szerintem, és láthatóan megkapargatták a mobil világot, ami szintén komoly fejlődés ám az előzőhöz képest. Hibák vannak, de azok mindig vannak, ezen nem kell fennakadni, főleg ha adatmigráció volt a háttérben hiba nélkül nincs is átállás. A probléma akkor van ha nem javítják. De ígérték, hogy ami kifogásolva javítva lesz, és szerintem ennyi elég is.
- LQ
- 2014-06-24-08:39
Szerintem azért SC se annyira süsü, hogy elfelejtette volna hányan jajdultak fel a régi Kapszli lecserélésekor. Csak hát mindig jobb a szépre emlékezni, a rosszat meg elfelejteni…
Na meg az az informatikai “bravúr” amivel akkor azt sikerült megvalósítani az “elkövetőknek”, többeknek okozott poszt traumás sokkot.
Na, de ami volt elmúlt.
Nem tudom hányan vannak még ezen a véleményen, de szerintem is csak alulmúlni sikerült eddig a régi Kapszlit. Viszont a tisztesség úgy kívánja, hogy azért két dolgot nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az egyik, hogy ez egy kereskedelmi honlap, amit a tulajdonosa üzemeltet és tart fenn. Vannak más követelmények, aminek számunkra nincs jelentősége, azonban neki igen. Tehát, ha esetleg az lenne az álláspont, hogy nincs ‘belepofa’, akkor sem lehetne nagyon kritizálni. Ennek a sportágnak meg szövetségi honlapja soha nem volt, ahol ilyen szempontból lehetne demokráciázni.
A másik – szintén szubjektív vélemény -, hogy nekem a mélypont a II. Kapszli volt. Az minden szempontból kb. felért egy gyomorszájon vágással. Ehhez képest azért a III. Kapszli jóval barátságosabb. Nekem fejlődés. Az, hogy egy kicsit többet kell kattintgatni szerintem feláldozható az esztétikum oltárán. Meg ahogy Attila is írta ez nem olyan fárasztó, mert nincs már nagyon mire kattintgatni. Nem csak a fórum, de ez az egész nagy sebességű mélyrepülésben tart a föld középpontja felé.
Amit szerintem legalább annyira nem helytálló a fórum változásaival, mint pl. a válsággal indokolni.
Előre szeretnék elnézést kérni SC-től, az I. Kapszli és a II. Kapszli átállásában részt vevő szakemberektől és segítőktől, Attilától és valamennyi más véleményen lévő fórumozótól.
…VILÁGBÉKE!…
Üdv: LQ
- border guard
- 2014-06-24-07:32
Szervusztok!
Nos ,az köztudomású ,hogy csak” árnyéka önmagának” a mostani fórum,bár tény ,hogy” közlemények”,hirdetések továbbítására változatlanul alkalmas…
Csodálkozom ,hogy ez előttetek nem ismert,a régi fórumozók ennek hangsúlyozásába belefáradtak /ha megnéztitek a zöme el is tünt,vagy közlendője nemigen van,de a korábbi fórumokon aktív,meghatározó fórmtársak sokan nem is regisztráltak ismételten/ miután a “morgásból” eredmény nem nagyon volt várható
ellenben ,hogy felesleges sértődés ne essen
Tény ,hogy a levelezők száma,aktívitása is jelentősen megcsappant,ebbe belejátszott a facebook is….no meg az érdek nélküli emberi kapcsolatok általános devalválódása….
Sajnos
Üdv:
Attila
- Kapszli
- 2014-06-24-06:24
Kérdésem volna a fórummotorról. Az előző verzióban a fórumtémák sorrendje mindig aszerint változott, hogy melyikhez szóltak hozzá utoljára. A mostani változatban pedig túrni kell ugyanehhez. Biztos, hogy ez a jobbik megoldás? Nekem az előző jobban használhatónak tűnt!
Nem akarok bunkó lenni, de mivel más szempontokból is agyrém ez a(z új) Kapszli, szervezzünk tüntetést a Kossuth térre “Vissza az ezelőtt előtti kapszlit” címmel.
Nagyszerű ötlet!
Tulképp soha nem gondoltam, hogy valaki vissza fogja sírni a régi Kapszlit… Egyébként a fórum fejlődni fog hamarosan!
- Horse Whisperer
- 2014-06-23-20:28
Kérdésem volna a fórummotorról. Az előző verzióban a fórumtémák sorrendje mindig aszerint változott, hogy melyikhez szóltak hozzá utoljára. A mostani változatban pedig túrni kell ugyanehhez. Biztos, hogy ez a jobbik megoldás? Nekem az előző jobban használhatónak tűnt!
Nem akarok bunkó lenni, de mivel más szempontokból is agyrém ez a(z új) Kapszli, szervezzünk tüntetést a Kossuth térre “Vissza az ezelőtt előtti kapszlit” címmel.
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.