Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25
  • Féloff: a jogalkotásról szóló törvény értelmében a módosító jogszabály a hatályba lépést követően hatályát is veszíti, mert “végrehajtja” a feladatát. Szóval nem kell kiírni a módosítót, csak azt, hogy az alap jogszabály mikor hatályos szövege számít (most a mostani, értelemszerűen).

Millió köszi! Mondjuk, nincs közel, de végül is messze sincs.

Kedves Fórumozók!
    Mellékletben a következő vizsga

Mellékletek:

Biztos én nem néztem jól, de én a 21-et sem láttam itt. Hallottam róla, hogy lesz, aztán azt, hogy volt. Mondjuk, az pont nem jött volna össze más elfoglaltság miatt.

Biztos én nem néztem jól, de én a 21-et sem láttam itt. Hallottam róla, hogy lesz, aztán azt, hogy volt. Mondjuk, az pont nem jött volna össze más elfoglaltság miatt.

Mellékletek:

Amint csak lehet. Mikor lehet?

Ha minden igaz Februárban lesz megint. Most volt 21.-én itt Zalaegerszegen. Ha lesz pontos infó, biztos felteszik ide is.

Amint csak lehet. Mikor lehet?

Szia!
    10cm
    Mikor vizsgázol?

Következő kérdés: vadászpuska megengedett szórás 50 méteren. Ami lehetséges válaszokat találtam:

3,75 cm (“80 m-en 6 cm”-ből hasonló háromszögekkel számítva)
    5 cm
    10 cm
    “Kilences”
    “100 m-en hetes-nyolcas”, ebből szintén lehetne matekozni.

Szóval mennyi?

Következő kérdés: vadászpuska megengedett szórás 50 méteren. Ami lehetséges válaszokat találtam:

3,75 cm (“80 m-en 6 cm”-ből hasonló háromszögekkel számítva)
    5 cm
    10 cm
    “Kilences”
    “100 m-en hetes-nyolcas”, ebből szintén lehetne matekozni.

Szóval mennyi?

Segítséget kérek a vizsgakérdésekkel kapcsolatban. Elakadtam.

A 3. írásbeli kérdésre Balázs könyvében adott válasz szerint 200 grain a felporzó maximális mérete. A https://kapszli.hu/meflvsz-verseny-es-loszabalyzat/ szabályzat szerint viszont 250 grain.

A probléma természetesen kezelhető a gyakorlatban egy 200 graines tartóval, hiszen az a szabályzatnak megfelel, de ez ellentmondás azért még fennáll.

Hölgyeim, Uraim! 2019.nov.19-n kedden 10 órai kezdettel elöltötős vizsgát tartunk Debrecenben az Apafai Lőtéren. Ha valaki szeretne, tud még jelentkezni. A meflsz.hbm@gmail.com címen várják a szervezők a jelentkezéseket.
    üdv SC

Nyár végére tervezünk budapesti illetőségűt.

Örömmel hallom! Tanfolyam is lesz?

Végre nem Balatonfűzfő. :-)   :rose:

Halihó! Lehet valaholvalahogyan et vizsgát tenni az időnként megszervezetteken kívűl, vagy várni kell, míg egyszercsakkk??

Alapetően várni kell sajnos, mert egy minimim létszámnak össze kell jönnie a hatósági kivonuláshoz. Nyár végére tervezünk budapesti illetőségűt.

Tenkjúúúverimácccs!

Halihó! Lehet valaholvalahogyan et vizsgát tenni az időnként megszervezetteken kívűl, vagy várni kell, míg egyszercsakkk??

Alapetően várni kell sajnos, mert egy minimim létszámnak össze kell jönnie a hatósági kivonuláshoz. Nyár végére tervezünk budapesti illetőségűt.

Halihó!

Lehet valaholvalahogyan et vizsgát tenni az időnként megszervezetteken kívűl, vagy várni kell, míg egyszercsakkk??

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 25

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.