Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Színdarabok
2 days, 5 hours telt el
Fórum szabályzat
3 days, 15 hours telt el
Fórum szabályzat
3 days, 15 hours telt el
Elöltöltő fegyver és kiegészítő adás, vétel csere
5 days, 19 hours telt el
Fórum szabályzat
3 days, 15 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 263
  • …szerencsére nem nagy…

Köszönöm az infót. Nekem is mennem kell majd, legalább van időm felkészülni lelkileg. :(

Szerintem, ha szólsz nekik előre, hogy revolvernél lehetőleg a kar alá üssék be, hogy ne látszódjon, akkor oda fogják. Egy próbát megér. Én ezt nem tettem, mert azt hittem, ez evidens, de úgy látszik mégse….

Abba az egy puskába, aminek nem volt kártyája, abba nem ütöttek bele semmit, azt hátra se vitték, mert azt csak szemlézték.

kártyát természetesen kaptam mindhez újat, 2027 március mittoménmárhanyadikáig érvényeseket.

• LQ
    • 2018-01-18-09:40

…szerencsére nem nagy…

Köszönöm az infót. Nekem is mennem kell majd, legalább van időm felkészülni lelkileg. :(

…A beütőket viszont szép igényesen a revolverek csövének oldalába ütötték…

Ez “király”! :( Mit ütöttek bele (mekkora terjedelmű a rondítás)?

Képet nem tudok feltenni, szerencsére nem nagy, egy 17-es szám, meg az mkh kis címere.

Szia!

Azért kaptál kártyát is vagy csak beütőztek? Ezt nem egészen értem, nyáron (2017) vittem egy puseket korábban még nem volt kártyája, akkor szimplán kaptam egy kártyát semmi beütős marhaság!?

Képet nem tudok feltenni, szerencsére nem nagy, egy 17-es szám, meg az mkh kis címere.

• LQ
    • 2018-01-17-17:08

Tormentálni biztosan nem tormentáltak, hátulra elvitték, de hogy ott mit csináltak, azt nem tudom. A beütőket viszont szép igényesen a revolverek csövének oldalába ütötték, mert a töltőkart lehajtani és odaütni, hogy ne látszódjon, 11 ezerért már nem fért bele…

• LQ
    • 2018-01-17-13:09

…Tavaly március elején voltam, az összes kártyám érvényes volt még, amikor újat csináltattam és mindegyikért teljes árat kellett fizetni…

Meg is tormentálták a vasaidat, vagy csak adminisztráció volt?

Sajnos, ha hosszabbítod, akkor se szemle árba megy. Tavaly március elején voltam, az összes kártyám érvényes volt még, amikor újat csináltattam és mindegyikért teljes árat kellett fizetni. (Kivéve egy vas, de annak soha nem volt még kártyája, így az csak szemléztetni kellett a 3300 valamennyi forintért) Itt lehet számolgatni: http://pklv.hu/oldal.php?M=0&O=dijjegyzek

Igen, a tények azok tények.

31/2006.(VI.1.) GKM rendelet a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról

7.par. (1) Már használatban lévő fegyvert-a (3) bekezdésben foglaltak kivételével – a korm.r. 38.par. (1) bekezdés g) pontja alapján a tanúsítványban megadott érvényességi határidő lejártakor, de legalább tízévenként újbóli vizsgálatra kell bemutatni. A lövőkészüléket kétévenként újbóli vizsgálatra kell bemutatni, kivéve, ha a Vizsgáló a tanúsítványban ennél rövidebb érvényességi határidőt határoz meg (a továbbiakban együtt: időszakos vizsgálat.

(2) Vizsgálatra be kell mutatni a fegyvert vagy a lövőkészüléket

a) A fegyverekről és lőszerekről szóló 253/2004. (VIII.31.) Korm.rendelet 15.par. (4) bekezdés b)-c) pontja szerinti javítást, illetve fődarab cserét, valamint a teherviselő elemén, az elsütő és biztosító szerkezetén végrehajtott módosítást vagy helyreállítást követően azonnal,

b) a fegyver, lövőkészülék megszerzése esetén – a megszerzés elött 60 napon belül, ha az nem rendelkezik érvényes tanúsítvánnyal

(3) a már használatban lévő vadász és sportlőfegyverek az időszakos vizsgálat alól mentesek, ezen lőfegyvereket a (2) bekezdésben felsorolt esetekben kell vizsgálatra bemutatni.

8. par. Szemlére kell bemutatni azt a fegyvert, amelyen Magyarország által elismert külföldi próbajelek (a továbbiakban: elismert próbajel) találhatóak, de a vizsgálatról nem rendelkezik tanúsítvánnyal.

Hirtelen ennyit találtam. Tudom Palikám, a nyugdíjas tagozat…..!   :heart:

Üdv: Cajga

Sajnos, ha hosszabbítod, akkor se szemle árba megy. Tavaly március elején voltam, az összes kártyám érvényes volt még, amikor újat csináltattam és mindegyikért teljes árat kellett fizetni. (Kivéve egy vas, de annak soha nem volt még kártyája, így az csak szemléztetni kellett a 3300 valamennyi forintért)

Itt lehet számolgatni:
    http://pklv.hu/oldal.php?M=0&O=dijjegyzek

Hi! Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres? Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie. Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:

Találtam valamit egy kis kutakodás után. :yahoo: Na a bemásolós módszer nem működik, html kódokkal tolta tele a hozzászólást. Holnap beírom rendesen az eredményt. Bocsi, már k…va késő van és nincs humorom körmölgetni. :wacko:

Tehát a tegnapi kutakodás eredménye. 253/2004.(VIII.31.) Korm.rendelet a Fegyverekről és lőszerekről 30. par. (1) Muzeális fegyver sportlövészeti célú használata csak sportegyesületnek engedélyezhető. (2) Muzeális fegyver csak akkor használható sportlövészetre, ha biztonságos működését a fegyverek és lőszerek bevizsgálására kijelölt szervezet tanúsítja. (3) Muzeális fegyvert sportlövészetre csak sportegyesület tagja használhat. (4) Muzeális fegyver önvédelmi célra nem viselhető. Tehát a fentiek alapján a kör bezárul, szükség van a műszaki kártyára. Ha hosszabbítod akkor csak szemle, ha lejárt akkor vizsga. :cry: Kellene egy jogszabályi oldal is amit a változásokkal frissíteni lehetne. Talán az új honlapon megoldható lesz. Ha valakit érdekel a fegyvervizsga anyaga itt megtalálja. Ezt minden változáskor frissítem! Remélem tudtam segíteni, üdv: Cajga[/quote]

Köszi Cajga a fáradozásodat, megkaptam a választ!:bye:

Hi! Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres? Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie. Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:

Találtam valamit egy kis kutakodás után. :yahoo: Na a bemásolós módszer nem működik, html kódokkal tolta tele a hozzászólást. Holnap beírom rendesen az eredményt. Bocsi, már k…va késő van és nincs humorom körmölgetni. :wacko:[/quote]

Tehát a tegnapi kutakodás eredménye.

253/2004.(VIII.31.) Korm.rendelet a Fegyverekről és lőszerekről

30. par.

(1) Muzeális fegyver sportlövészeti célú használata csak sportegyesületnek engedélyezhető.

(2) Muzeális fegyver csak akkor használható sportlövészetre, ha biztonságos működését a fegyverek  és lőszerek bevizsgálására kijelölt szervezet tanúsítja.

(3) Muzeális fegyvert sportlövészetre csak sportegyesület tagja használhat.

(4) Muzeális fegyver önvédelmi célra nem viselhető.

Tehát a fentiek alapján a kör bezárul, szükség van a műszaki kártyára. Ha hosszabbítod akkor csak szemle, ha lejárt akkor vizsga. :cry:

Kellene egy jogszabályi oldal is amit a változásokkal frissíteni lehetne. Talán az új honlapon megoldható lesz.

Ha valakit érdekel a fegyvervizsga anyaga itt megtalálja. Ezt minden változáskor frissítem!

Remélem tudtam segíteni, üdv: Cajga

Hi! Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres? Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie. Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:[/quote]

Találtam valamit egy kis kutakodás után. :yahoo:

Na a bemásolós módszer nem működik, html kódokkal tolta tele a hozzászólást.

Holnap beírom rendesen az eredményt. Bocsi, már k…va késő van és nincs humorom körmölgetni. :wacko:

Sziasztok! Na akkor megismétlem, mert az előbbi 110 méteres üzenet az alábbit takarja: Segítsetek értelmezni az alábbi márianosztrai évzáró lövészet kiírásában olvasott feltételt: „érvényes műszaki kártyával (vagy azzal egyenértékű próbajellel) rendelkező fegyverrel kell rendelkeznie”. Kérdésem:Akkor most minden esetben kell a fegyvernek érvényes műszaki kártyával rendelkeznie, vagy ha már volt és lejárt – a Tryonomnak éppen most járt le – nem szükséges a szemlét megismételni? Nem az összeg – ha jól emlékszem 3370 Ft – hanem az utazás, szabadság, stb. Idáig azért nem foglalkoztam ezzel, mert az összes többi fegyveré még érvényes. Köszi, ha válaszoltok: Kapócs

Hi!

Ez milyen fegyver? Elöltöltős, vagy szerelt lőszeres?

Ha szerelt lőszeres és sport célra van bejegyezve, csak akkor kell a lejárt műszaki kártyát megújítani, ha el szeretnéd adni, vagy fegyver fődarab lett cserélve, módosítva stb. De ezt akkor a fegyvermesternek kell intéznie.

Ha elöltöltős, na itt egy kis zavar van a téridőben, ennek még jobban utána kell néznem. :mail:

“Javaslat: a szerelt lőszeres fegyverrel versenyzőknek és az Országos Bajnokságon való induláshoz mindenképpen kelljen az MSSZ felé is rendezett tagdíj és a licenszkártya. Ezek hiányában is lehetséges az OB-n való indulás, de ebben az esetben az eredmények nem kerülnek értékelésre, díjazásra.” Jelenti ez azt, hogy a csak feketelőporos elöltöltőssel lövők MSSZ licensz nélkül is részt vehetnek az OB-n? Ha igen, értékelve lesznek az eredményeik? (Minősítést nem kaphatnak gondolom, hisz nekik nem is kell, hisz nincs is barna könyvük).

“Ezek hiányában is lehetséges az OB-n való indulás, de ebben az esetben az eredmények nem kerülnek értékelésre, díjazásra.”

Igen, részt vehet az OB-n, de nem értékelik, nem díjazzák a teljesítményét. Vagyis tartott egy jó kis edzést egy baráti társaságban. :good: Valamint idézném Öregszem korábbi hozzászólást is.

“A Magyar Sportlövő Szövetség versenyein (mi is oda tartozunk) klubtagsági igazolvánnyal,érvényes sportorvosi bejegyzéssel”

Minősítés sem kaphat. Csak a rend kedvéért.

MSSZ Fegyverágak számozása  TÖRTÉNELMI PONTLÖVÉSZ SZAKÁG

ET 1 = Elöltöltő fegyveres lövészet

ET 2 = Nagykaliberű szerelt lőszeres puska

ET 3 = Nagykaliberű szerelt lőszeres pisztoly

15 bejegyzés megtekintése - 16-30 / 263

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.