Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
15 bejegyzés megtekintése - 241-255 / 263
  • Érdekesség a DWJ 1996.júniusi számából.

Mellékletek:

Téli elgémberedés elleni lövészet  :bye:
    Kormoseksön (CAS) elöltöltős lövésztalálkozó

Jászfelsőszentgyörgy
    Szervező: Jászfelsőszentgyörgyi LK
    Helyszín: Jászfelsőszentgyörgyi Lőtér.

Időpont: 2014.03.01.

Program:
    Nevezés: 9:00 óra
    Díjazás: Az első 3 helyezett díjazásban részesül

Puska: 4 lövés
    Revolver 4 dob
    Sörétes: 4 dupla
    Nevezési díj: 3.000 Ft/fő, a helyszínen melegétel biztosított. Jelentkezéskor kérjük, jelezzétek az étkezési igényt a létszám miatt.

Részvételi feltétel: az elöltöltő-fegyveres vizsga megléte, és sportegyesületi tagság. A résztvevőkre az elöltöltő-fegyveres lövészet vonatkozó előírásai és szabályai érvényesek.

Tisztelettel kérjük a résztvevőket, hogy a minimum cowboy öltözéket öltsék magukra  :yes:

A számok lövéséhez szükséges egy elöltöltős revolver, puska és egy sörétes fegyver. Ha valaki sörétessel nem rendelkezik, lehetőség van egyesületi szereltes puska használatára. A lőtéren lőpor és csappantyú biztosított

Jelentkezés és további info: itt a fórumon vagy etheus@freemail.hu

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN RÉSZTVEVŐT ÉS ÉRDEKLŐDŐT.

Hell Mindenkinek!

Nagyon jó érzés, hogy ébredezünk, itt a tavasz, bár tél sem volt. Egyenlőre a a honlap is hibátlanul kezd működni. Leporolom a vasakat, hétfőtől irány a fehérvári lőtér.  Dorogra már neveztem is. Valamennyire feltöltöttük a tárolónkat, de 92 Euró brutális ár.

Józsi :good:

Hell Mindenkinek! Már azt hittem nem tudok semmiben részt venni, újra regisztráltam, talán igy néha hallathatom magam. Egy valami működött, az új meg nem tökéletes. A versenynaptár mikor lesz biztos? Kiegészíteném, mivel ezek nem szerepeltek: Klapka kupa, Euliga 2014.04. 26. Szlovákia, Komárom. Euliga forduló 06.21. Szlovákia, Komárom. Lajos kupa Euliga 09.06. Szlovákia, Komárom. Hitelesnek mondható, mert a Mohos Ernő küldte. Üdv Józsi “vakembör”

Szia Józsi!

Berakom a listába a versenyeket. Még Decemberben én is elküldtem Sramek Tominak a mi versenyeinket. Közben fent van a Kapszli-Muskétás Kupa kiírása is már. Lehet nevezni!

https://kapszli.hu/kapszli-musketas-kupa-2014-marcius-15-dorog/

Üdv

SC

Hell Mindenkinek!

Már azt hittem nem tudok semmiben részt venni, újra regisztráltam, talán igy néha hallathatom magam.

Egy valami működött, az új meg nem tökéletes.

A versenynaptár mikor lesz biztos? Kiegészíteném, mivel ezek nem szerepeltek:

Klapka kupa, Euliga 2014.04. 26. Szlovákia, Komárom.

Euliga forduló                         06.21.    Szlovákia, Komárom.

Lajos kupa Euliga                   09.06.  Szlovákia, Komárom.

Hitelesnek mondható, mert a Mohos Ernő küldte.

Üdv Józsi “vakembör”

Allright, Sir! Iktatjuk! Üdv SC

Szia SC!

Kerestem a versenykiírásban a Skalpvadászatot, de nincs benne.

Légyszíves pótold. :good:

Itt újra:
    2014. 10. 11. szombat Skalpvadászat, DVLE, Apafa Trapper.

Köszönöm!

Üdv, Feri!

Szia!
    Mind a szereléknek, mind a távcsőnek az eredetinek megfelelőnek kell lenni, úgy ahogy az szolgálatban állt.
    Üdv
    SC

SC, akkor kérlek pontosítsuk egy kicsit, ha segítenél benne.
    Tehát eredetinek megfelelő: ez azt jelenti hogy ha az eredetinek megfelelő, de utángyártott, akkor rendben van? Értem ez alatt pl. replika távcső szerelék? Vagy replika távcső?
    Csak azért kérdezem, mert elképzelhető hogy található pl. az eredeti mintájára utángyártott, gyakorlatilag replika, távcsőszerelék és távcső.
    A másik dolog meg az, hogy elvileg ez egy hagyományőrző verseny, melyen az 1945-ig használatos fegyverek vehetnek részt.
    Nos, pl. a K98-ból utólagosan átcsöveztek jó néhányat .308-ra, amihez a lőszer is jelentősen olcsóbb, tehát többet lehet vele gyakorolni. Ezek szerint ezek nem vehetnek részt a versenyen, nem? Vagy mégis?
    Ugyanígy, ha pl. veszek egy 1952-es Mosin-t, egy 1954-es távcsővel, az részt vehet vagy sem? Vagy ez mégis olyan ‘replikának’ számít ami indulhat?
    Hasonlóan, egy pl. 37-es gyártású, de 75-ben újracsövezett Mosin, vagy bármi, minek számít? Indulhat?
    Azért is kérdezem ezeket, mert jó állapotú eredeti fegyvert egyre nehezebb találni. Illetve ha akár szórakozásból az ember versenyezni is szeretne, akkor nem mindegy mit vesz meg.

Szívem szerint vennék egy K98-t eredeti szerelékkel, de ezzel csak az a gondom, hogy a távcső elég elől van, illetve az utóbbi távcső szerelékkel együtt 500 EUR körül volt, amit láttam, és csak nagyritkán lehet találni egyet-egyet.
    A legszívesebben egy K31-et vennék, vagyis valójában egy ZFK 31-et (bármelyiket a két változatból), de hát ebből a kis darabszám miatt alig lehet találni, és azt is aranyárban mérik.
    A Mosin nem az esetem, de ha kell ráfanyalodok.
    Nos ezeken kívül nem is tudom mi jöhetne még szóba? Valami ötlet?
    Beszélhetnénk róla személyesen is, hátha ti tudnátok nekem találni.
    Ferosnipe

Szia Tsülök! Ígérem meg lesz addigra! B

Kis Karácsony, nagy Karácsony, Ki sült e már, a kalácsom, Ha ki sült, hát ide véle…. :bye:

Melyik Karácsonyt is ígértem? ;-)   Bocsánat, ma javítom!

Kis Karácsony, nagy Karácsony, Ki sült e már, a kalácsom, Ha ki sült, hát ide véle…. :bye:

Üdv.
    Lenne egy kérdésem.
    A 100 m-es OB Zajcev kategoriában milyen távcsöves szerelékkel lehet indulni?
    Szeretnék venni egy K31-et, vagy egy K98-at, de ezekre eredeti hadi távcsőszereléket vagy csak méregdrágán, vagy szinte egyáltalán nem lehet találni.
    Működhet az ha K31-re a mostan található utángyártott szereléket szerelve állok rajthoz? Ez számomra annál is inkább nagy kérdés, mert balosként a K31-hez lehet kapni olyan kiegészítő szettet, ami a zárdugattyú karját átviszi baloldalra. Erre sajna a többi fegyvernél tudtommal nincs lehetőség.

Szia!

Mind a szereléknek, mind a távcsőnek az eredetinek megfelelőnek kell lenni, úgy ahogy az szolgálatban állt.

Üdv

SC

Üdv.
    Lenne egy kérdésem.
    A 100 m-es OB Zajcev kategoriában milyen távcsöves szerelékkel lehet indulni?
    Szeretnék venni egy K31-et, vagy egy K98-at, de ezekre eredeti hadi távcsőszereléket vagy csak méregdrágán, vagy szinte egyáltalán nem lehet találni.
    Működhet az ha K31-re a mostan található utángyártott szereléket szerelve állok rajthoz? Ez számomra annál is inkább nagy kérdés, mert balosként a K31-hez lehet kapni olyan kiegészítő szettet, ami a zárdugattyú karját átviszi baloldalra. Erre sajna a többi fegyvernél tudtommal nincs lehetőség.

Köszönöm előre is :)

Szia SC!  Még nem látom az OCS frissítést. Karácsonyra lehetne? :)

Allright, Sir!

Iktatjuk!

Üdv

SC

15 bejegyzés megtekintése - 241-255 / 263

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.