-
- The Gunman
- 2019-05-24-06:52
Úgy tűnik, minden kezdet nehéz.A június 15-re tervezett versenyt nem tudjuk megtartani Pakson,mert a szervezők közül alap emberek estek ki.Későbbi időpontban lesz verseny és annyiban már most megegyeztünk hogy nem csak pisztolyokkal és revkókkal lövünk, nehogy valakiknek a kedvenc fegyverét otthon kelljen hagyni.A versenykiírás a megszokott módon lesz.
- Cajga
- 2018-04-22-11:00
Szia Balázs!
A tabi versenyen (amely nagyon jó hangulatú verseny volt, köszönet érte a szervezőknek) vetődött fel a kérdés, hogy a revolvereket lehet-e fegyveren kívül tölteni.Természetesen a csapizás már a fegyverbe betett dobon történik.
Az én tudomásom, és az eddigi gyakorlat szerint hazai versenyen megengedett, de nemzetközin nem (őrizve a hagyományos töltési módot). Szerinted viszont a hazai versenyen sem lehet. Nos, lássuk a szabályzatot.
No HU 9. Webley ET3
A: Fegyver típus: 1896 előtti szerelt lőszeres revolverek, vagy Ruger Old Army, vagy elöltöltős Catleman revolverek
G: Értékelés módja: MLAIC (13 lövésből 10 értékelt, nagyobb érték akkor a lövés, ha a szakítás területének legalább fele a nagyobb érték felé esik.)
Akkor most az elöltöltős Catlemant hogy töltöm meg? Tehát a fegyveren kívüli töltésnek nem biztonságtechnikai oka van, hanem pusztán autentikus.
Várom a vezetőség állásfoglalását, üdv: Csaba
- Chariot
- 2018-03-23-14:12
Várom! :)
Hi Chariot! “az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van” Én csináltam ilyen irányzékot Ardesa patriot pisztolyra,nem nagy munka.Ha érdekel rakok fel képet, vagy meg is mutathatom jövő 7-en szerdán,úgy is szeretnék a Papole lőtéren kicsit körülnézni, és pont Újpesten leszek.
- Rudi kettö
- 2018-03-23-14:01
Hi Chariot!
“az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van”
Én csináltam ilyen irányzékot Ardesa patriot pisztolyra,nem nagy munka.Ha érdekel rakok fel képet, vagy meg is mutathatom jövő 7-en szerdán,úgy is szeretnék a Papole lőtéren kicsit körülnézni, és pont Újpesten leszek.- Kapszli
- 2018-03-23-11:35
A Le Page eléggé hasonlít a Charles Moore-ra?
Olvasgatom az MLAIC szabálykönyvét, de nem találok választ egy kérdésemre: Egylövetű ET pisztolyon miféle változtatás megengedett az irányzékokon? Konkrétan a kovás Charles Moore pisztoly csak oldalirányban állítható hátsó irányzéka kicserélhető-e egy magasságban is állíthatóra? Amolyan ékes puskairányzék szerűre, csak kisebb méretben? És ha ez nem, akkor az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van? Nekem eléggé bejön ez a fegyver, de hatalmas hátránya a fix magasságú irányzék.
Hi Chari! A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond. Üdv SC
Nem igazán. :) Egy francia, másik angol.
- Chariot
- 2018-03-23-10:24
A Le Page eléggé hasonlít a Charles Moore-ra?
Olvasgatom az MLAIC szabálykönyvét, de nem találok választ egy kérdésemre: Egylövetű ET pisztolyon miféle változtatás megengedett az irányzékokon? Konkrétan a kovás Charles Moore pisztoly csak oldalirányban állítható hátsó irányzéka kicserélhető-e egy magasságban is állíthatóra? Amolyan ékes puskairányzék szerűre, csak kisebb méretben? És ha ez nem, akkor az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van? Nekem eléggé bejön ez a fegyver, de hatalmas hátránya a fix magasságú irányzék.
Hi Chari! A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond. Üdv SC
- Kapszli
- 2018-03-23-08:34
Hi Chari!
A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond.
Üdv
SC
- The Gunman
- 2018-03-23-07:37
Magánvéleményem a következő.A puskairányzék szerű szerkezet valószínű elbukna.Ha kampós rögzítésű a cső, akkor a markolati részbe valszeg elfér a Le Page szerű irányzék, persze edzett anyagba nem tudom ki vállalna ilyen bepítést.Nem értem egyébként miért kell állítgatni az irányzékot, ha van jó tölteted.A revolvert sem reszelgetjük ha egyszer eltaláltuk a töltetet és csak a Szekér féle vagy Steve féle zsírokat cserélgetjük.
- Chariot
- 2018-03-22-13:49
- Cajga
- 2018-02-18-00:29
“Csak rend kedvéért. MSSZ Fegyverágak számozása TÖRTÉNELMI PONTLÖVÉSZ SZAKÁG ET 1 = Elöltöltő fegyveres lövészet ET 2 = Nagykaliberű szerelt lőszeres puska ET 3 = Nagykaliberű szerelt lőszeres pisztoly[/quote]“
Sziasztok!
Barátom és lövésztársam hívta fel a figyelmemet, hogy van még egy fegyverág. Ez pedig nevezetesen az
ET4 = Minden szerelt lőszeres sima csövű fegyverrel lőtt történelmi versenyszám.
Nos ebből csak egyet találtam.
Nu. HU 21. Kittenberger
MSSZ minősítő kategória: ET4
A. Fegyver típus: 1945 előtti szerelt lőszeres vagy elöltöltő sörétes fegyverek, melyek gyöngygolyó lövésére alkalmasak.
B. Irányzék: Csak célgömbbel rendelkezhet a fegyver, nézőkével nem. Fénygyűjtős modern irányzékok használata nem megengedett.
C. Cél: UIT 50 m pisztoly lőlap
D. Pozíció: Álló
E. Távolság: 50m
F. Űrméretek: Minden már 1945 előtt létező sörétes űrméret.
G. Lövésszám: 10 álló
H. Kiegészítők: Semmilyen modern kiegészítő nem megengedett.
I. Lőidő: 15 perc.
J. Értékelés módja: MSSZ ( 10 lövés, 10 értékelt, ha a lövés éri a nagyobb érték vonalát, akkor már nagyobb értéknek számítandó.
Nincs kedve valakinek indulni ebben a versenyszámban? Legalább a minősítést meglőnénk.
Kedves vezetőség, van ennek akadálya?
Vagy eddig miért nem lőttük ezt a számot?
- Pitu56
- 2018-01-20-13:50
…szerencsére nem nagy…
Köszönöm az infót. Nekem is mennem kell majd, legalább van időm felkészülni lelkileg. :(
Szerintem, ha szólsz nekik előre, hogy revolvernél lehetőleg a kar alá üssék be, hogy ne látszódjon, akkor oda fogják. Egy próbát megér. Én ezt nem tettem, mert azt hittem, ez evidens, de úgy látszik mégse….
Tegnap elvittem a vasat a PKL -hez, 10 155 Ft -ot ott is hagytam. Tehát, ha már volt regisztrálva a fegyvered – volt MKH kártyája – akkor nem szemle történik, hanem vizsgálat mint azt Cajga a rendeletekből ki is hámozta.
Örök okulásul az utókornak:
Kapócs István
Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.