Történelmi fegyverek, lőszertöltés, vadászat
Games
2 days telt el
Games
2 days telt el
Játék ajánló
3 days, 9 hours telt el
Játék ajánló
3 days, 9 hours telt el
Színdarabok
5 days, 22 hours telt el
További hozzászólások
15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 263
  • Úgy tűnik, minden kezdet nehéz.A június 15-re tervezett versenyt nem tudjuk megtartani Pakson,mert a szervezők közül alap emberek estek ki.Későbbi időpontban lesz verseny és annyiban már most megegyeztünk hogy nem csak pisztolyokkal és revkókkal lövünk, nehogy valakiknek a kedvenc fegyverét otthon kelljen hagyni.A versenykiírás a megszokott módon lesz.

Március 16. Csepreg- Történelmi pontlövészet Versenykiírás

Mellékletek:

Én maradtam csak le róla, vagy nem is volt verseny a hétvégén Gyulajon?

Bihari Lövészklub fényképe.

Szia Balázs!

A tabi versenyen (amely nagyon jó hangulatú verseny volt, köszönet érte a szervezőknek) vetődött fel a kérdés, hogy a revolvereket lehet-e fegyveren kívül tölteni.Természetesen a csapizás már a fegyverbe betett dobon történik.

Az én tudomásom, és az eddigi gyakorlat szerint hazai versenyen megengedett, de nemzetközin nem (őrizve a hagyományos töltési módot). Szerinted viszont a hazai versenyen sem lehet. Nos, lássuk a szabályzatot.

No HU 9. Webley  ET3

A: Fegyver típus: 1896 előtti szerelt lőszeres revolverek, vagy Ruger Old Army, vagy elöltöltős Catleman revolverek

G: Értékelés módja: MLAIC (13 lövésből 10 értékelt, nagyobb érték akkor a lövés, ha a szakítás területének legalább fele a nagyobb érték felé esik.)

Akkor most az elöltöltős Catlemant hogy töltöm meg? Tehát a fegyveren kívüli töltésnek nem biztonságtechnikai oka van, hanem pusztán autentikus.

Várom a vezetőség állásfoglalását, üdv: Csaba

Holnap minősítő verseny Csepregen!

Várom! :)

Hi Chariot! “az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van” Én csináltam ilyen irányzékot Ardesa patriot pisztolyra,nem nagy munka.Ha érdekel rakok fel képet, vagy meg is mutathatom jövő 7-en szerdán,úgy is szeretnék a Papole lőtéren kicsit körülnézni, és pont Újpesten leszek.

Hi Chariot!
    “az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van”
    Én csináltam ilyen irányzékot Ardesa patriot pisztolyra,nem nagy munka.Ha érdekel rakok fel képet, vagy meg is mutathatom jövő 7-en szerdán,úgy is szeretnék a Papole lőtéren kicsit körülnézni, és pont Újpesten leszek.

A Le Page eléggé hasonlít a Charles Moore-ra?

Olvasgatom az MLAIC szabálykönyvét, de nem találok választ egy kérdésemre: Egylövetű ET pisztolyon miféle változtatás megengedett az irányzékokon? Konkrétan a kovás Charles Moore pisztoly csak oldalirányban állítható hátsó irányzéka kicserélhető-e egy magasságban is állíthatóra? Amolyan ékes puskairányzék szerűre, csak kisebb méretben? És ha ez nem, akkor az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van? Nekem eléggé bejön ez a fegyver, de hatalmas hátránya a fix magasságú irányzék.

Hi Chari! A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond. Üdv SC

Nem igazán. :) Egy francia, másik angol.

A Le Page eléggé hasonlít a Charles Moore-ra?

Olvasgatom az MLAIC szabálykönyvét, de nem találok választ egy kérdésemre: Egylövetű ET pisztolyon miféle változtatás megengedett az irányzékokon? Konkrétan a kovás Charles Moore pisztoly csak oldalirányban állítható hátsó irányzéka kicserélhető-e egy magasságban is állíthatóra? Amolyan ékes puskairányzék szerűre, csak kisebb méretben? És ha ez nem, akkor az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van? Nekem eléggé bejön ez a fegyver, de hatalmas hátránya a fix magasságú irányzék.

Hi Chari! A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond. Üdv SC

Hi Chari!

A lényeg az, hogy tudod-e eredetiről készült fotóval igazolni, hogy ilyen irányzék, ilyen, vagy ehhez hasonló pisztolyon létezett. Ha igen, akkor nincs gond.

Üdv

SC

Magánvéleményem a következő.A puskairányzék szerű szerkezet valószínű elbukna.Ha kampós rögzítésű a cső, akkor a markolati részbe valszeg elfér a Le Page szerű irányzék, persze edzett anyagba nem tudom ki vállalna ilyen bepítést.Nem értem egyébként miért kell állítgatni az irányzékot, ha van jó tölteted.A revolvert sem reszelgetjük ha egyszer eltaláltuk a töltetet és csak a Szekér féle vagy Steve féle zsírokat cserélgetjük. :bye:

Olvasgatom az MLAIC szabálykönyvét, de nem találok választ egy kérdésemre: Egylövetű ET pisztolyon miféle változtatás megengedett az irányzékokon? Konkrétan a kovás Charles Moore pisztoly csak oldalirányban állítható hátsó irányzéka kicserélhető-e egy magasságban is állíthatóra? Amolyan ékes puskairányzék szerűre, csak kisebb méretben?  És ha ez nem, akkor az ágyazaton kialakítható-e egy állítható hátsó irányzék, mint amilyen a Le Page-kon van?  Nekem eléggé bejön ez a fegyver, de hatalmas hátránya a fix magasságú irányzék.

“Csak rend kedvéért. MSSZ Fegyverágak számozása TÖRTÉNELMI PONTLÖVÉSZ SZAKÁG ET 1 = Elöltöltő fegyveres lövészet ET 2 = Nagykaliberű szerelt lőszeres puska ET 3 = Nagykaliberű szerelt lőszeres pisztoly[/quote]“

Sziasztok!

Barátom és lövésztársam hívta fel a figyelmemet, hogy van még egy fegyverág. Ez pedig nevezetesen az

ET4 = Minden szerelt lőszeres sima csövű fegyverrel lőtt történelmi versenyszám.

Nos ebből csak egyet találtam.

Nu. HU 21. Kittenberger

MSSZ minősítő kategória: ET4

A. Fegyver típus: 1945 előtti szerelt lőszeres vagy elöltöltő sörétes fegyverek, melyek gyöngygolyó lövésére alkalmasak.

B. Irányzék: Csak célgömbbel rendelkezhet a fegyver, nézőkével nem. Fénygyűjtős modern irányzékok használata nem megengedett.

C. Cél: UIT 50 m pisztoly lőlap

D. Pozíció: Álló

E. Távolság: 50m

F. Űrméretek: Minden már 1945 előtt létező sörétes űrméret.

G. Lövésszám: 10 álló

H. Kiegészítők: Semmilyen modern kiegészítő nem megengedett.

I. Lőidő: 15 perc.

J. Értékelés módja: MSSZ ( 10 lövés, 10 értékelt, ha a lövés éri a nagyobb érték vonalát, akkor már nagyobb értéknek számítandó.

Nincs kedve valakinek indulni ebben a versenyszámban? Legalább a minősítést meglőnénk.

Kedves vezetőség, van ennek akadálya? :unsure: Vagy eddig miért nem lőttük ezt a számot? :scratch:

…szerencsére nem nagy…

Köszönöm az infót. Nekem is mennem kell majd, legalább van időm felkészülni lelkileg. :(

Szerintem, ha szólsz nekik előre, hogy revolvernél lehetőleg a kar alá üssék be, hogy ne látszódjon, akkor oda fogják. Egy próbát megér. Én ezt nem tettem, mert azt hittem, ez evidens, de úgy látszik mégse….

Tegnap elvittem a vasat a PKL -hez, 10 155 Ft -ot ott is hagytam. Tehát, ha már volt regisztrálva a fegyvered – volt MKH kártyája – akkor nem szemle történik, hanem vizsgálat mint azt Cajga a rendeletekből ki is hámozta.

Örök okulásul az utókornak:

Kapócs István

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 263

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.